Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
A tökéletes flódni recept
A tökéletes flódni
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Mákos guba  recept
Mákos guba
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Desszert

A 10 legjobb kakaós csiga, amiből egy tepsi soha nem elég!

Foszlós kakaós csiga
Az egyik legjobb reggeli kétségtelenül a kakaós csiga, amit kicsik és nagyok egyaránt imádnak. Készíthetjük kelt, leveles, krumplis vagy túrós tésztából, vagy éppen gluténmentes lisztből, a lényeg, hogy jó sok töltelék legyen benne. Mutatjuk a jól bevált receptjeinket!

A kelt tészta népszerűsége töretlen: könnyű, lágy, puha, és persze ezer és egy dologra felhasználható, de talán a legnagyobb klasszikus mégis a kakaós csiga. Sokan tartanak tőle, pedig ha bizonyos aranyszabályokat betartunk, nem egy nagy ördöngösség az elkészítése!

Aranyszabályok kelt tésztához

1. A kelt tésztánál nagyon fontos, hogy minden alapanyag szoba-hőmérsékletű vagy langyos legyen, hogy meggyorsítsuk a kelési folyamatot. Hideg alapanyagokkal ne dolgozzunk.

2. Az élesztőt cukorral elkevert langyos tejben futassuk fel úgy, hogy fel is oldjuk a tejben azt, mielőtt állni hagyjuk.

3. A lisztet érdemes átszitálni, mert a kelt tésztáknál hasznos, ha plusz levegőt dolgozunk bele a tésztába.

4. Soha ne hagyjuk, hogy a só és az élesztő érintkezzen, így mielőtt az élesztőt a többi hozzávalóhoz adjuk, a sót keverjük el a lisztben

5. A tésztát alaposan dagasszuk ki, legalább 4-5 percig dagasszuk a géppel. Akkor jó, ha teljesen elválik a tál falától.

De persze ha valaki ennek ellenére elengedné a kelt tésztát, készítheti túrós vagy burgonyás tésztából is a kedvencét, sőt, ha villámgyorsan szeretnénk végezni, a bolti levelesből is kitűnő kakaós csiga születhet! Mutatjuk a kedvenceinket!

KAKAÓS CSIGA - LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE>>>

Kakaós csiga - lépésről lépésre
Kakaós csiga - lépésről lépésre

GLUTÉNMENTES KAKAÓS CSIGA >>>

Gluténmentes kakaós csiga
Gluténmentes kakaós csiga

KAKAÓS CSIGA EGYSZERŰEN>>>

Kakaós csiga egyszerűen
Kakaós csiga egyszerűen

KAKAÓS CSIGA VILLÁMGYORSAN>>>

Kakaós csiga villámgyorsan
Kakaós csiga villámgyorsan

KAKAÓS CSIGA, AMI MÁSNAP IS PUHA >>>

Kakaós csiga, ami másnap is puha
Kakaós csiga, ami másnap is puha

KAKAÓS CSIGA kelt tésztával>>>

Kakaós csiga kelt tésztából
Kakaós csiga kelt tésztából

KAKAÓS CSIGA PUHA, TÚRÓS TÉSZTÁVAL>>>

Kakaós csiga puha, túrós tésztából
Kakaós csiga puha, túrós tésztából

FOSZLÓS KAKAÓS CSIGA>>

Foszlós kakaós csiga
Foszlós kakaós csiga

KAKAÓS CSIGA BURGONYÁS TÉSZTÁBÓL>>>

Kakós csiga burgonyás tésztából
Kakós csiga burgonyás tésztából

PUHA KAKAÓS CSIGA >>>

Puha kakaós csiga
Puha kakaós csiga

MÉG TÖBB KAKÓS DESSZERTET ITT TALÁLSz >>>, ha pegig KELT TÉSZTÁS RECEPETET KERESEL IDE KATTINTS! >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.