A piros kaliforniai paprika kedvelt összetevője salátáknak, tejszínes és mustáros szószoknak, de sokan ebből készítik a töltött paprikát is. A chili paprikák családjába tartozó zöldség sülve is finom. Frissességét sokáig megőrzi a hűtőszekrény zöldséges fiókjában tárolva. Ugyan íze jellegzetes, mégsem kell kétségbe esni, ha helyettesíteni kell.
A cukkini az egyik legjobb helyettesítője a kaliforniai paprikának. Íze és a kinézete is teljesen más, mégis nagyon jól illik szinte minden olyan ételhez, amelybe az eredeti recept kaliforniai paprikát ír. A cukkininek megvan az a képessége, hogy kihozza, erősíti más összetevők ízét, miközben édessé teszi az ételt. Azzal viszont számoljunk, hogy a végeredmény színe nem pirosas, hanem zöld lesz.
A kaliforniai paprikát könnyű túlfőzni. Ha brokkolival helyettesítjük, ez a veszély nem fenyeget, ugyanis ez a zöldség sokkal jobban bírja a sütést és a főzést is. Ne lepődjünk meg: az étel picit keserűbb lesz, hiányozni fog a paprika édeskés íze.
A hagyma minden konyhában megtalálható és remekül helyettesíti a piros kaliforniai paprikát. Sütés közben elveszti jellegzetes, keserű ízét, ráadásul a paprika roppanós állagát is nagyszerűen hozza. Több fajta hagyma van, nézzük, melyiket mikor használhatjuk paprika helyettesítésére:
Gyöngyhagyma: köretként is használható, de szószokhoz is adhatjuk.
Lila hagyma: salátákba, szószokba ajánljuk.
Mogyoróhagyma: ropogós és édes, leginkább olyan ételekbe tehetjük, ahol az íz mellett az állag is fontos.
Sárga hagyma: akkor használjuk, ha az elkészíteni kívánt étel hosszú főzési időt igényel.
Édes hagyma: tökéletes, ha nincs szükség erős ízekre.
Fehér hagyma: nyersen a legfinomabb, például salátákban.
Kézenfekvő, hogy ha nincs otthon piros kaliforniai paprika, akkor körülnézünk, milyen paprika lapul a hűtőszekrényben. A hosszúkás, piros színű kápia az elmúlt években egyre népszerűbb, nem véletlenül: tökéletesen alkalmas grillezésre, szendvicsekhez, salátákhoz, és persze nagyon finom ajvár is készülhet belőle. Jól bírja a magas hőfokot. A piros kaliforniai paprikát nagyon jól helyettesíti: készíthető belőle saláta, szendvicskrém és töltött paprika is.
Az anaheim paprika ízvilága nagyon hasonló a piros kaliforniai paprikáéhoz: a keserű és édes íz kombinációja a kész ételt enyhén csípőssé, füstössé teszi. Mivel ez is vastag falú, üreges paprika, töltött ételek készítésére is használható.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.