Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen recept
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Mákos guba  recept
Mákos guba
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Nincs is jobb egy tartalmas süteménynél, ami hamar elkészül, mindenki szereti, s teljes mértékben elronthatatlan. A banánkenyér pont ilyen. Pikk-pakk összekeverhető, könnyen variálható, jól ízesíthető, és valóban mindenki rajong érte.

A banánkenyér recepttel először a XIX. század közepén találkozhatott a nagyközönség, amikor Eleanor Parkinson cukrászkönyvében említést tesz a Karib-térségben kedvelt, banánnal készített kenyérféleségről. A sütőporos tésztájú banánkenyér azonban csak a sütőpor ipari gyártását és elterjedését követően jelenhetett meg, de a XX. századra ez is általánossá vált.

A banánkenyér azóta is töretlen népszerűségnek örvend, ami nem véletlen, hiszen az érett banánokkal felturbózott tészta nagyon kellemesen édes és ami még jobb: olyan nedvdús, hogy sütés után napokig kibírja, feltéve, ha marad belőle.

Banánkenyér recept >>>

A banánnak köszönhetően a sütemény kevesebb plusz cukort és zsiradékot igényel, így megfelelő liszt felhasználása mellett akár egészséges finomságnak is tekinthető.

Természetesen nem feltétlen kell ebbe az irányba mozdulni, a banánkenyeret számtalan – kevésbé kalóriaszegény – extrával is felturbózhatjuk. A kenyérben nagyon jó helyen vannak a különféle csonthéjasok egyben vagy darálva, mint például a dió, a mogyoró, a kesudió, a mandula vagy épp a pekándió, a különféle aszalványok, mint a mazsola vagy az aszalt sárgabarack. A banánkenyérbe tehetünk még akár kókuszreszeléket is, illetve más gyümölcsökkel is megpakolhatjuk. A leggyakrabban alma, körte, sárgabarack, mangó, ananász kerül bele, de bármilyen szezonális gyümölccsel kísérletezhetünk.

A tésztának nem árt, ha egy kevés alkoholt (rumot, brandyt vagy likőrt) is löttyintünk bele. Az alkohol nem csak az ízét befolyásolja, hanem sokkal könnyebb, lazább tésztát kapunk végeredményül.

Banános desszeretek >>>

A banánkenyér fűszerezése rendkívül egyszerű, a banán már eleve ad neki egy kellemes hangulatot, amire kevés fahéjjal, szegfűszeggel, szerecsendióval vagy vaníliával érdemes ráerősíteni. Készíthetünk csokoládécseppekkel vagy épp kakaóporral, olvasztott csokoládéval gazdagított tésztát is.

Gyümölcskenyér receptek >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.