Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Mákos guba  recept
Mákos guba
Érdekességek

5 konyhai mítosz, amit igaznak hittél, pedig nem az!

Szájhagyomány útján terjed, a nagyitól tanultuk, hallottuk a piacon a néniktől... Nem szabad azonban felülni mindennek! Utánajártunk, melyik konyhai mítosz igaz, és melyik az, ami csak mese.

Az alkohol mindig elpárolog

Régóta úgy tartják, ha alkohollal főzünk, az mindig elpárolog az ételből, ám ez nem teljesen igaz. Egy tanulmány kimutatta, hogy az alkohol párolgása függ a hőkezeléstől, az alapanyagtól és a főzési időtől is. A tesztek szerint, ha forrásban levő ételhez hozzáadjuk az alkoholt, és pár perc után levesszük a tűzről, a 85%-a megmarad. 25 perc forralás után 45%-nyi alkohol marad vissza. A rendszeres keverés felgyorsítja az alkohol párolgását, így 30 perc után 35%, 1 óra után 25%, 2, 5 óra után 5% marad az ételben. Fontos tudni, hogy az utolsó 5%-ot sehogy nem tudjuk kifőzni belőle, szóval legközelebb csak óvatosan a vodkás-pennével a gyerekek közelében!

A homár sikít a forró vízben

Ha azt gondolnád, hogy főzés közben a homár könyörögve sikolt az életéért, nagyon is tévedsz. A hang amit hallasz, az a levegő, ahogy kiszökik a páncéljük alól. Gondolj bele, hangszálaik sincsenek...

A jól átsült hús kevésbé veszélyes

Mindaddig, amíg a steak belső hőmérséklete eléri a 145 fokot, biztonságosan ehetőnek tekinthető, még akkor is, ha a hús belseje még rózsaszín. A séfek kiemelték, hogy egy rozéra - mediumra - sütés maghőmérséklete már jelentős pusztítást végez az esetleges kórokozók között, és mivel ezek elsősorban a hús felületén találhatók, egy körbepirítás például egy akár rare steak esetében is elpusztítja őket. E szabály alól kivételt képeznek a darált húsok, amiket legalább 165 fokban kell sütni.

A leszűrt tésztát hideg vízzel át kell öblíteni

Téves! Ha alaposan átmosod a leszűrt tésztát, eltávolítod róla a sót és a tésztának azon ragacsos rétegét, amire a szósz tökéletesen rá tudna tapadni.

A paradicsom nyersen egészségesebb, mint sütve vagy főzve

Ne egyél kevesebb sült paradicsomot vagy paradicsomlevest, csak azért, mert aggódsz, hogy a legfontosabb tápanyagokat elveszíti a feldolgozás alatt, ugyanis a paradicsomban lévő vitaminokat nem befolyásolja a hő. Sőt! A bennük lévő csodálatos antioxidáns, a likopén feldolgozva sokkal jobban hasznosul. Kemény sejtfalai miatt a friss paradicsom likopéntartalmának mindössze 4-5 százalékát tudjuk hasznosítani, de a főzés után ennek sokszorosát.


Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.