Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Rakott krumpli! Ez volt gyerekkoromban az egyik nagy kedvencem. Mióta nem eszem burgonyát, ez az étel is kicsit háttérbe szorult, ám mostanában sorban jönnek elő olyan ízek, melyeket már azt hittem, hogy el is felejtettem. A kereteimet betartva igyekszem reprodukálni édesanyám konyhájának ízeit.
Rakott pasztinák/édesburgonya

2-3 közepes pasztinák vagy fehér édesburgonya
1 szál kolbász
6 db tojás
3 dl kókuszjoghurt

1 ek zsír
10dkg kemény sajt/növényi sajt

Elkészítés:

A pasztinákot megpucoljuk, vékonyan felkarikázzuk. A tojásokat keményre főzzük, megpucoljuk és szintén karikázzuk a kolbásszal együtt. Egy jénai edényt, vagy magas falú tepsit kikenünk a zsírral. Lerakunk egy réteg pasztinákot, megsózzuk, majd rárakosgatjuk a tojás szeleteket. Megkenjük kókuszjoghurttal, vagy enyhén savanyított kókusztejszínnel. Jöhetnek a kolbászkarikák, majd amíg van alapanyag, addig rakosgatjuk a rétegeket. A tetejét kókuszjoghurttal megkenjük. 180 fokos sütőben kb. 30 percig sütjük. Amennyiben sajttal készítjük, a kész ételre reszeljük a sajtot és további 10 percig sütjük.

MÉG TÖBB CIKK ÉS RECEPT A HÁZIGAZDÁNKTÓL >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.