A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Minestrone recept
Minestrone
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Mákos guba  recept
Mákos guba
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Az év eleji fogadalmak, az egészséges életmódra való tervezett áttérés és a december végi trakta nyomainak eltüntetése végett a január – szezonalitás ide vagy oda – mindig is a salátaevészetről szólt. Van azonban egy köztes megoldás, amelyben sok zöldség elfér mégis főfogásnak vagy tartalmas köretnek tekinthető: ez a tésztasaláta.

A tésztasaláta igazi jolly joker. Egyrészt minimális konyhai ismeretekkel rendelkezők is könnyedén elkészíthetik, másrészt rövid időn belül összeüthető, s nem utolsó sorban rendkívül variábilis. Magyarán az kerül a tésztasalátánkba, amit csak szeretnénk.

Tésztasaláta receptek >>>

A jó tésztasaláta alapja a jó minőségű, megfelelő módon elkészített tészta. Az olaszok durum tésztái kitűnő alapot adhatnak, ezek közül is a tömzsibb, csavarhúzót, kagylót vagy épp masnit imitáló darabokat érdemes választani, ezek ugyanis könnyen villára tűzhetők, s formájukból adódóan kellemesen megül bennük a salátához tervezett öntet, szósz. A tésztát érdemes olaszos mód al dentére (fogkeményre főzni), ugyanis az így elkészített tészta még képes a szószból is felszívni egy keveset, így válik teljes jogú tagjává a salátának és az íze is sokkal finomabb lesz.

A salátánk elkészítésénél valóban csak a fantáziánk végessége jelenthet akadályt. A különféle blansírozott vagy konzerv zöldségek és gombák, a friss nyers zöldségek mellett a salátában jó helyen lehetnek a félkemény sajtok reszelt vagy apróra kockázott formában, de bármilyen sajtot belekomponálhatunk, főleg, ha egy jóféle sajtszósszal egészítjük ki a salátánkat.

A saláta készítésekor a húsokat is célszerű számba venni, hiszen a sonka, a virsli, az előző napról maradt hideg sült hús, a különféle halak és halkonzervek mind-mind kerülhetnek a salátába. Sőt a szilveszteri partiról, egyéb alkalmakról maradt kapribogyó, olajbogyó, aszalt paradicsom vagy főtt tojás is mehet bele. Igen, a tésztasaláta valóban tökéletes megoldást jelent a különféle maradékok összeboronálására is.

S végezetül: ebben az ételben az is nagyon klassz, hogy előre elkészíthető, így egy-egy vendégség vagy családi vacsora előtt – akár egy nappal korábban is – összeállíthatunk egy vagy több ízletes és izgalmas tésztasalátát.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.