Kozáksapka recept
Kozáksapka
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Mákos guba  recept
Mákos guba
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Alapételek

Nagyszüleink kedvence a rántott krumpli: így készítsd ezt az olcsó finomságot

Olcsó, gyors és egyszerű: ez a rántott krumpli receptje /Fotó: Ripost
Az egyszerű ételeknél nincs is jobb, főleg akkor, ha még olcsók is, ráadásul villámgyorsan elkészülnek. Nagyszüleink mesterei voltak a spórolós, mégis ízletes fogásoknak. Ilyen a rántott krumpli is, ami nemcsak finom, de főétel vagy akár köret is lehet belőle.

A nagymamák profik voltak abban, hogy kevésből sokat és finomat alkossanak. Ilyen nagyiféle finomság például a kapormártás, az eperhab és a kávéhab, illetve a rántott krumpli is, ami nyugodtan nevezhető kissé talán elfeledett magyar ételnek. A rántott krumpli ráadásul nemcsak olcsó, hanem villámgyorsan is elkészíthető étel, ami lehet akár önálló fogás vagy köret is.

Olcsó, gyors és egyszerű: ez a rántott krumpli receptje /Fotó: Ripost
Olcsó, gyors és egyszerű: ez a rántott krumpli receptje /Fotó: Ripost

Hozzávalók rántott krumplihoz:

  • burgonya
  • só vagy ételízesítő
  • A panírhoz: liszt, tojás és zsemlemorzsa
  • A sütéshez: olaj
Így készül a rántott krumpli /Fotó: Ripost
Így készül a rántott krumpli /Fotó: Ripost

A rántott krumpli elkészítése:

  1. A krumplit megpucoljuk és nyersen felkarikázzuk.
  2. A krumpliszeleteket sózzuk, majd a szokott módon bepanírozzuk, tehát először lisztbe, majd a felvert tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk.
  3. A bepanírozott krumpliszeleteket bő olajban aranybarnára sütjük.
  4. Fokhagymás-tejfölös mártogatóssal kínáljuk.

Borítókép és recept: Ripost

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.