Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Mákos guba  recept
Mákos guba
Alapételek

Íme, a trükk: így lesz még finomabb a vajas pirítós!

A vajas pirítós népszerű reggeli étel: szívesen fogyasztjuk önmagában, lekvárral vagy mézzel megkenve, de akár sonkával, tojással is finom. És hogyan lesz még finomabb? Eláruljuk!

Mindenki tudja, hogy a pirítós és a vaj együtt jár. A legtöbben a forró kenyérre kenik a hideg vajat – hogy beleolvadjon a kenyérbe –, mások azonban jobban szeretik, ha a már kihűlt pirítósra kerül a szoba-hőmérsékletű zsiradék. Ezt a két tábort zavarják össze azok, akik egészen máshogy fogyasztják ezt a hétköznapi ételt.

Próbáld ki, hogy sütés előtt kened meg vajjal a pirítóst / Fotó: Shutterstock
Próbáld ki, hogy sütés előtt kened meg vajjal a pirítóst / Fotó: Shutterstock

Sokan vannak, akik először megkenik a kenyeret vajjal, majd úgy teszik be a pirítóba. Ha így készül, a végeredmény nem lesz száraz: a pirítós belül is nedves és nagyon vajas lesz, a teteje puha, míg a kenyér alja ropogós marad. Az egyetlen dolog, amire figyelni kell, hogy hagyományos kenyérpirítóban nem igazán működik ezt a trükk: sütőben vagy vízszintes kenyérpirítóban viszont tökéletes lesz az élmény.

(Nyitókép: Shutterstock)

Ajánljuk még:

FOGADJUNK, HOGY NEM TUDTAD: ÍGY LESZ TÖKÉLETES A PIRÍTÓSOD>>>


Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.