Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Rakott krumpli! Ez volt gyerekkoromban az egyik nagy kedvencem. Mióta nem eszem burgonyát, ez az étel is kicsit háttérbe szorult, ám mostanában sorban jönnek elő olyan ízek, melyeket már azt hittem, hogy el is felejtettem. A kereteimet betartva igyekszem reprodukálni édesanyám konyhájának ízeit.
Rakott pasztinák/édesburgonya

2-3 közepes pasztinák vagy fehér édesburgonya
1 szál kolbász
6 db tojás
3 dl kókuszjoghurt

1 ek zsír
10dkg kemény sajt/növényi sajt

Elkészítés:

A pasztinákot megpucoljuk, vékonyan felkarikázzuk. A tojásokat keményre főzzük, megpucoljuk és szintén karikázzuk a kolbásszal együtt. Egy jénai edényt, vagy magas falú tepsit kikenünk a zsírral. Lerakunk egy réteg pasztinákot, megsózzuk, majd rárakosgatjuk a tojás szeleteket. Megkenjük kókuszjoghurttal, vagy enyhén savanyított kókusztejszínnel. Jöhetnek a kolbászkarikák, majd amíg van alapanyag, addig rakosgatjuk a rétegeket. A tetejét kókuszjoghurttal megkenjük. 180 fokos sütőben kb. 30 percig sütjük. Amennyiben sajttal készítjük, a kész ételre reszeljük a sajtot és további 10 percig sütjük.

MÉG TÖBB CIKK ÉS RECEPT A HÁZIGAZDÁNKTÓL >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.