Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Mákos guba  recept
Mákos guba
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Alapételek

Extrakrémes rakott krumpli spenóttal - hús nélküli recept

Spenótos rakott krumpli
A rakott krumpli kolbász nélkül is lehet isteni! Ha te is elteltél a húsokkal az ünnepek alatt, készítsd el ezt a húsmentes spenótos-sajtos változatot, mutatjuk a receptet.
Hozzávalók:

4 db vékonyra szeletelt burgonya
2,5 dl tej
2,5 dl főzőtejszín
1 csapott tk só
1/4 tk bors
1/4 tk szerecsendió
3/4 tk fokhagymapor
1 db babérlevél
3 dkg vaj
2 gerezd fokhagyma (reszelve)
8 szelet Frico Gouda sajt
8 dkg spenót
2 tk oregánó

Elkészítés:

A burgonyát meghámozzuk, és vékony szeletekre vágjuk (a legegyszerűbb, ha uborkaszeletelőt használsz).

A tejet és a tejszínt egy kis méretű lábasban, alacsony hőmérsékleten összemelegítjük. Hozzáadjuk a sót és borsot, a szerecsendiót, a fokhagymaport és a babérlevelet. Óvatosan felfőzzük, de nem forraljuk. Ezután kiszedjük a babélevelet.

Egy közepes (20×26 cm) méretű sütőedényt kivajazunk, és beleszórjuk a reszelt fokhagymát. Ezután egy rétegnyi krumpliszeletet a tál aljára teszünk. A burgonyára sajtszeleteket teszünk egy rétegben, és megszórjuk oregánóval. A spenótleveleket a sajtra terítjük, végül befedjük egy réteg burgonyával. Ráönjük a tejet, és egy kanállal óvatosan lenyomkodjuk a burgonyaszeleteket, hogy a tej jól ellepje.

Ráreszeljük a sajtot, és megszórjuk egy kevés oregánóval. 180 fokra előmelegített sütőben 60-75 percig aranybarnára sütjük.

A LEGFINOMABB RAKOTT KRUMPLI HÁROMFÉLE SAJTTAL >>>
ISTENI VENDÉGVÁRÓ FALATKA: SPENÓTOS-SAJTOS RÚD >>>
MARADÉKMENTÉS: SÜSS SAJTOS PALACSINTÁT A MEGMARADT KRUMPLIPÜRÉBŐL >>>
SAJTKRÉMES GÖNGYÖLT CSIRKEMELL, AHOGY MÉG NEM PRÓBÁLTAD >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.