Minden nap eszel gyümölcsöt és zöldséget, és azt gondolod, hogy az egészséges étkezéssel kellően táplálod a szervezetedet. Ám nem mindegy, hogy miből mennyit eszel ahhoz, hogy a vitaminszükségletedet fedezd, hiszen a mai zöldségek és gyümölcsök vitamintartalma kisebb, mint a nagymamáink idejében volt.
Ezért egyél belőle!
A paradicsom bőven tartalmaz C-vitamint, káliumot, béta-karotint és likopint, hozzájárul a bőr védelméhez, valamint a negatív stressz okozta szabad gyökök semlegesítéséhez. Mivel a likopin pozitív hatása igazából csak hőkezelés után érvényesül, fogyasszuk gyakran házilag készített lé formájában, illetve sűrített változatban is.
Ennyit egyél belőle!
A legjobb, ha napi rendszerességgel az asztalunkra kerül. Szerencsére a piros szín megőrzésének érdekében a paradicsomot csak kímélő eljárással, hőkezelés során lehet tartósítani, ezért a likopin még a ketchupban is megtalálható!
3 apró mag, amivel megőrizheted az egészségedet! >>>
Ezért igyál belőle!
Rendszeres fogyasztása csökkentheti a koleszterinszintet, valamint mérsékli a cukorbetegség és az agyvérzés kialakulásának kockázatát. Magas antioxidáns-tartalmának köszönhetően kitűnő gyulladásgátló, ráadásul a legutóbbi vizsgálatok azt is kimutatták, hogy a zöld tea segít megelőzni a bőr-, mell-, tüdő-, vastagbél- és húgyhólyagrákot. A zöld tea ideális a napi folyadékszükségletünk egy részének fedezésére, tehát a szenvedélyes teázók a vese munkáját is folyamatosan segítik.
Ennyit igyál belőle!
2-3 csészényit naponta fogyassz, és arra figyelj, hogy minden adagot frissen készíts el!
Ezért egyél belőle!
A savanyú káposzta remek C-vitamin-forrás, már 10-15 dkg is fedezi napi szükségletünket. A nélkülözhetetlen C-vitamin gyorsítja a sebgyógyulást és a kötőszövet regenerációját, továbbá részt vesz a csont- és porcképzésben. Rosttartalma segíti a bélmozgást, és támogatja a bélflórát. Javítja a bélrendszer immunitását, ami fontos a betegségek megelőzése érdekében.
Ennyit egyél belőle!
Naponta egy-két alkalommal nyugodtan ehetünk belőle.
Ezért egyél belőle!
A tengeri halakban található omega-3 zsírsavak rugalmassá teszik az érfalakat, csökkentik a vérnyomást, mérséklik a vérrögök, illetve a szívritmuszavar kialakulásának kockázatát, továbbá segítik az izmok regenerálódását. A tengeri hal és/vagy halolaj rendszeres fogyasztása egyúttal támogatja az idegrendszer egészséges működését, s ezáltal javítja az általános közérzetünket. A magas fehérjetartalom hozzájárul a májszövet regenerálódási folyamatához.
Ennyit egyél belőle!
Hetente 2-3 alkalommal legyen része a napi menünek.
Ezért egyél belőle!
A hagymaféléknek magas a rosttartalma, valamint sok kvercetin flavonoidot tartalmaznak, ezért segítenek a szív egészségének megőrzésében; ezenfelül közömbösítik a gyomorfekély kialakulásáért felelős, káros Helicobacter pylori nevű baktériumot. Ugyancsak hatékonyak a legkülönbözőbb daganatos betegségek elleni harcban.
Ennyit egyél belőle!
Fogyasszuk naponta. Ízletes alapanyag, akár főzve, akár salátákba keverve.
Ezért egyél belőle!
A dió magas E-vitamin-tartalma segíthet, hogy elkerüljük a depressziót és az Alzheimer-kórt, fogyasztása jótékony hatással van a koleszterinszintre. Remek segítség a bőr rugalmasságának megőrzéséhez. Érdemes paradicsommal együtt fogyasztani, mivel ez esetben a tüdőt is erősíti.
Ennyit egyél belőle!
Napi öt-hat szem az ajánlott mennyiség.
Ezért egyél belőle!
Jól felszívódó kalcium-, kálium-, magnézium- és B-vitamin-forrás, fogyasztásával ugyanakkor hasznos probiotikumokat is bőségesen juttatunk a szervezetünkbe. Támogatja az emésztőrendszer, illetve az immunrendszer működését, a benne található esszenciális aminosavak pedig a máj egészségének megóvásához elengedhetetlenek.
Ennyit egyél belőle!
Jól tesszük, ha 2-4 dl joghurtot eszünk naponta.
Ezért egyél belőle!
A barna rizs kitűnő szénhidrátforrás, valamint rengeteg B-vitamint tartalmaz, amely nélkülözhetetlen az agyi funkciók optimális működéséhez. Bizonyos esetekben segít, hogy a szervezetben kialakult ödémák kiürüljenek, és a vese állapotát is pozitívan befolyásolja.
Ennyit egyél belőle!
Hetente egy-két alkalommal fogyasszuk köretként!
Ezért egyél belőle!
A közkedvelt gyümölcs pektintartalma kiváló tápanyagként szolgál az egészséges bélflóra számára, gyulladt gyomornyálkahártya esetén pedig kimondottan ajánlott a diétához: az alma kímélő és jótékony hatású étel.
Ennyit egyél belőle!
Valamennyien ismerjük a régi mondást, miszerint napi egy alma az orvost távol tartja.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.