Sárgaborsóleves füstölt hússal
Klasszikus grízgaluska leves
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Finomfőzelék
Farsangi szalagos fánk
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Káposztás tészta egyszerűen
Dubarry-csirkemell
Kínai szezámmagos csirke
Klasszikus stíriai metélt
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Kijevi csirkemell rizibizivel
Klasszikus kuglóf
Epres blondie
Babgulyás
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Tojásos nokedli fejes salátával
Rakott zöldbab darált hússal
Tárkonyos csirkeraguleves
Körömpörkölt csülökkel
Desszert

Áfonyás amerikai palacsinta, maradék kovásszal

Házisáfrány rovatunk háziasszonyánál, Déri Szilviánál hétvégéken mindig amerikai palacsintát követelnek a gyerekek reggelire. Ha ismerős ez a szituáció nálatok is, vagy csak simán rajongsz ezért a klasszikus desszertért, akkor készítsd el a családnak ezt a szuper áfonyás verziót maradék kovászból. Ha a következő recept és videó alapján haladsz, akkor biztosan borítékolható a siker.

Hozzávalók 15 darab palacsintához

  • 17,5 dkg finomliszt
  • 2 dkg cukor
  • 0,5 dkg só
  • 0,5 dkg sütőpor
  • 0,2 dkg szódabikarbóna
  • 15 dkg maradék kovász
  • 2,5 dl tej
  • 10 dkg tejföl
  • 5 dkg puha vaj
  • 2 db szobahőmérsékletű tojás
  • 25 dkg friss áfonya
  • vaj, juharszirup, pár szem bogyós gyümölcs a tálaláshoz
  • kevés olaj és egy ecset a palacsintasütőhöz

Elkészítés:

  1. Keverd össze a lisztet, a cukrot, a sót, a sütőport és a szódabikarbónát.
  2. Tedd egy tálba a kovászt, a tojást, a tejet, a tejfölt, majd keverd alaposan össze.
  3. Add hozzá a puha vajat.
  4. Óvatosan adagolva, folyamatosan kevergetve öntsd a tejes keverékhez a lisztet. Sűrű állagú masszát kell, hogy kapj. Miután a sütőpor a nedvességgel azonnal reakcióba lép, ha összekeverted a palacsintatésztát, azonnal kezdd el sütni!
  5. Végy egy palacsintasütőt és hevítsd közepesen melegre. Ügyelj arra, hogy ne legyen túl forró a serpenyő, mert akkor a palacsinta külseje még azelőtt megég, hogy a belseje átsülne.
  6. Kend nagyon enyhén meg a palacsintasütőt olajjal.
  7. Egy kisebb merőkanállal önts a palacsintasütőbe a tésztából. Ne formázgasd nagyon, magától is szabályos köralakot fog felvenni.
  8. Mialatt az alsó oldal sül, tégy a tésztába pár szem áfonyát. Az áfonya izgalmasan nyers marad, miközben a tészta körülötte megsül.
  9. Süsd a tészta egyik oldalát, amíg egyenletes aranybarna nem lesz, majd óvatosan, spatula segítségével fordítsd meg és süsd a másik oldalát is. Ez már rövidebb ideig fog tartani, mint az első oldal sütése!
  10. Ennyi palacsinta 6-8 főnek elegendő. Ha ettől több főre sütnél, duplázd a mennyiséget, és nyugodtan használj egyszerre 2-3 serpenyőt.
  11. Tálald azonnal, még melegen, egy kocka hideg vajjal és juharsziruppal alaposan meglocsolva.

ÍGY SZÁMOLD ÁT AZ ÉLESZTŐS RECEPTEKET KOVÁSZOSRA >>>

RETRÓ TÚRÓGOMBÓC - ÍGY LESZ OLYAN, MINT A NAGYIÉ >>>

ÍGY KÉSZÍTHETSZ KOVÁSZT HÁZILAG - LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE! >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.