Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Minestrone recept
Minestrone
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Mákos guba  recept
Mákos guba
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Desszert

5 jó tanács, hogy tökéletes legyen az amerikai palacsinta

amerikai palacsinta
A romantikus amerikai filmek reggelizős jeleneteiben szinte mindig szerepel a palacsinta is. Nem olyan, mint a mienk, de érdemes kipróbálni, mert egyszerű, kiadós és tápláló. Számolj vele, hogy függőséget okoz, ha rákapsz!

1. Így készítsd a tésztát!

Egy nagy tálban keverd össze a száraz hozzávalókat, öntsd a halom közepébe a tejet, a tojást és az olvasztott vajat, majd keverd teljesen simára. A massza nem lesz olyan folyós, mint a magyar palacsintánál. Nem kell pihentetni, azonnal sütheted.

2. Így süsd meg!

Forrósíts fel egy olajjal kikent serpenyőt, majd vedd vissza a hőmérsékletet közepesre, és önts az edénybe kb. fél decis adagokat a masszából, hogy 8-10, max. 12 cm átmérőjű lepényeket kapj. A hő hatására fel fognak jönni a sütőportól.

Süsd meg az egyik oldalukat, majd amikor felül még éppen folyós a tészta, nyúlj alájuk lapáttal. Egy hirtelen mozdulattal fordítsd meg őket, és kb. fél perc alatt süsd meg a másik oldalukat is.

A maradék nyers tésztát másnapig gond nélkül eltarthatod a hűtőben. Ha besűrűsödik, hígítsd fel egy pici tejjel!

3. Azonnal, forrón tálald!

Az amerikaiak általában egy kis vajjal megkenve és valamilyen öntettel eszik, attól függetlenül, hogy raknak-e rá feltétet. Frissen érdemes fogyasztani, de ha úgy hozza a szükség, a már kisütötteket beteheted a mikróba vagy mindkét oldalon átmelegítheted serpenyőben.

4. Juharszirup: nem kötelező

Ezzel az édes, selymes, sűrűn folyós sziruppal a legfinomabb. Az eredeti sajnos elég drága, ezért anyagi megfontolásból gyakran helyettesítik pl. kukoricából készült sziruppal. Mézzel, cukorpótló agávésziruppal vagy bármilyen édes öntettel is nyakon öntheted.

5. Variációk feltétre

A vastagsága miatt az amerikai palacsintát nem lehet feltekerni, viszont minden földi jóval megrakható, így akár a hét minden napján másként tálalhatod.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.