Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
A kuszkusz már nálunk is egyre elterjedtebb étel, ami nem véletlen, hiszen rengeteg jótékony hatása van az egészségre. Ismerjük meg egy kicsit jobban!

1. Mi is az a kuszkusz?

A kuszkusz egy berber eredetű étel, ami hántolt őröletlen, vagy durvára őrölt durumbúzából készül. Az arab gasztronómiában a leggyakoribb, de már világszerte egyre népszerűbb.

2. Kuszkus vs. burgur - Mi a különbség?

A kuszkuszt sokan összekeverik a bulgurral, pedig a kettő nem ugyanaz: mint a fentiekből is látszik a kuszkusz gyakorlatilag egyfajta tészta, a bulgur pedig egy gabonaféle.

3. Hogy állítják elő?

Eredetileg kézzel állították elő, a meggőzölt darát kézzel sodorták apró gombócokká, aztán ezt hempergették meg lisztben, és szétterítve szárították meg, hogy pergős maradjon. A boltokban azonban az instant változatát árulják. Ezt nagyrészt iparilag állítják elő: először előgőzölik, majd kiszárítják. Így egy gyorsan elkészíthető termékhez jutunk, amit már csak forró vízzel kell felöntenünk.

4. Milyen előnyei vannak a fogyasztásának?

Egyszerű és rendkívül gyors az elkészítése, nagyjából 10 perc alatt megvan. Ráadásul nem csak finom, de egészséges is!

5. Milyen hatással van az egészségre?

A kuszkusz elsősorban szénhidrát, de nagyon sok vitamint és ásványi anyagot tartalmaz. Nézzük, hogy miket! Fehérjét, ami többek között az elhalt sejtek pótlásában segít, elengedhetetlen az emberi szervezet számára. Kifejezetten gazdag kolinban is, ami hozzájárul az anyagcsere, az agy, az idegek és a máj hatékony működéséhez. Folsav is található benne, ez kulcsfontosságú szerepet játszik a vörösvérsejtek képzésében. A kalcium nagyon fontos a csontoknak és a fogaknak, segít megelőzni a csontritkulást. A magnézium többek között segít normál szinten tartani a vérnyomást és megelőzni a szívbetegségeket. A szelén pedig kitűnő anti-oxidáns, segít harcolni a rák ellen, és erősíti az immunrendszert.

6. Hogy használhatjuk fel?

A kuszkusz további nagy előnye, hogy semleges az íze, így sós és édes ételek elkészítéséhez is felhasználható. Kiváló köret, de lehet egytálétel is különböző zöldségekkel esetleg húsokkal. Továbbá remek desszert is lehet, elkészíthetjük például a tejberizshez hasonlóan vagy akár tortaként is.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.