Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Minestrone recept
Minestrone
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Mákos guba  recept
Mákos guba
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Alapételek

Vendégvárónak vagy reggelire tökéletes: gouda sajtos crostini

Karamellizált hagymás és gouda sajtos crostini
Pirított bagett lágyan olvadó sajttal, mennyei karamellizált hagymával... isteni vendégváró falatkák, ami vacsorának is kitűnő, de akár reggelire is kínálhatod ráérős napokon. Íme!

HOZZÁVALÓK:

1 db bagett
3 ek olívaolaj
3 fej vöröshagyma
1 ek barna cukor
1 ek balzsamecet
1 csapott tk só
1 ek bazsalikomlevél
zsálya ízlés szerint
8,5 dkg Frico Gouda sajt

ELKÉSZÍTÉS:

1. A bagettet átlósan másfél cm vastagra szeleteljük, majd a szeleteket egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és mindegyiket átkenjük olívaolajjal.

2. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, a bagettet félkészre pirítjuk benne kb. 5 perc alatt, majd félretesszük.

3. A hagymákat félkarikákra vágjuk. Egy nagy serpenyőben közepes hőmérsékleten felforrósítunk 1 evőkanál olajat, és kb. 15 perc alatt puhára pároljuk benne a hagymaszeleteket.

4. Ezután hozzáadjuk a barna cukrot, lefedjük és időnként megkeverve 20 percig pároljuk, amíg a hagyma meg nem barnul. Hozzáadunk 0,5 dl vizet, ismét lefedjük, és további 15 percen át pároljuk, amíg a hagyma el nem nyeri mélybarna színét.

5. Hozzáadjuk a balzsamecetet, a sót, a zsályát és további 0,5 dl vizet. Lefedjük, és addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik, majd levesszük a tűzről.

6. A bagettszeleteket megszórjuk a reszelt Gouda sajttal, mindegyikre teszünk a karamellizált hagymából, meghintjük a bazsalikomlevéllel, és visszatesszük a sütőbe, és 3-4 percig pirítjuk, amíg a sajt meg nem olvad.

TOVÁBBI SZENDVICS RECEPTEKET ITT TALÁLSZ A FRICOTÓL! >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.