Idén a szakértők végleg beszüntették az étkezéssel bevitt koleszterin elleni küzdelmet. Az évtizedek során számos tanulmány bizonyította, hogy nincs olyan nagy hatása a vér koleszterinszintjére. Így mostantól a legnagyobb lelki nyugalommal fogyaszthatjuk a reggeli rántottánkat: kifejezetten jót teszünk ezzel az anyagcserénknek. A kolin, a vitaminok és az esszenciális zsírsavak ugyanis felpörgetik az anyagcserét, és megakadályozzák a szervek, különösen a máj elzsírosodását.
2015 egyértelműen a zab éve volt, nagy népszerűségre tett szert a dietetikusok és a fogyókúrázók körében. Most azonban van egy változata, ami még az eddigieknél is egészségesebb: adjunk a zabpelyhünkhöz rostokban gazdag cukkinit, tejet, fűszereket és további tápláló hozzávalókat, mint amilyenek a gyümölcsök és az olajos magvak! Így sokkal egyszerűbb az ajánlott napi zöldségmennyiség bevitele, nem igaz?
Kimutathatóan egyre többen választjuk a normális zsírtartalmú termékeket a „light” változatok helyett. Bár az egészségügyi intézetek nagy része még mindig ellenzi a zsíros- különösen a telített zsírokban bővelkedő – étrendet, egyre nagyobb az ellenállás a teljes kizárással kapcsolatban. Megerősíti a döntést az a kutatás, amely szerint a magas zsírtartalmú ételeket fogyasztók között a legalacsonyabb a cukorbetegségre való hajlam.
Melyik egzotikus hozzávaló tüneti el gyorsabban a derék körüli zsírpárnákat, mint a kedvenc zumba óránk? A kókuszolaj! Napi két evőkanál egy hónap alatt akár 3 centivel vékonyabb derekat eredményezhet. A közepes láncú trigliceridek miatt emelkedik ki a többi zsiradék közül a kókuszolaj, így az állati eredetűekkel szemben nem növeli a koleszterinszintünket, és arra is kevesebb az esély, hogy háj formájában raktározza el a testünk a belőlük keletkezett felhasználatlan energiát. Hasonló mennyiségű kalóriát tartalmaz, mint az olívaolaj, magas forráspontjának köszönhetően azonban sütéshez is alkalmazhatjuk.
Elérkeztünk a legjobb részhez! A csokoládé szerelmesei örülhetnek: kimutatták, hogy mérsékelt mennyiségben az étcsokoládé csökkenti a testzsírszázalékot és a derékbőségünket. A vizsgálatok alapján mindez a flavonoidoknak köszönhető: ezek a szívbarát összetevők tele vannak antioxidánsokkal, és még gyulladáscsökkentő hatással is rendelkeznek. Csak arra kell figyelni, hogy 70 százalék felett legyen a csokik kakaótartalma, és nyugodtan nassolhatunk egy kicsit.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.