Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Mákos guba  recept
Mákos guba
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
A következő finomságok is legyenek állandó vendégek a konyhádban, no és, persze, a fazékban!
Articsóka

A mediterrán országok kedvelt növényét hússal, sonkával töltve, sütve, főzve és salátákba téve is fogyasztják. Miután megfőzted, vagy grillen megsütötted, a különféle mártásokba tunkolva is eheted. Jól illik hozzá a fokhagymás szósz vagy a sajtos dip. Konyhai előkészítéséhez érdemes kesztyűt húznod, így nem színezi majd el az ujjaidat. A termés külső, kemény leveleit mindig távolítsd el, és csak a zsenge belső részt fogyaszd!

Édeskömény

A gumója és a levele egyaránt hasznosítható a konyhában. Az előbbit nyersen a salátákhoz, párolva pedig a köretekhez, levesekhez használhatod fel. Utóbbi, hasonlóan a kaporhoz, a húsos és a zöldséges ételek ízesítésére, illetve díszítésére alkalmas.

Cikória

Sokaknak elsőre talán a gyökeréből készített pótkávé ugrik be – ez elsősorban a háborús időkben volt kedvelt, ilyenkor ugyanis csak nehezen vagy egyáltalán nem lehetett hozzájutni valódi kávébabhoz. Letépett leveleit blansírozva vagy nyersen a különféle zöldségsalátákba teheted, de párolva is felhasználhatod, hiszen remek köret halak és szárnyasból készített ételek mellé. Krémlevesként is nagyon finom!

12 ZÖLD SZUPERÉTEL A TÉLRE, HOGY EGÉSZSÉGES MARADJ >>>
A TÉLI HÓNAPOK 6 SZUPERZÖLDSÉGE, MELYEKBŐL SOKAT KELL ENNED! >>>
3 OK, AMIÉRT MUSZÁJ A SÜTŐTÖKBŐL RENGETEGET ENNI >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.