Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Minestrone recept
Minestrone
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Mákos guba  recept
Mákos guba
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Érdekességek

A tücsök már a múlté: hódítanak a sült kövek, viszik, mint a cukrot

sült kő /Fotó: Shutterstock
Ezt az érdekes fogást akár a világ legnehezebb kajájának is nevezhetjük, már csak azért is, mert az egyik fő alapanyaga a kő. A fűszeres ízvilággal rendelkező kulináris furcsaság egyre nagyobb népszerűségnek örvend.

A CNN írt arról az érdekes gasztrohóbortól, ami a kelet-kínai Hupej tartományból indult hódító körútra. Így nem is csoda, hogy a kínai közösségi médiában egy szempillantás alatt hatalmas lett a népszerűsége, és mindenki ki akarja próbálni. A kulináris érdekességről egyébként azt kell tudni, hogy a folyamatos kevergetéssel készült sült étel legfőbb összetevője a kő, ami egy gazdag és fűszeres ízvilággal rendelkezik. A kóstoláshoz nem kell mást tenni, mint az apró köveket a szájba venni és szopogatni. Az „étel” mellé rendelt fogyasztási útmutató világosan leírja a vendégeknek, hogy elfogyasztásához ki kell szippantaniuk az ízeket, majd ki kell köpniük a köveket.

Erre utal a neve is: Suodiu, ami annyit jelent, hogy „szívni, majd kidobni”. Leginkább utcai árusoknál találkozhatunk sült kővel, amit csiliolajjal, fokhagymamártással, fokhagymagerezdekkel és kockákra vágott paprikával készítenek grillen, folyamatos kevergetés mellett. Egy adag átlagosan 16 jüanba kerül, ami magyar fizetőeszközre váltva 750 forintot jelent.

Bármennyire is hihetetlen, a sült köveket régen a kínai hajósok „ették" áruszállítás közben, amikor a folyó közepén rekedtek, és kifogytak az élelemből.

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.