Mindenki tudja, hogy a pirítós és a vaj együtt jár. A legtöbben a forró kenyérre kenik a hideg vajat – hogy beleolvadjon a kenyérbe –, mások azonban jobban szeretik, ha a már kihűlt pirítósra kerül a szoba-hőmérsékletű zsiradék. Ezt a két tábort zavarják össze azok, akik egészen máshogy fogyasztják ezt a hétköznapi ételt.
Sokan vannak, akik először megkenik a kenyeret vajjal, majd úgy teszik be a pirítóba. Ha így készül, a végeredmény nem lesz száraz: a pirítós belül is nedves és nagyon vajas lesz, a teteje puha, míg a kenyér alja ropogós marad. Az egyetlen dolog, amire figyelni kell, hogy hagyományos kenyérpirítóban nem igazán működik ezt a trükk: sütőben vagy vízszintes kenyérpirítóban viszont tökéletes lesz az élmény.
(Nyitókép: Shutterstock)
Ajánljuk még:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.