Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Egészséges

Ezért érdemes minél több zöldborsót enni

zöldborsó
A zöldborsó kicsi, zsenge és finom. Mindemellett még rengeteg jótulajdonsága van, amiért érdemes sokat fogyasztani belőle a szezonban, mutatjuk, mennyi mindenben segít.

Igazi vitaminbomba

A zöldborsóban sok a C-, és B-vitamin, de magas a kalcium- és magnéziumtartalma is, amik a csontoknak és idegrendszernek fontosak. Ezek akkor tudnak a legjobban érvényesülni, ha nyersen fogyasztjuk, például salátában, vagy megpároljuk. Főzés után csökken a vitamintartalma.

Védi a szöveteket

A zöldborsót a többi zöldséggel és hüvelyessel szemben az teszi egyedivé, hogy magas a fehérjetartalma. Ami az egyik legfontosabb nélkülözhetetlen tápanyagforrásunk, az izmok első számú védelmezője

Segít a gyógyulásban

Fontos még kiemelni, hogy a zöldborsóban remekül érvényesülnek az arányok, 1:1 tartalmaz magnéziumot és kalciumot, ami a felszívódás miatt lényeges. A kalcium ugyanis így könnyebben szívódik fel és tovább marad meg az izmokban is. Mindez elősegítheti az izom és a csontsérülés gyulladásos betegségeinek gyógyulását.

Normalizálja vérnyomást

A zöldborsó magnézium és mangán tartalma lehetővé teszi a vérnyomás normalizálását. A zöldborsó kúraszerű fogyasztása következtében a magas vérnyomás csökken, az alacsony emelkedik, tehát remek természetes gyógymód a vérnyomásproblémákra.

Serkenti az emésztést

Rengeteg rost található benne. Ezek fontos szerepet játszanak az emésztési folyamatokban. A rendszeres zöldborsófogyasztás nem csak a székrekedéstől és a kellemetlen puffadástól kíméli meg a szervezetet, de a fölös kilókat sem engedi lerakódni.

Megkönnyíti a fogyókúrát

Nem csak a magas rosttartalma kedvez a fogyásnak. Akár nyersen akár párolva vagy főzve fontos alapanyaga lehet a fogyókúráknak vagy diétáknak, A nyers zöldborsónak 10 % a cukortartalma, ám nem hizlal, így aki édes ízre vágyik, nassolni szeretne, az csoki, édesség helyett próbálja ki a nyers zöldborsót.

Jó hatással van az immunrendszerre

A zöldborsóban nagy mennyiségben található klorofill, amivörös vértestek képzésére ösztönzi a szervezetet, és ez jó hatással van az immunrendszer működésére. Emellett asványi só-tartalmának köszönhetően a zöldborsó elősegíti a szervezetből kiürülő ásványi sók pótlását.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.