Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Minestrone recept
Minestrone
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Mákos guba  recept
Mákos guba
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Vannak napok, amikor kevés idő jut a főzésre. Ez nem jelenti azt, hogy feltétlen vacak vagy hideg étel kerül a tányérunkra, ugyanis szerencsére léteznek valóban ötperces ételek. Az egyik fekete öves ötperces alapanyagunk a kuszkusz.

A kuszkusz nagyjából 10 éve vetette meg a lábát a konyháinkba, s azóta kitartóan küzd a figyelmünkért. A kuszkusz a keleti konyhák jolly jokere, és ha ügyesen bánunk vele, akkor a mi háztartásunkban is nélkülözhetetlen elemmé válik. Elkészítése nem is lehetne egyszerűbb, ízesítése, felhasználási köre pedig rendkívül széles.

Hogyan főzzünk kuszkuszt?

Sehogyan. A kuszkusz ugyanis nem igényel főzést, csupán arra van szükség, hogy az adott étel ízvilágának megfelelően forró vízzel, alaplével vagy épp tejjel fel kell önteni, lefedni, s néhány percet türelmesen várni. Persze ennél egy cseppet bonyolultabb a dolog, nem mindegy, milyen mennyiségű forró folyadékot adunk hozzá, általában az a helyes, ha ellepi és nem egész egy ujjnyit meghaladja a folyadék a tálba öntött kuszkusz mennyiségét. Sós vagy édes kuszkusz esetében is jó, ha egy darabka (2-3 dkg) vajat is ráteszünk, mielőtt felöntjük. Miután megszívta magát, csak át kell keverni, fűszerezni, és már akár tálalható is.

Mi mindenre jó a kuszkusz?

A kuszkuszból lehet levesbetét, a fűszeres, puha búzadarával gazdagabbá, teljes értékű fogássá tehető bármilyen saláta, nagyon egyszerű és jó körete sok ételnek, nyugodtan választhatjuk rizs vagy tészta helyett is.

A szaftosabb raguknak kifejezetten jó áll a kuszkusz. Jó nedvszívó képességének köszönhetően a töltelékekben is átveheti a rizs szerepét, rakott fogásoknál is alkalmazható vagy olyan ételekben, ahol esetleg egy kevés grízzel, morzsával vagy zabpehellyel szokás megadni a töltelék sűrűségét, állagát.

A kuszkusz a desszertek világában is megállja a helyét, akár felfújtnak is elkészíthető, de ha valóban öt perc alatt szeretnénk valami könnyű, finom, édes semmiséghez jutni, akkor érdemes kipróbálni az aszalt gyümölcsökkel, magokkal kevert, mézzel és tejjel készített kuszkuszt.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.