Nyáron is megpróbálsz egészségesen étkezni? Ez dicséretes, és hogy ne érezd magad rosszul, mutatjuk, milyen ételeket válassz inkább, míg a többiek rengeteg plusz kalóriát és nulla tápanyagot visznek be a szervezetükbe.
Burgonyacsipsz helyett: zöldségcsipsz
A burgonyacsipsz kedvelt nasi, sok helyen pedig köretként is kínálják. A zsír- és keményítőtartalma azonban nagyon magas, ezért ha lehet, válassz inkább alacsony szénhidráttartalmú, kevés olívaolajon, tengeri sóval ízesített sült zöldséget, például kelkáposztát vagy zellert. Zacskóba téve útközben is ropogós, egészséges csemegéd lesz.
Fagylalt helyett: fagyasztott gyümölcsök
Nyáron a legjobb desszert a fagyi, de ha diétázol, érdemes mást választanod helyette. Például a fagyasztott gyümölcsöket keverd el kevés natúr joghurttal, és fagyaszd le: remek alternatívája a cukros fagyinak. A fagyasztott gyümölcsöket, például a málnát, a banánt vagy az őszibarackot olvasztott étcsokival is fogyaszthatod: isteni finom! A saját jeges finomságokban az a nagyszerű, hogy te szabályozhatod az édességet, és akkora adagokat készíthetsz, amelyek a diétádban engedélyezettek.
Fánk helyett: sütés nélküli enegiaszeletek
Zsíros és cukros fánk helyett egészséges, magvakból, zabpehelyből és fehérjeporból készült szeletekkel, golyókkal tudod csillapítani az édességéhségedet. Szuper gyorsan elkészíthetők, és bónuszként nem lesz kellemetlen olajszag a lakásban.
Krémes sütik, muffinok helyett: céklás vagy babos browine
Lehet, hogy még mindig nem barátkoztál meg a zöldséges sütikkel, de itt az idő, hogy kipróbálj például egy isteni finom céklás brownie receptet. A brownie-ban ugyanis a csokoládé a legfontosabb, így a megfelelő csoki vagy kakaópor használatával észre sem veszed, hogy bab vagy cékla került a desszertbe liszt helyett.
Cukorka helyett: csokoládéba mártott dió
Ahelyett, hogy cukrot szopogatnál, rágcsálj csokoládéba mártott diót, vagy friss, esetleg aszalt gyümölcsöt. Az édesség fő vonzereje a a textúra és az ízek kombinációja. Az olvasztott csokiba mártott diófélék vagy gyümölcsök íze és állaga rendkívül élvezetes, és kielégít minden édességre vágyót. Ha ropogós finomságra vágysz, hagyd megdermedni a fagyasztóban a félig csokiba mártott magot, gyümölcsöt.
Cukros limonádé helyett: gyümölcsös víz
Akár cukros, akár diétás üdítőket iszol, mindkettőben vannak olyan ízfokozók és színezékek, amelyek nem tesznek jót a szervezetnek. Egy egészséges, házi szénsavas üdítőhöz egyszerűen törj össze néhány bogyós gyümölcsöt, némi jeget, és öntsd fel szódavízzel.
Kínai gyorséttermi kaja helyett: otthon készített kínai étel
Számos kínai étel recepje közül választhatsz: imádjuk például a szezámmagos ragacsos csirkét. Ez is és a többi recept is egyszerűen és gyorsan elkészíthető, ráadásul az ízlésednek megfelelően alakíthatod a hozzávalók, alapanyagok listáját.
Pizza helyett: zöldségpizza
Nem kell tészta a pizzához, ezt már jól tudjuk. A cukkini, a brokkoli vagy a karfiol pont olyan remek pizzaalap, mint a hagyományos, lisztből készült pizzatészta, de sokkal több tápanyagot tartalmaznak.
Hagyományos hamburger helyett: zsemle nélküli hamburger
A sovány húsból vagy zöldségekből készített pogácsákhoz nem szükséges lisztes zsemle: teheted salátalevelek közé, esetleg portobello gombából is készítheted, de egy-egy szelet édesburgonya is jó választás.
Burrito helyett: burritotál
Élvezd a burritót tortilla nélkül: ha elhagyod a tortillalapot, lisztmentessé teszed az ételt, és máris rengeteg egyszerű szénhidrátnak és kalóriának intesz búcsút.
(Nyitókép: Shutterstock)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.