Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Párolt lilakáposzta  recept
Párolt lilakáposzta
Puncstorta  recept
Puncstorta
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Desszert

5 jó tanács, hogy tökéletes legyen az amerikai palacsinta

amerikai palacsinta
A romantikus amerikai filmek reggelizős jeleneteiben szinte mindig szerepel a palacsinta is. Nem olyan, mint a mienk, de érdemes kipróbálni, mert egyszerű, kiadós és tápláló. Számolj vele, hogy függőséget okoz, ha rákapsz!

1. Így készítsd a tésztát!

Egy nagy tálban keverd össze a száraz hozzávalókat, öntsd a halom közepébe a tejet, a tojást és az olvasztott vajat, majd keverd teljesen simára. A massza nem lesz olyan folyós, mint a magyar palacsintánál. Nem kell pihentetni, azonnal sütheted.

2. Így süsd meg!

Forrósíts fel egy olajjal kikent serpenyőt, majd vedd vissza a hőmérsékletet közepesre, és önts az edénybe kb. fél decis adagokat a masszából, hogy 8-10, max. 12 cm átmérőjű lepényeket kapj. A hő hatására fel fognak jönni a sütőportól.

Süsd meg az egyik oldalukat, majd amikor felül még éppen folyós a tészta, nyúlj alájuk lapáttal. Egy hirtelen mozdulattal fordítsd meg őket, és kb. fél perc alatt süsd meg a másik oldalukat is.

A maradék nyers tésztát másnapig gond nélkül eltarthatod a hűtőben. Ha besűrűsödik, hígítsd fel egy pici tejjel!

3. Azonnal, forrón tálald!

Az amerikaiak általában egy kis vajjal megkenve és valamilyen öntettel eszik, attól függetlenül, hogy raknak-e rá feltétet. Frissen érdemes fogyasztani, de ha úgy hozza a szükség, a már kisütötteket beteheted a mikróba vagy mindkét oldalon átmelegítheted serpenyőben.

4. Juharszirup: nem kötelező

Ezzel az édes, selymes, sűrűn folyós sziruppal a legfinomabb. Az eredeti sajnos elég drága, ezért anyagi megfontolásból gyakran helyettesítik pl. kukoricából készült sziruppal. Mézzel, cukorpótló agávésziruppal vagy bármilyen édes öntettel is nyakon öntheted.

5. Variációk feltétre

A vastagsága miatt az amerikai palacsintát nem lehet feltekerni, viszont minden földi jóval megrakható, így akár a hét minden napján másként tálalhatod.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.