Mákos guba  recept
Mákos guba
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Diéták

Fogyj a nyár slágerével, az újkrumplival! Íme egy szuper recept

Ez a nagyszerű étel olyan összetevőket tartalmaz, amelyek egészségesek, tápanyagban dúsak, ezáltal pedig tökéletesek ebédre a fogyni vágyók számára.

Így működik

Néhány napon át fogyassz ebédre újkrumplicurryt, reggelire és vacsorára pedig válassz könnyű fogásokat! Reggel ehetsz például zabpelyhet natúr joghurttal és idénygyümölcsökkel, vacsorára pedig zöldségféléket, vegyes salátát tengeri hallal vagy zsírszegény hússal, esetleg tofuval.

A curry értékes hozzávalóit (pl. csírák, spenót, újhagyma) érdemes hosszú távon beépítened az étrendedbe, mondjuk saláta-alapanyagként.

Újkrumplicurry

Hozzávalók (1 adaghoz):
100 g apró szemű újburgonya, 100 g csirkemellfilé, 1 db zöld banán (elhagyható), 2 db újhagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 ek kókuszolaj (olívaolajra cserélhető), 1 tk currypor, 1 tk kurkuma, 150 ml zöldségleves-alaplé, 100 ml kókusztej, só, bors, 2 ek citromlé, 300 g zöldborsó, 25 g spenót, 20 g brokkolicsíra

Elkészítése:

1. Az újkrumplit alaposan mossuk meg, a héját dörzsöljük le. Sós vízben főzzük meg, szűrjük le. A húst mossuk meg, kockázzuk fel. A banánt és az újhagymát karikázzuk fel, a fokhagymát aprítsuk fel.

2. A kókuszolajat edényben hevítsük fel, és 4 perc alatt kevergetve pirítsuk meg benne a húst. Szórjuk meg a curryvel, a kurkumával, és süssük tovább. Adjuk hozzá az újhagymát és a fokhagymát, majd öntsük fel az alaplével és a kókusztejjel.

3. Ízesítsük sóval, borssal és a citromlével, majd adjuk hozzá a banánt, a zöldborsót, az alaposan megmosott spenótot, a burgonyát, és főzzük még pár percig. Tálaljuk a brokkolicsírával megszórva.

Mi a titok?

Az egészséges hozzávalókban rejlik a fogás ereje!

Zöld leveles zöldségek

Nem is csoda, hogy rengeteg smoothie-receptnek a fő hozzávalói a zöld leveles zöldségek, legyen szó spenótról, mángoldról, fodros kelről, kínai kelről vagy akár rukkoláról. Gazdagok sejtvédő antioxidánsokban, ásványi anyagokban (pl. kalcium, magnézium, kálium) és vitaminokban (A-, B-, K-vitamin). Rostanyagaik révén kellemesen eltelítenek, a kalóriatartalmuk ugyanakkor alacsony.

Kurkuma

Ázsiában évezredek óta használják a népi gyógyászatban, többek között az emésztőrendszer problémái (gyomorégés, felfúvódás, hasgörcs) esetén. Remekül beválik akkor is, ha valaki túl nehéz ételt eszik, és kellemetlen teltségérzettől szenved. Vízhajtó hatással rendelkezik, és jótékonyan hat a vese működésére.

Újburgonya

A nyár egyik nagy kedvence. Gyorsan elkészül, meghámozni sem szükséges, elég megdörzsölni. Telis-tele van értékes anyagokkal, magas a víztartalma. Friss zöldfűszerekkel párosítva még egészségesebb, és tökéletes alapanyag a könnyű nyári ebédhez. Ha fogyókúrázol, ne süssd olajban!

Csírák

Vitaminokban és nyomelemekben gazdagok, éppen ezért igen értékes tápláléknak számítanak. Az ételünkhöz hozzáadott brokkolicsíra A-, B-, C- és E-vitamint, továbbá kalciumot, magnéziumot és káliumot is tartalmaz. Nagyszerű antioxidáns!

Zöldborsó

Jelentős mennyiségű fehérje található benne, kiemelkedő a folsavtartalma, mindemellett értékes vitaminokban és ásványi anyagokban is bővelkedik. Hogy megőrizze értékes anyagait, a legjobb párolni, esetleg nagyon rövid ideig főzni a zsenge zöldborsót.


MÉG TÖBB ÉLETMÓDTANÁCS ÉS DIÉTATIPP A FANNY MAGAZIN EHETI SZÁMÁBAN! >>>

FOGYJ SZUPERLEVESEKKEL - 3 BOMBAJÓ RECEPT! >>>

4 NAPOS TÉSZTADIÉTA: 7 TIPP, HOGY JÓL IS LAKJ, ÉS LE FOGYJ KÖZBEN! >>>

FOGYJ RIZZSEL EGÉSZSÉGESEN: 5 TIPP A BETARTHATÓ RIZS-DIÉTÁHOZ! >>>

ÚJKRUMPLI, A TÖKÉLETES NYÁRI KÖRET - 2 EXTRA RECEPTTEL! >>>


Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.