Dubarry-csirkemell
Farsangi szalagos fánk
Körömpörkölt csülökkel
Tojásos nokedli fejes salátával
Mákos guba
Rakott zöldbab darált hússal
Tárkonyos csirkeraguleves
Babgulyás
Krémes spenótfőzelék
Klasszikus grízgaluska leves
Klasszikus kuglóf
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Dödölle - az eredeti recept
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Epres blondie
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Csupacsokis brownie
Klasszikus stíriai metélt
Mézes-mustáros csirkemell
Finomfőzelék
Érdekességek

Lecsapott a Nébih! Döglött egerek közt, lejárt alapanyagokkal dolgoztak egy budapesti étteremben

Budapesti éttermet záratott be a Nébih
Évek óta lejárt, egérrágta alapanyagokat, döglött egeret és a nyers hússal együtt tárolt készételeket talált a Nébih egy budapesti étteremben. A hatóság felfüggesztette a vendéglátóhely működését.

Csaknem 90 kg alapanyagot, félkész- és késztermékeket vont ki a forgalomból, és a melegkonyhás tevékenység felfüggesztését rendelte el a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) egy budapesti étteremben. A vendéglátóhely raktárában több éve lejárt és egérrágta alapanyagokat is találtak az ellenőrök.

A budapesti étterem jó néhány ponton megsértette az előírásokat. A húselőkészítőben található hűtőben például együtt tárolták a nyers húst és a fedetlen készételeket, míg a főzőtér hűtőiben vegyesen tartottak alapanyagokat, félkész és késztermékeket. Utóbbiak nagy része ráadásul jelöletlen, ezáltal nem nyomon követhető volt.

Egyes alapanyagok 2015-ben, illetve 2016-ban lejártak, de az ellenőrzés során a szakemberek találtak 2012-es minőségmegőrzési idejű fagyasztott garnélarákot is, valamint a szárazáru raktárban egérrágta élelmiszereket és egy egértetemet.

Az egység minden helyisége és berendezése erősen szennyezett, takarítatlan volt. A mosogatómedencéket nem lehetett használni. Az üzemi és a fogyasztói edények, valamint az előkészítőkben használt eszközök mosogatása egy helyen, fertőtlenítő hatású mosogatószer nélkül történt.

A hatóság 37 tétel, összesen 87,367 kg mennyiségű alapanyag, félkész-, illetve késztermék forgalomból történő kivonását, valamint – az elfogadhatatlan higiéniai körülmények miatt – az étterem melegkonyhás tevékenységének felfüggesztését rendelte el.

Az eljárás folyamatban van, az ügyben több százezer forintos bírság várható. A vendéglátó egység tevékenységét csak az ismételt helyszíni ellenőrzést követően folytathatja.

Forrás: Nébih

EZÉRT VOLT 55 CM SISI DEREKA: BIZARR FOGYÓKÚRÁS MÓDSZEREK A MÚLTBÓL >>>
KEMÉNYEN MEGBÜNTETTÉK, AKI SILÁNY DIJONI MUSTÁRT KÉSZÍTETT! >>>
AZT HITTÉK, CSOKIT KÓSTOLNAK, PEDIG VÖRÖSHAGYMÁBA HARAPTAK - ZSENIÁLIS ÁTVERÉS! >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.