Tojásos nokedli fejes salátával
Krémes spenótfőzelék
Kínai szezámmagos csirke
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Dubarry-csirkemell
Klasszikus kuglóf
Káposztás tészta egyszerűen
Farsangi szalagos fánk
Kijevi csirkemell rizibizivel
Csupacsokis brownie
Dödölle - az eredeti recept
Hagymás rostélyos
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Vadas marha
Rakott zöldbab darált hússal
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Mákos guba
Zsemlegombóc
Babgulyás
Desszert

5 jó tanács, hogy tökéletes legyen az amerikai palacsinta

amerikai palacsinta
A romantikus amerikai filmek reggelizős jeleneteiben szinte mindig szerepel a palacsinta is. Nem olyan, mint a mienk, de érdemes kipróbálni, mert egyszerű, kiadós és tápláló. Számolj vele, hogy függőséget okoz, ha rákapsz!

1. Így készítsd a tésztát!

Egy nagy tálban keverd össze a száraz hozzávalókat, öntsd a halom közepébe a tejet, a tojást és az olvasztott vajat, majd keverd teljesen simára. A massza nem lesz olyan folyós, mint a magyar palacsintánál. Nem kell pihentetni, azonnal sütheted.

2. Így süsd meg!

Forrósíts fel egy olajjal kikent serpenyőt, majd vedd vissza a hőmérsékletet közepesre, és önts az edénybe kb. fél decis adagokat a masszából, hogy 8-10, max. 12 cm átmérőjű lepényeket kapj. A hő hatására fel fognak jönni a sütőportól.

Süsd meg az egyik oldalukat, majd amikor felül még éppen folyós a tészta, nyúlj alájuk lapáttal. Egy hirtelen mozdulattal fordítsd meg őket, és kb. fél perc alatt süsd meg a másik oldalukat is.

A maradék nyers tésztát másnapig gond nélkül eltarthatod a hűtőben. Ha besűrűsödik, hígítsd fel egy pici tejjel!

3. Azonnal, forrón tálald!

Az amerikaiak általában egy kis vajjal megkenve és valamilyen öntettel eszik, attól függetlenül, hogy raknak-e rá feltétet. Frissen érdemes fogyasztani, de ha úgy hozza a szükség, a már kisütötteket beteheted a mikróba vagy mindkét oldalon átmelegítheted serpenyőben.

4. Juharszirup: nem kötelező

Ezzel az édes, selymes, sűrűn folyós sziruppal a legfinomabb. Az eredeti sajnos elég drága, ezért anyagi megfontolásból gyakran helyettesítik pl. kukoricából készült sziruppal. Mézzel, cukorpótló agávésziruppal vagy bármilyen édes öntettel is nyakon öntheted.

5. Variációk feltétre

A vastagsága miatt az amerikai palacsintát nem lehet feltekerni, viszont minden földi jóval megrakható, így akár a hét minden napján másként tálalhatod.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.