A rozmaringtól sokan tartanak erős, karakteres íze miatt, pedig sokoldalú, ízletes növény, amelyet bátran használhatsz főzés során. Ezen túlmenően pedig fantasztikus gyógynövény, amelynek jótékony hatásait vétek lenne nem kihasználni.
Mielőtt belemélyednék, hogy mennyi mindenre jó a rozmaringból készült főzet, fontos tudni, hogy a főzet fogyasztása csak mértékkel javasolt, bizonyos esetekben – terhesség, allergia a növény anyagaival szemben – pedig tilos. A legjobb, ha szakemberrel konzultálsz, mielőtt használni kezded.
Szedj egy nagyobb csokor friss rozmaring ágat, és vágd apróra a friss, üde leveleket. Öntsd fel vízzel, takard le fedővel és forrald fel. Miután felforrt a víz, húzd le az edényt a tűzről, és hagyd kihűlni a főzetet. Hagy ázni a rozmaringot a vízben kb. fél napig, majd szűrd le és adj még hozzá fél liter vizet. Gézlapon szűrd át, és töltsd tiszta üvegekbe a folyadékot.
/Forrás: ripost.hu/
(Borítókép: Shutterstock)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.