Holstein szelet recept
Holstein szelet
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Puncstorta  recept
Puncstorta
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Mákos guba  recept
Mákos guba
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Rakott krumpli! Ez volt gyerekkoromban az egyik nagy kedvencem. Mióta nem eszem burgonyát, ez az étel is kicsit háttérbe szorult, ám mostanában sorban jönnek elő olyan ízek, melyeket már azt hittem, hogy el is felejtettem. A kereteimet betartva igyekszem reprodukálni édesanyám konyhájának ízeit.
Rakott pasztinák/édesburgonya

2-3 közepes pasztinák vagy fehér édesburgonya
1 szál kolbász
6 db tojás
3 dl kókuszjoghurt

1 ek zsír
10dkg kemény sajt/növényi sajt

Elkészítés:

A pasztinákot megpucoljuk, vékonyan felkarikázzuk. A tojásokat keményre főzzük, megpucoljuk és szintén karikázzuk a kolbásszal együtt. Egy jénai edényt, vagy magas falú tepsit kikenünk a zsírral. Lerakunk egy réteg pasztinákot, megsózzuk, majd rárakosgatjuk a tojás szeleteket. Megkenjük kókuszjoghurttal, vagy enyhén savanyított kókusztejszínnel. Jöhetnek a kolbászkarikák, majd amíg van alapanyag, addig rakosgatjuk a rétegeket. A tetejét kókuszjoghurttal megkenjük. 180 fokos sütőben kb. 30 percig sütjük. Amennyiben sajttal készítjük, a kész ételre reszeljük a sajtot és további 10 percig sütjük.

MÉG TÖBB CIKK ÉS RECEPT A HÁZIGAZDÁNKTÓL >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.