A Metabolism szaklap decemberi számában jelent meg a Michigani Egyetem kutatása. A tanulmány szerint a fahéj ízét adó esszenciális olaj, a fahéjaldehid javítja az anyagcserét. Közvetlen hatást gyakorol a zsírsejtekre, és a termogenezis révén megvalósuló energiaégetésre sarkallja őket.
A fahéjat évezredek óta használja az emberiség, ráadásul nem is egy drága alapanyag. A legtöbben süteményeket, mézeskalácsot, almás pitét, vagy szilvalekvárt ízesítenek vele, de egyre többen fűszereznek vele húsokat is.
A fahéj jótékony hatásai is régóta ismertek már. Segít a cukorbetegség megelőzésében, napi két gramm fahéj jelentősen csökkenti a vércukorszintet, sőt a vérnyomást is. Emellett az emésztőszervekre is jó hatással van. A gyógyszertárakban már kapszula formájában is lehet kapni. Egy tabletta a reggeli mellé, kettő az ebéd, és egy a vacsora mellé (vagy, ha úgy jobban tetszik, akkor háromnegyed teáskanál fűszerpor) jelentős segítséget nyújthat, ha fogyókúrázol.
De felturbózhatod a reggeli müzlidet, zabkásádat is fahéjjal. Készíthetsz smoothiet, turmixot is. Például turmixolj össze egy banánt 2 dl tejjel és tegyél bele fahájat. Vagy egy marék spenótot, egy ujjnyi gyömbérrel, vízzel, és egy teáskanéál fahéjjal.
A sült alma, vagy körte szeleteket is megszórhatod fahéjjal, mielőtt sütőbe tennéd.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.