- 1 csomag leveles tészta
- 2 szép alma
- 1/2 citrom leve
- kevés őrölt fahéj
- 2-3 evőkanál baracklekvár
- porcukor a tálaláshoz
Az almákat megmossuk, félbevágjuk, magházukat kivágjuk, a gyümölcsöt vékonyan felszeleteljük. Tálba tesszük, felöntjük kevés vízzel, fél citrom levét hozzáfacsarjuk, majd a mikróba tesszük 2-3 percre, hogy kissé megpuhuljon.
Közben a leveles tésztát kinyújtjuk, 6 csíkot vágunk belőle. Megkenjük egy kevés vízzel elkevert baracklekvárral, rárakosgatjuk ferdén az almaszeleteket, meghintjük fahéjjal, majd a tésztát visszahajtjuk, hogy félig fedjék az almaszeleteket. Ezután óvatosan feltekerjük - szépséges rózsát kapunk így.
Muffintepsi mélyedésébe rakjuk, majd előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
Mandulával is lehet gazdagítani, mint ebben a receptben >>>
Ha pedig túrós rózsabriós sütnél, ezt a receptet ajánljuk >>>
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.