Egy nagy tálban keverd össze a száraz hozzávalókat, öntsd a halom közepébe a tejet, a tojást és az olvasztott vajat, majd keverd teljesen simára. A massza nem lesz olyan folyós, mint a magyar palacsintánál. Nem kell pihentetni, azonnal sütheted.
Forrósíts fel egy olajjal kikent serpenyőt, majd vedd vissza a hőmérsékletet közepesre, és önts az edénybe kb. fél decis adagokat a masszából, hogy 8-10, max. 12 cm átmérőjű lepényeket kapj. A hő hatására fel fognak jönni a sütőportól.
Süsd meg az egyik oldalukat, majd amikor felül még éppen folyós a tészta, nyúlj alájuk lapáttal. Egy hirtelen mozdulattal fordítsd meg őket, és kb. fél perc alatt süsd meg a másik oldalukat is.
A maradék nyers tésztát másnapig gond nélkül eltarthatod a hűtőben. Ha besűrűsödik, hígítsd fel egy pici tejjel!
Az amerikaiak általában egy kis vajjal megkenve és valamilyen öntettel eszik, attól függetlenül, hogy raknak-e rá feltétet. Frissen érdemes fogyasztani, de ha úgy hozza a szükség, a már kisütötteket beteheted a mikróba vagy mindkét oldalon átmelegítheted serpenyőben.
Ezzel az édes, selymes, sűrűn folyós sziruppal a legfinomabb. Az eredeti sajnos elég drága, ezért anyagi megfontolásból gyakran helyettesítik pl. kukoricából készült sziruppal. Mézzel, cukorpótló agávésziruppal vagy bármilyen édes öntettel is nyakon öntheted.
A vastagsága miatt az amerikai palacsintát nem lehet feltekerni, viszont minden földi jóval megrakható, így akár a hét minden napján másként tálalhatod.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.