Az eper, az áfonya és a cseresznye is rengeteg C-vitamint tartalmaznak, ami csökkenti az UV-sugarak okozta károkat a szabad gyökökben. Ráadásul serkenti a kollagén termelését is, ami segít megakadályozni a ráncok kialakulását. A cseresznye pedig melatonint is tartalmaz, ami nem csak megvéd a káros sugaraktól, de a leégés kockázatát is csökkenti.
Egy tanulmány szerint a zöld leveles zöldségek, mint a spenót vagy a kelkáposzta 50%-kal csökkenthetik a bőrrák kialakulásának kockázatát. De a brokkoli is tökéletes választás, hiszen tele van olyan antioxidánsokkal (szulfurán), ami segít megvédeni a bőrödet a káros UV-sugaraktól.
A likopinról bebizonyosodott, hogy megvédi a bőrt a leégéstől és segít blokkolni a káros UV-sugarakat. Szóval, ha paradicsomot, piros paprikát, vagy éppen görögdinnyét falatozol, az a bőrödre is jó hatással van. A béta karotin pedig - ami többek között a sárgarépában, a mangóban és a sárgabarackban is megtalálható - nem csak a barnulásban segít, hanem abban is, hogy ne égj le a napon.
Az étcsoki sok-sok flavonoidot tartalmaz, ami szintén segíthet megvédeni a bőrödet az UV-sugaraktól. A kutatások azt mutatták, hogy azok, akik három hónapon keresztül rendszeresen fogyasztottak étcsokit, kétszer annyira tudtak ellenállni az UV-B-sugaraknak, mint azok, akik egyáltalán nem fogyasztottak.
A fekete és zöld teának számos jótékony hatása van, többek között az is, hogy segítenek megvédeni a bőrödet a nap káros sugaraitól. Ezek a teák ugyanis tele vannak polifenolokkal, melyek segítenek megakadályozni a bőrrák kialakulását.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.