Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Mákos guba  recept
Mákos guba
Madártejszelet recept
Madártejszelet
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Nincs is jobb egy tartalmas süteménynél, ami hamar elkészül, mindenki szereti, s teljes mértékben elronthatatlan. A banánkenyér pont ilyen. Pikk-pakk összekeverhető, könnyen variálható, jól ízesíthető, és valóban mindenki rajong érte.

A banánkenyér recepttel először a XIX. század közepén találkozhatott a nagyközönség, amikor Eleanor Parkinson cukrászkönyvében említést tesz a Karib-térségben kedvelt, banánnal készített kenyérféleségről. A sütőporos tésztájú banánkenyér azonban csak a sütőpor ipari gyártását és elterjedését követően jelenhetett meg, de a XX. századra ez is általánossá vált.

A banánkenyér azóta is töretlen népszerűségnek örvend, ami nem véletlen, hiszen az érett banánokkal felturbózott tészta nagyon kellemesen édes és ami még jobb: olyan nedvdús, hogy sütés után napokig kibírja, feltéve, ha marad belőle.

Banánkenyér recept >>>

A banánnak köszönhetően a sütemény kevesebb plusz cukort és zsiradékot igényel, így megfelelő liszt felhasználása mellett akár egészséges finomságnak is tekinthető.

Természetesen nem feltétlen kell ebbe az irányba mozdulni, a banánkenyeret számtalan – kevésbé kalóriaszegény – extrával is felturbózhatjuk. A kenyérben nagyon jó helyen vannak a különféle csonthéjasok egyben vagy darálva, mint például a dió, a mogyoró, a kesudió, a mandula vagy épp a pekándió, a különféle aszalványok, mint a mazsola vagy az aszalt sárgabarack. A banánkenyérbe tehetünk még akár kókuszreszeléket is, illetve más gyümölcsökkel is megpakolhatjuk. A leggyakrabban alma, körte, sárgabarack, mangó, ananász kerül bele, de bármilyen szezonális gyümölccsel kísérletezhetünk.

A tésztának nem árt, ha egy kevés alkoholt (rumot, brandyt vagy likőrt) is löttyintünk bele. Az alkohol nem csak az ízét befolyásolja, hanem sokkal könnyebb, lazább tésztát kapunk végeredményül.

Banános desszertek >>>

A banánkenyér fűszerezése rendkívül egyszerű, a banán már eleve ad neki egy kellemes hangulatot, amire kevés fahéjjal, szegfűszeggel, szerecsendióval vagy vaníliával érdemes ráerősíteni. Készíthetünk csokoládécseppekkel vagy épp kakaóporral, olvasztott csokoládéval gazdagított tésztát is.

Gyümölcskenyér receptek >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.