Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Avokádókrém recept
Avokádókrém
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Birsalmabefőtt recept
Birsalmabefőtt
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Érdekességek

5 magyar étkezési szokás, amit a külföldiek nem értenek

Hurka, kolbász káposztaágyon
Ahány ország, annyi étkezési szokás. Külföldi utazásaink során mi magyarok is sokszor furcsálljuk, hogy más országokban milyen ételeket fogyasztanak, vagy milyen eljárással készítenek el egy-egy fogást. Ez fordítva is igaz. Íme néhány magyar étkezési szokás, ami előtt értetlenül állnak a külföldiek.

Disznótoros finomságok

A disznóvágásoknak Magyarországon nagy hagyománya volt. Az egész család összejött ilyenkor, mindenkinek megvolt a maga feladata. Sok külföldi szemében maga a disznóvágás is elég bizarrnak tűnik, nem még az olyan ételek fogyasztása, mint a véres hurka, disznósajt, sült vér, vagy a velős rántotta.

Kenyeret eszünk kenyérrel

Mi magyarok sok kenyeret eszünk, és még olyan ételekhez is képesek vagyunk kenyeret fogyasztani, amihez nem kellene. Például van, aki még a csirkepaprikást és nokedlit is egy szelet kenyérrel fojtja le.

Belsőségek fogyasztása

Resztelt máj, zúzapörkölt, pacalpörkölt mind olyan étel, amivel egy külföldit ki lehet kergetni a világból. Külföldön az állatnak kevés részét eszik meg, szárnyasok esetében például sok helyen csak a mellét, combját és maximum a szárnyát fogyasztják. Sertés és marha esetében sem tudják elképzelni, hogy megegyék a belsőségeket.

Mindenhez képesek vagyunk tejfölt enni

Azoknak a magyaroknak, akik külföldön élnek a leginkább a tejföl hiányzik a magyar élelmiszerek közül. Külföldön nem nagyon gyártanak tejfölt, így nem csoda, ha egy idegen országból érkező ismerősöd csodálkozik, hogy meglocsolod tejföllel a pörköltet, a túrós tésztát, a bablevest, vagy a krumplis tésztát.

Paprika nélkül nincs étel

A magyar konyha egyik alapanyaga a paprika. Mi lenne velünk lecsó, vagy töltött paprika nélkül? Nem beszélve arról, hogy még a vajas kenyeret is imádjuk friss, ropogós paprikával. Az őrölt paprika pedig fűszeralapanyaga a konyhánknak. pörkölt, gulyás, de még paprikás krumpli sem készül enélkül. És ne feledjük el a hegyes erőset és az Erős Pistát sem, amit szintén mindenhez képesek vagyunk enni, a levestől kezdve a főételig.

11 PAPRIKÁS ÉS PÖRKÖLT, AMINEK NEM LEHET ELLENÁLLNI! >>>

5 ÉTKEZÉSI SZOKÁS, AMI FURCSA A MAGYAROKNAK >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.