Sokaknál előfordul, hogy amikor abbahagyják a dohányzást, utána felszalad rájuk néhány pluszkiló. Sajnos ezt a kellemetlen folyamatot Martina is megtapasztalta, a férje kérésére tette le a cigarettát még 2010 környékén.
„Akkoriban a gyors ételek gyakoriak voltak az étrendemben, hiszen egy gyorséttermi láncnál dolgoztam, így munkaidőben sokszor ettem akár hamburgert is. Viszont, miután egy pár lettünk a férjemmel, sokszor hétvégén is becsúszott valamilyen gyors kaja, illetve gyakran sütiztünk. Egy idő után, már a kollégák is megjegyezték, hogy kikerekedtem. Én is észrevettem, hogy van rajtam itt-ott egy kis háj, de mivel minden nap láttam magam, sokáig nem tűnt fel, hogy túl sokat híztam. Akkor döbbentem meg, amikor ráálltam a mérlegre: egy-másfél év alatt 48 kilóról 64 kilóra híztam” – mesélte Martina.
„Próbáltam olyan diétát, ami borzalmas volt a sok szójától, olyat is, ami rettentően egyhangú volt. Előfordult, hogy ebédre, 90 napig csirkét ettem rizzsel. Szó szerint alig tudtam letuszkolni a csirkét a torkomon. Annyira megutáltam, hogy azóta is alig bírom megenni a csirkemellet. Próbáltam a léböjtkúrákat, villámdiétákat, mindenféle porokat, tablettákat. Hiába fogytam tőlük, nagyon egészségtelen volt, amit műveltem. Csak jó néhány éves sanyargatás után jöttem rá, hogy így nem lehet élni. Akkor jött a váltás, amikor bekerültem olyan csoportokba, ahol arról meséltek, hogy belefér akár egy tészta is ebédre, vagy pizza vacsorára. Eldöntöttem, hogy egy élhetőbb, megengedőbb étrendre fogok váltani. Főleg, mert mindig is voltak gyomor panaszaim, a reflux már rég az életem része” – vallotta be Martina.
„Az emésztési problémáim miatt most már az a fontos, hogy olyan szakember étrendjét kövessem, akinek az egészség az első” – meséli. „Szerencsére rábukkantam dr. Takács Hajnalka dietetikusra, év eleje óta táplálkozok az ő étrendje alapján. A súlyomat tekintve akkor már a finisben voltam, hiszen 51-52 kg lehettem. A cél az volt, hogy lemenjen még 3-4 kg a májusi nyaralásig. Nagyon boldog voltam, mert mindezt úgy sikerült elérni, hogy közben finomakat ettem. Hajnitól tanultam, hogy a tányéron legyen hús, köret, zöldség és gyümölcs is. Ennek köszönhetően úgy jöttem haza a svédasztalos, all inclusive nyaralásról, hogy egy kilót sem híztam. Nagyon hálás vagyok, amiért úgy tudom tartani a súlyomat, hogy közben nem sanyargatom magam, hanem finomakat ehetek.”
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.