Nemrég azokkal az ételekkel foglalkoztunk, amik bár rövid időre elnyomják az éhséget, valójában csak még éhesebbek leszünk tőlük. Most következzenek azok az élelmiszerek, amik tényleg segítenek jóllakni.
Olasz kutatások szerint a vörösborecet a szénhidrátban gazdag ételek fogyasztása után 30%-kal csökkenti a vércukor hirtelen lezuhanását. De az alma- és a balzsamecetnek is megvan ugyanez a varázsereje, ugyanis az ecetsav, vagy másik nevén etánsav, megakadályozza a keményítők lebomlását és lassítja a szénhidrátok emésztését. Érdemes tehát ecetet fogyasztani, például a salátánkra öntetként és máris sokkal jóllakottabbak leszünk, mintha mondjuk majonézes dresszinggel fogyasztottuk volna.
Te is próbáltad már popcornnal elnyomni az éhségedet? Nem véletlen! Egy adag pattogatott kukorica (amely 3 csészényinek felel meg) a napi ajánlott komplex szénhidrátbevitel a 70%-át fedezi. Teljes kiőrlésű, így könnyen juttatja rostokhoz a szervezetünket. Ez lehet az oka, hogy a mozizáshoz majszolt pattogatott kukorica akár egy főétkezést is képes kiváltani. Természetesen azért arra érdemes ügyelni, hogy ez ne váljon mindennapossá.
Az avokádó szuperélelmiszer, és igazi slágerélelmiszer is, hiszen egészséges és finom. Egy friss kutatás szerint, ha ebédre avokádót eszünk, az éhséget felére csökkenthetjük. Érdemes kipróbálni, hiszen így a főétkezések közti nassolást is könnyebb elkerülni. Ehetjük magában, de jó helye lehet a salátában vagy a szendvicsben is, és persze nem csak ebédkor fogyaszthatjuk.
Fogyókúrás szempontból nem túl hatékony, az éhséget viszont remekül csökkenti. Két órával tovább ad teltségérzetet, mintha mondjuk a rostszegény, de szénhidrátban gazdag chipset fogyasztanánk. És ha natúr terméket vásárolunk, ami nem tartalmaz hozzáadott cukrot akkor az alakunkra sem olyan veszélyes.
Bizony, a fűszeres ételek fogyasztása csökkenti az étvágyat és beindítja a kalóriaégetést. És nem is kell túlzásba vinni, elég csak fél teáskanálnyi csípős chili, vagy cayenne-i bors, amivel sokféle ételt ízesíthetünk, tésztákat, köreteket és leveseket is.
A pisztácia remek rágcsálnivaló, ráadásul kevésbé hizlaló a többi magnál. Érdekesség, hogy dióból 14, mandulából 23, míg pisztáciából 43 szemnek ugyanannyi a kalóriatartalma. Nem csak egészséges és finom, de az éhséget is hatékonyan csökkenti, mert a szervezetnek duplán meg kell emésztenie a benne található zsírt.
Német kutatások szerint az olívaolaj jobban laktat, mint más zsírok. Érdemes tehát az olívaolajat választani a főzéshez. És az ecethez hasonlóan salátaöntetnek is tökéletes. Nem csak, hogy ízletesebbek lesznek az ételeink, de a jóllakottságérzetünk is tovább tart majd.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.