Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Minestrone recept
Minestrone
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Mákos guba  recept
Mákos guba
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Érdekességek

5 szuper helyettesítő, ha nincs otthon piros kaliforniai paprika

Mélyzöld, napsárga, narancssárga, tűzvörös – mind ugyanaz a paprika, csak más az érettségi állapota. A kaliforniai paprikát nemcsak gyönyörű színe miatt kedveljük, ízvilága is különleges. A piros, édeskés ízű változatot – ami tulajdonképpen az érett paprika – számos receptben használjuk. Mit tegyünk, ha nem kaptunk a boltban, vagy ha elfelejtettük a kosarunkba tenni?

A piros kaliforniai paprika kedvelt összetevője salátáknak, tejszínes és mustáros szószoknak, de sokan ebből készítik a töltött paprikát is. A chili paprikák családjába tartozó zöldség sülve is finom. Frissességét sokáig megőrzi a hűtőszekrény zöldséges fiókjában tárolva. Ugyan íze jellegzetes, mégsem kell kétségbe esni, ha helyettesíteni kell.

A színes kaliforniai paprika kedvelt alapanyag / Pixabay
A színes kaliforniai paprika kedvelt alapanyag / Pixabay

Cukkini

A cukkini az egyik legjobb helyettesítője a kaliforniai paprikának. Íze és a kinézete is teljesen más, mégis nagyon jól illik szinte minden olyan ételhez, amelybe az eredeti recept kaliforniai paprikát ír. A cukkininek megvan az a képessége, hogy kihozza, erősíti más összetevők ízét, miközben édessé teszi az ételt. Azzal viszont számoljunk, hogy a végeredmény színe nem pirosas, hanem zöld lesz.

Brokkoli

A kaliforniai paprikát könnyű túlfőzni. Ha brokkolival helyettesítjük, ez a veszély nem fenyeget, ugyanis ez a zöldség sokkal jobban bírja a sütést és a főzést is. Ne lepődjünk meg: az étel picit keserűbb lesz, hiányozni fog a paprika édeskés íze.

Hagyma

A hagyma minden konyhában megtalálható és remekül helyettesíti a piros kaliforniai paprikát. Sütés közben elveszti jellegzetes, keserű ízét, ráadásul a paprika roppanós állagát is nagyszerűen hozza. Több fajta hagyma van, nézzük, melyiket mikor használhatjuk paprika helyettesítésére:

Gyöngyhagyma: köretként is használható, de szószokhoz is adhatjuk.
Lila hagyma: salátákba, szószokba ajánljuk.
Mogyoróhagyma: ropogós és édes, leginkább olyan ételekbe tehetjük, ahol az íz mellett az állag is fontos.
Sárga hagyma: akkor használjuk, ha az elkészíteni kívánt étel hosszú főzési időt igényel.
Édes hagyma: tökéletes, ha nincs szükség erős ízekre.
Fehér hagyma: nyersen a legfinomabb, például salátákban.

A hagyma íze és állaga is hasonló a paprikáéhoz / Fotó: Pixabay
A hagyma íze és állaga is hasonló a paprikáéhoz / Fotó: Pixabay

Kápia

Kézenfekvő, hogy ha nincs otthon piros kaliforniai paprika, akkor körülnézünk, milyen paprika lapul a hűtőszekrényben. A hosszúkás, piros színű kápia az elmúlt években egyre népszerűbb, nem véletlenül: tökéletesen alkalmas grillezésre, szendvicsekhez, salátákhoz, és persze nagyon finom ajvár is készülhet belőle. Jól bírja a magas hőfokot. A piros kaliforniai paprikát nagyon jól helyettesíti: készíthető belőle saláta, szendvicskrém és töltött paprika is.

Anaheim paprika

Az anaheim paprika ízvilága nagyon hasonló a piros kaliforniai paprikáéhoz: a keserű és édes íz kombinációja a kész ételt enyhén csípőssé, füstössé teszi. Mivel ez is vastag falú, üreges paprika, töltött ételek készítésére is használható.

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.