Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Mákos guba  recept
Mákos guba
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Érdekességek

A tücsök már a múlté: hódítanak a sült kövek, viszik, mint a cukrot

sült kő /Fotó: Shutterstock
Ezt az érdekes fogást akár a világ legnehezebb kajájának is nevezhetjük, már csak azért is, mert az egyik fő alapanyaga a kő. A fűszeres ízvilággal rendelkező kulináris furcsaság egyre nagyobb népszerűségnek örvend.

A CNN írt arról az érdekes gasztrohóbortól, ami a kelet-kínai Hupej tartományból indult hódító körútra. Így nem is csoda, hogy a kínai közösségi médiában egy szempillantás alatt hatalmas lett a népszerűsége, és mindenki ki akarja próbálni. A kulináris érdekességről egyébként azt kell tudni, hogy a folyamatos kevergetéssel készült sült étel legfőbb összetevője a kő, ami egy gazdag és fűszeres ízvilággal rendelkezik. A kóstoláshoz nem kell mást tenni, mint az apró köveket a szájba venni és szopogatni. Az „étel” mellé rendelt fogyasztási útmutató világosan leírja a vendégeknek, hogy elfogyasztásához ki kell szippantaniuk az ízeket, majd ki kell köpniük a köveket.

Erre utal a neve is: Suodiu, ami annyit jelent, hogy „szívni, majd kidobni”. Leginkább utcai árusoknál találkozhatunk sült kővel, amit csiliolajjal, fokhagymamártással, fokhagymagerezdekkel és kockákra vágott paprikával készítenek grillen, folyamatos kevergetés mellett. Egy adag átlagosan 16 jüanba kerül, ami magyar fizetőeszközre váltva 750 forintot jelent.

Bármennyire is hihetetlen, a sült köveket régen a kínai hajósok „ették" áruszállítás közben, amikor a folyó közepén rekedtek, és kifogytak az élelemből.

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.