Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Avokádókrém recept
Avokádókrém
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Puncstorta  recept
Puncstorta
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Piaci sétánkon a késő ősz nélkülözhetetlen alapanyagait kerestük, olyanokat, melyeket a hagyományos karácsonyi ételekhez is felhasználhatunk majd.

1. Mandula

A mandulabél nyersen vagy pirítva és sózva kedvelt ropogtatnivaló. Ledarálva vagy aprítva süteményekhez és panírozáshoz használható, finomra őrölve lisztpótló. A marcipán alapanyaga. Likőrt is készítenek belőle.

2. Mák

A mákszemekből hidegen sajtolt olaj egyenértékű az olívaolajjal, kitűnő salátákhoz. A cukorral vagy mézzel édesített darált mákot kifőtt tészta (metélt, gombóc) ízesítésére és sütemények töltésére használhatjuk.

3. Dió

A dióbél hónapokig eltartható száraz, hűvös, fénytől védett helyen (zárt dobozban a hűtőben vagy zsákban felakasztva a kamrában). Markánsabb ízt kap, ha megpirítjuk. A darált diót használjuk fel, mert hamar megavasodik.

4. Gesztenye

A hűtő zöldsége srekeszében tárolható. Ha vízbe dobva a felszínen úszik, ki kell dobni. Sütve téli csemege. Desszertek (püré), mártások, köretek alapanyaga, és liba vagy karácsonyi pulyka töltésére is használják.

5. Lencse

A zöldes és sárgás színű lencsét főzés előtt be kell áztatni. A zöld, a fekete és a vörös fajta áztatás nélkül is gyorsan megpuhul. Ízesítsük ecettel, amely könnyebben emészthetővé teszi a lencséből készült ételt.

Nyitókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.