Körömpörkölt csülökkel
Kijevi csirkemell rizibizivel
Mákos guba
Káposztás tészta egyszerűen
Kínai szezámmagos csirke
Tárkonyos csirkeraguleves
Krémes spenótfőzelék
Csupacsokis brownie
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Klasszikus stíriai metélt
Dödölle - az eredeti recept
Hagymás rostélyos
Kapros tökfőzelék virslivel
Zsemlegombóc
Rakott zöldbab darált hússal
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Mézes-mustáros csirkemell
Dubarry-csirkemell
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Klasszikus grízgaluska leves
Imádod édesanyád főztjét, de hetek óta nem jutsz el hozzá? Minden vágyad, hogy a húslevesed olyan legyen, mint a nagyié, de hozzá sem mersz fogni? A Mindmegette.hu-val pillanatok alatt te lehetsz a konyha sztárja. Fapados főzőiskola rovatunkban lépésről-lépésre megtanulhatod, hogyan készítsd el az alapételeket, és a legmenőbb kajákat. Tarts velünk! Ebbe vágj bele, ne az ujjadba!

Palacsinta, van olyan, aki ne szeretné? A palacsintával egyetlen baj van: sosem elég. Nálunk anyukám mindig megtöltötte és feltekerte nekünk. Vadászni kellett a jénaiban, hogy melyik melyik.

Én nem vagyok ennyire jó fej. Kiteszem a tányért a rakással, a töltelékeket és hajrá család, oldjátok meg! Egy serpenyővel neki sem állok sütni. Mára már tökélyre fejlesztettem a három serpenyős technikámat, így viszonylag hamar elkészül a családnak a csemege.

Így ugye milyen könnyűnek hangzik? Pedig nem az. Ha életedben először sütsz palacsintát, akkor bizony számolni kell azzal, hogy lesz olyan tészta, ami elszakad, vagy leragad és úgy kell a serpenyő aljáról levakarnod. Ilyenkor hajlamosak vagyunk feladni és kiönteni a tésztát, de ne adjátok fel!

Ha követitek az alábbi receptet és elkészítési módot, akkor belejöttök majd. Persze fennáll a veszély, hogy ha bárkinek dicsekedni kezdesz vele, hogy tökélyre fejlesztetted a palacsintasütést, onnantól kezdve mindig rád vár majd ez a feladat.

Hozzávalók az alaptésztához:

20 dkg liszt
2 db tojás
3 dl tej
2 dl szénsavas víz
1 csipet só
olaj a sütéshez

ELKÉSzítés:


1. Első lépésként összekeverjük a lisztet a sóval, hozzáadjuk a tojásokat, majd a tejet.

2. Aztán hozzáadjuk a vizet és csomómentesre keverjük. A tésztát néhány percig állni hagyjuk.

3. Felmelegítjük a serpenyőket, teszünk bele egy kevés olajat, ezzel megakadályozzuk, hogy leragadjon a palacsinta és merőkanállal belemerjük a tésztát. Körkörös mozdulatokkal eloszlatjuk a tésztát a serpenyőben.

4. Hagyjuk sülni, amikor már nincs nyers tészta a tetején, és a szélei elkezdenek pöndörődni a serpenyő szélétől, megfordítjuk a tésztát és megsütjük a másik oldalát is.

5. Ízlés szerint lekvárral, kakaóval vagy túróval töltjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.

Mivel töltsd meg a palacsintát? Ha unod már a kakaós, vagy lekváros változatot, akkor készíts szuper édes krémeket hozzá. Itt találsz klassz recepteket hozzá.

Ha annyira profi vagy már, hogy száz számra sütöd a palacsintatésztát, akkor rakott palacsintát is készíthetsz. Nézd meg ezeket a recepteket és kedvet kapsz hozzá!

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.