Talán nincs nagyobb kedvenc, mint a puding. Gyerekkorunkat és az otthon hangulatát idézi ez a krémes finomság. Az egyszerű, tálkába töltött vanília, vagy csokipuding is nagyon finom, de a pudingban éppen az a legjobb, hogy számtalan módon variálható. Sok gyümölccsel, kókusszal, kávéval, vagy akár likőrökkel. A puding készítéséhez a tejen kívül szükség van tojássárgájára és keményítőre. A simára kevert elegyet kis lángon kell sűrűre főzni, de szigorúan csak forralás nélkül. Ha a keverék felforr, a tojás kicsapódik és oda a selymes-krémes állag.
A legjobb pudingos receptek >>>
A legegyszerűbb piskótából is mennyei süteményt varázsolhatunk, ha pudinggal töltjük meg. A tavasz és a nyár slágere az eperrel, meggyel, vagy őszibarackkal rétegzett babapiskótás-vaníliapudingos finomság, a gyümölcsbomba. Legyen szó pohárdesszertről, vagy palacsintáról, a pudingnak mindig jut fontos szerep.
Nemcsak nosztalgia fűzi legtöbbünket a tejbegrízhez. A tejből és búzadarából főtt desszert reneszánszát éli. A szerény menzás változathoz képest ma már teljes tej és finom vaníliás cukor teszi tökéletessé ezt az egyszerű ételt.
A kerek rizsszemek teleszívják magukat a finom vaníliás ízesítésű tejjel. Nemcsak az ovisok kedvence, hanem igazi szupersztár, ami megédesíti a hétköznapokat és persze az ünnepeket is. A fahéjas cukor az alap, de akár sűrű, gyümölcsös ragu is tökéletesen illik hozzá.
Lábadozik a nagynéni a kórházban, szoptatós kismama a szomszédban? Mi is lenne jobb nekik, mint a madártej. Ez a vicces nevű desszert csodásan gazdag ízű és állagú tej, könnyű habrózsákkal, amik tojásfehérjéből készülnek. Mint minden egyszerű étel, a madártej titka is a legjobb alapanyagokban rejlik. A tejből válasszuk inkább a zsírosabb fajtákat, amit lehetőleg bio, de legalábbis szabadtartású tyúk tojásának sárgájával sűrítsünk be. A finom vaníliás íz eléréséhez mellőzzük az aromát, maradjunk a valódi vaníliánál, aminek kikapart magjai ékes bizonyítékként mutatják, hogy a desszertben csak valódi, csak a legjobb alapanyagok vannak.
A palacsinta az a szuper egyszerű étel, amit a világ számos országában készítenek. A lisztből, tojásból és vízből, vagy tejből készült tészta Afrikában legtöbbször sós töltelékkel kerül az asztalra. A távol kelet hátizsákos turistáinak körében legnépszerűbb fogás az utcán készült banános palacsinta. A palacsinta kultúra igen gazdag Kelet- és Közép Európában is.
Palacsinta minden változatban >>>
A tejberizs egyaránt népszerű hidegen és melegen a világ számos országában. Készülhet főve, vagy sütve. Kóstolhatjuk többek között Portugáliában, Törökországban, vagy akár Kambodzsában.
A francia eredetű madártej francia elnevezése ile flottante - szó szerint úszó szigetet jelent. Ausztriában kanári tejének nevezikezt a desszertet, németül Schnee-Eiernek, azaz hótojásoknak hívják a finomságot.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.