Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Holstein szelet recept
Holstein szelet
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Puncstorta  recept
Puncstorta
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Érdekességek

A tücsök már a múlté: hódítanak a sült kövek, viszik, mint a cukrot

sült kő /Fotó: Shutterstock
Ezt az érdekes fogást akár a világ legnehezebb kajájának is nevezhetjük, már csak azért is, mert az egyik fő alapanyaga a kő. A fűszeres ízvilággal rendelkező kulináris furcsaság egyre nagyobb népszerűségnek örvend.

A CNN írt arról az érdekes gasztrohóbortól, ami a kelet-kínai Hupej tartományból indult hódító körútra. Így nem is csoda, hogy a kínai közösségi médiában egy szempillantás alatt hatalmas lett a népszerűsége, és mindenki ki akarja próbálni. A kulináris érdekességről egyébként azt kell tudni, hogy a folyamatos kevergetéssel készült sült étel legfőbb összetevője a kő, ami egy gazdag és fűszeres ízvilággal rendelkezik. A kóstoláshoz nem kell mást tenni, mint az apró köveket a szájba venni és szopogatni. Az „étel” mellé rendelt fogyasztási útmutató világosan leírja a vendégeknek, hogy elfogyasztásához ki kell szippantaniuk az ízeket, majd ki kell köpniük a köveket.

Erre utal a neve is: Suodiu, ami annyit jelent, hogy „szívni, majd kidobni”. Leginkább utcai árusoknál találkozhatunk sült kővel, amit csiliolajjal, fokhagymamártással, fokhagymagerezdekkel és kockákra vágott paprikával készítenek grillen, folyamatos kevergetés mellett. Egy adag átlagosan 16 jüanba kerül, ami magyar fizetőeszközre váltva 750 forintot jelent.

Bármennyire is hihetetlen, a sült köveket régen a kínai hajósok „ették" áruszállítás közben, amikor a folyó közepén rekedtek, és kifogytak az élelemből.

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.