Túrós táska és túrós batyu
A kelt tésztás túrós finomságok alfája és omegája, amely akkor jó, ha tisztes mennyiségű túró húzódik meg a hajtogatott levelek alatt. A túró kellően sűrű ahhoz, hogy ne igényeljen semmilyen kiegészítést, de kis grízzel megfogatható, s akkor igazán finom, ha kevés mazsolával és citromhéjjal is elkeverjük és sima cukor helyett vaníliás cukorral édesítjük.
Ökörszem
A túrós táska rokona. A tésztája lágyabb, lazább, több tojássárgájával készülő kelt tészta, amelyből méretes zsemléket formázunk, majd azok közepébe tisztes mélyedést nyomunk és ebbe kerül a túrókrém. A batyunál leírt túrókrém itt is ideális, azonban, mivel itt nem zárja körül a tészta, ezért érdemes egy-két tojást is a krémhez adni, hogy sütés közben megfogja, ne engedje elfolyni a krémet.
A túrós táskához hasonlatos, de mégis más, a túrós bukta. A gazdag tésztába bújtatott túrókrémet érdemes különféle aszalt gyümölcsökkel variálni. Az sem baj, ha többféle mazsolával dolgozunk, de nyugodtan adhatunk a túróhoz egy kevés aszalt sárgabarackot, fügét vagy datolyát is.
A túrós pite számtalan formában megtalálható. Az omlós tésztás, klasszikus pite mellett számos, kelt tésztás alapon nyugvó pite is létezik. Az aszalt gyümölcsökkel, mazsolával gazdagított túrós pite mellett a nagyobb mennyiségű kaporral megbolondított, de ennek ellenére édes hangvételű pite is kedvelt. A kelt tésztás piténél is célszerű tojással gazdagítani a krémet, hogy sütés közben biztosan megkössön a túrós réteg.
+ 1 kakukktojás: túrós pogácsa
A túró nem csak töltelékként ideális, hanem a tészta alapanyagaként is, hiszen a túróval készített tészta kevesebb zsiradékot és folyadékot igényel, hosszabb ideig friss marad. A túrós pogácsa ezért is sokak kedvence, nem száraz, hanem kellemesen omlós és friss.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.