A következő 5 alapanyag együtt a szénhidrátok, a fehérjék és az értékes telítetlen zsírsavak ideális kombinációja - vagyis a tökéletes reggeli!
Csupa könnyen emészthető fehérje a zsírszegény joghurt, ami remek kalciumforrás. Ügyelj arra, hogy minél alacsonyabb zsírtartalmú terméket használj a müzlihez!
Mennyiség egy tál müzlihez: 150 g
Az egész évben elérhető gyümölcsben A-, B- és C-vitamin is található. Mindegyik fontos szerepet játszik a baktériumok, vírusok elleni harcban. Pektintartalma révén az alma erősíti a bélflórát, márpedig ennek épsége elengedhetetlen az immunrendszer hatékony működéséhez. Fontos: az alaposan megmosott gyümölcs héját is fogyaszd el!
Mennyiség egy tál müzlihez: negyed db
A gyümölcs a benne lévő quercetinnek köszönheti szép sárga színét. Hatása csodás: véd az agresszív szabad gyökökkel szemben, és megakadályozza a rosszindulatú sejtburjánzást, amely rákot okozhat.
Mennyiség egy tál müzlihez: 3 db
Biotin (H-vitamin) és E-vitamin: a búzacsírában rengeteg van ezekből a szénhidrát- és zsíranyagcsere-fokozó anyagokból. Rostban is gazdag, ezért hosszan tartó energiaforrás, késlelteti az éhségérzet kialakulását. A benne lévő vas javítja a szervezet oxigénellátását.
Mennyiség egy tál müzlihez: 2 evőkanál
A naponta felhasznált, energiát adó táplálékok közel 20%-ára az agynak van szüksége. A B-vitamin, tirozin, magnézium, kalcium és vas egyedülálló keverékét tartalmazó zabpehely elfogyasztását követően jelentősen javul a test energiaellátása, valamint a koncentrálóképesség. A zabpehelynek létezik úgynevezett lágy változata is, ezt nem kell beáztatni meleg vízbe vagy tejbe fogyasztás előtt.
Mennyiség egy tál müzlihez: 4 evőkanál
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.