Holstein szelet recept
Holstein szelet
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Párolt lilakáposzta  recept
Párolt lilakáposzta
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Puncstorta  recept
Puncstorta
Alapételek

Íme, a trükk: így lesz még finomabb a vajas pirítós!

A vajas pirítós népszerű reggeli étel: szívesen fogyasztjuk önmagában, lekvárral vagy mézzel megkenve, de akár sonkával, tojással is finom. És hogyan lesz még finomabb? Eláruljuk!

Mindenki tudja, hogy a pirítós és a vaj együtt jár. A legtöbben a forró kenyérre kenik a hideg vajat – hogy beleolvadjon a kenyérbe –, mások azonban jobban szeretik, ha a már kihűlt pirítósra kerül a szoba-hőmérsékletű zsiradék. Ezt a két tábort zavarják össze azok, akik egészen máshogy fogyasztják ezt a hétköznapi ételt.

Próbáld ki, hogy sütés előtt kened meg vajjal a pirítóst / Fotó: Shutterstock
Próbáld ki, hogy sütés előtt kened meg vajjal a pirítóst / Fotó: Shutterstock

Sokan vannak, akik először megkenik a kenyeret vajjal, majd úgy teszik be a pirítóba. Ha így készül, a végeredmény nem lesz száraz: a pirítós belül is nedves és nagyon vajas lesz, a teteje puha, míg a kenyér alja ropogós marad. Az egyetlen dolog, amire figyelni kell, hogy hagyományos kenyérpirítóban nem igazán működik ezt a trükk: sütőben vagy vízszintes kenyérpirítóban viszont tökéletes lesz az élmény.

(Nyitókép: Shutterstock)

Ajánljuk még:

FOGADJUNK, HOGY NEM TUDTAD: ÍGY LESZ TÖKÉLETES A PIRÍTÓSOD>>>


Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.