Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Minestrone recept
Minestrone
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Mákos guba  recept
Mákos guba
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Bár manapság a reggel este tejet iszom és a csupa erő izom kapcsolata kissé megkérdőjeleződött, a tejjel készült édességek népszerűsége töretlen.

1. Klasszikusok mindenkinek

Talán nincs nagyobb kedvenc, mint a puding. Gyerekkorunkat és az otthon hangulatát idézi ez a krémes finomság. Az egyszerű, tálkába töltött vanília, vagy csokipuding is nagyon finom, de a pudingban éppen az a legjobb, hogy számtalan módon variálható. Sok gyümölccsel, kókusszal, kávéval, vagy akár likőrökkel. A puding készítéséhez a tejen kívül szükség van tojássárgájára és keményítőre. A simára kevert elegyet kis lángon kell sűrűre főzni, de szigorúan csak forralás nélkül. Ha a keverék felforr, a tojás kicsapódik és oda a selymes-krémes állag.

A legjobb pudingos receptek >>> 

A pudingban éppen az a legjobb, hogy számtalan módon variálható
A pudingban éppen az a legjobb, hogy számtalan módon variálható

2. Puding piskótával

A legegyszerűbb piskótából is mennyei süteményt varázsolhatunk, ha pudinggal töltjük meg. A tavasz és a nyár slágere az eperrel, meggyel, vagy őszibarackkal rétegzett babapiskótás-vaníliapudingos finomság, a gyümölcsbomba. Legyen szó pohárdesszertről, vagy palacsintáról, a pudingnak mindig jut fontos szerep.

Legjobb piskóta recept >>>

3. Tejbegríz krémesen

Nemcsak nosztalgia fűzi legtöbbünket a tejbegrízhez. A tejből és búzadarából főtt desszert reneszánszát éli. A szerény menzás változathoz képest ma már teljes tej és finom vaníliás cukor teszi tökéletessé ezt az egyszerű ételt.

Tejberizshez, tejbegrízhez is illik a fahéj
Tejberizshez, tejbegrízhez is illik a fahéj

4. tejberizs, a régi-új kedvenc
 

A kerek rizsszemek teleszívják magukat a finom vaníliás ízesítésű tejjel. Nemcsak az ovisok kedvence, hanem igazi szupersztár, ami megédesíti a hétköznapokat és persze az ünnepeket is. A fahéjas cukor az alap, de akár sűrű, gyümölcsös ragu is tökéletesen illik hozzá.

A tejbegríz kiváló krémes töltelék, ha lágy süteményt szeretnél készíteni
A tejbegríz kiváló krémes töltelék, ha lágy süteményt szeretnél készíteni

5. Erőt adó madártej

Lábadozik a nagynéni a kórházban, szoptatós kismama a szomszédban? Mi is lenne jobb nekik, mint a madártej. Ez a vicces nevű desszert csodásan gazdag ízű és állagú tej, könnyű habrózsákkal, amik tojásfehérjéből készülnek. Mint minden egyszerű étel, a madártej titka is a legjobb alapanyagokban rejlik. A tejből válasszuk inkább a zsírosabb fajtákat, amit lehetőleg bio, de legalábbis szabadtartású tyúk tojásának sárgájával sűrítsünk be. A finom vaníliás íz eléréséhez mellőzzük az aromát, maradjunk a valódi vaníliánál, aminek kikapart magjai ékes bizonyítékként mutatják, hogy a desszertben csak valódi, csak a legjobb alapanyagok vannak.

Tökéletes madártej >>>

A finom vaníliás íz eléréséhez mellőzzük az aromát, maradjunk a valódi vaníliánál
A finom vaníliás íz eléréséhez mellőzzük az aromát, maradjunk a valódi vaníliánál

5. Tejes PALACSINTA

A palacsinta az a szuper egyszerű étel, amit a világ számos országában készítenek. A lisztből, tojásból és vízből, vagy tejből készült tészta Afrikában legtöbbször sós töltelékkel kerül az asztalra. A távol kelet hátizsákos turistáinak körében legnépszerűbb fogás az utcán készült banános palacsinta. A palacsinta kultúra igen gazdag Kelet- és Közép Európában is.

Palacsinta minden változatban >>>

TUDTAD?
 

A tejberizs egyaránt népszerű hidegen és melegen a világ számos országában. Készülhet főve, vagy sütve. Kóstolhatjuk többek között Portugáliában, Törökországban, vagy akár Kambodzsában. 
A francia eredetű madártej francia elnevezése ile flottante - szó szerint úszó szigetet jelent. Ausztriában kanári tejének nevezikezt a desszertet, németül Schnee-Eiernek, azaz hótojásoknak hívják a finomságot.

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.