Párolt lilakáposzta  recept
Párolt lilakáposzta
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Puncstorta  recept
Puncstorta
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Desszert

Áfonyás amerikai palacsinta, maradék kovásszal

Házisáfrány rovatunk háziasszonyánál, Déri Szilviánál hétvégéken mindig amerikai palacsintát követelnek a gyerekek reggelire. Ha ismerős ez a szituáció nálatok is, vagy csak simán rajongsz ezért a klasszikus desszertért, akkor készítsd el a családnak ezt a szuper áfonyás verziót maradék kovászból. Ha a következő recept és videó alapján haladsz, akkor biztosan borítékolható a siker.

Hozzávalók 15 darab palacsintához

  • 17,5 dkg finomliszt
  • 2 dkg cukor
  • 0,5 dkg só
  • 0,5 dkg sütőpor
  • 0,2 dkg szódabikarbóna
  • 15 dkg maradék kovász
  • 2,5 dl tej
  • 10 dkg tejföl
  • 5 dkg puha vaj
  • 2 db szobahőmérsékletű tojás
  • 25 dkg friss áfonya
  • vaj, juharszirup, pár szem bogyós gyümölcs a tálaláshoz
  • kevés olaj és egy ecset a palacsintasütőhöz

Elkészítés:

  1. Keverd össze a lisztet, a cukrot, a sót, a sütőport és a szódabikarbónát.
  2. Tedd egy tálba a kovászt, a tojást, a tejet, a tejfölt, majd keverd alaposan össze.
  3. Add hozzá a puha vajat.
  4. Óvatosan adagolva, folyamatosan kevergetve öntsd a tejes keverékhez a lisztet. Sűrű állagú masszát kell, hogy kapj. Miután a sütőpor a nedvességgel azonnal reakcióba lép, ha összekeverted a palacsintatésztát, azonnal kezdd el sütni!
  5. Végy egy palacsintasütőt és hevítsd közepesen melegre. Ügyelj arra, hogy ne legyen túl forró a serpenyő, mert akkor a palacsinta külseje még azelőtt megég, hogy a belseje átsülne.
  6. Kend nagyon enyhén meg a palacsintasütőt olajjal.
  7. Egy kisebb merőkanállal önts a palacsintasütőbe a tésztából. Ne formázgasd nagyon, magától is szabályos köralakot fog felvenni.
  8. Mialatt az alsó oldal sül, tégy a tésztába pár szem áfonyát. Az áfonya izgalmasan nyers marad, miközben a tészta körülötte megsül.
  9. Süsd a tészta egyik oldalát, amíg egyenletes aranybarna nem lesz, majd óvatosan, spatula segítségével fordítsd meg és süsd a másik oldalát is. Ez már rövidebb ideig fog tartani, mint az első oldal sütése!
  10. Ennyi palacsinta 6-8 főnek elegendő. Ha ettől több főre sütnél, duplázd a mennyiséget, és nyugodtan használj egyszerre 2-3 serpenyőt.
  11. Tálald azonnal, még melegen, egy kocka hideg vajjal és juharsziruppal alaposan meglocsolva.

ÍGY SZÁMOLD ÁT AZ ÉLESZTŐS RECEPTEKET KOVÁSZOSRA >>>

RETRÓ TÚRÓGOMBÓC - ÍGY LESZ OLYAN, MINT A NAGYIÉ >>>

ÍGY KÉSZÍTHETSZ KOVÁSZT HÁZILAG - LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE! >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.