A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Puncstorta  recept
Puncstorta
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen recept
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Mákos guba  recept
Mákos guba
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Alapételek

Vendégvárónak vagy reggelire tökéletes: gouda sajtos crostini

Karamellizált hagymás és gouda sajtos crostini
Pirított bagett lágyan olvadó sajttal, mennyei karamellizált hagymával... isteni vendégváró falatkák, ami vacsorának is kitűnő, de akár reggelire is kínálhatod ráérős napokon. Íme!

HOZZÁVALÓK:

1 db bagett
3 ek olívaolaj
3 fej vöröshagyma
1 ek barna cukor
1 ek balzsamecet
1 csapott tk só
1 ek bazsalikomlevél
zsálya ízlés szerint
8,5 dkg Frico Gouda sajt

ELKÉSZÍTÉS:

1. A bagettet átlósan másfél cm vastagra szeleteljük, majd a szeleteket egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és mindegyiket átkenjük olívaolajjal.

2. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, a bagettet félkészre pirítjuk benne kb. 5 perc alatt, majd félretesszük.

3. A hagymákat félkarikákra vágjuk. Egy nagy serpenyőben közepes hőmérsékleten felforrósítunk 1 evőkanál olajat, és kb. 15 perc alatt puhára pároljuk benne a hagymaszeleteket.

4. Ezután hozzáadjuk a barna cukrot, lefedjük és időnként megkeverve 20 percig pároljuk, amíg a hagyma meg nem barnul. Hozzáadunk 0,5 dl vizet, ismét lefedjük, és további 15 percen át pároljuk, amíg a hagyma el nem nyeri mélybarna színét.

5. Hozzáadjuk a balzsamecetet, a sót, a zsályát és további 0,5 dl vizet. Lefedjük, és addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik, majd levesszük a tűzről.

6. A bagettszeleteket megszórjuk a reszelt Gouda sajttal, mindegyikre teszünk a karamellizált hagymából, meghintjük a bazsalikomlevéllel, és visszatesszük a sütőbe, és 3-4 percig pirítjuk, amíg a sajt meg nem olvad.

TOVÁBBI SZENDVICS RECEPTEKET ITT TALÁLSZ A FRICOTÓL! >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.