A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Minestrone recept
Minestrone
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Mákos guba  recept
Mákos guba
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Imádod édesanyád főztjét, de hetek óta nem jutsz el hozzá? Minden vágyad, hogy a húslevesed olyan legyen, mint a nagyié, de hozzá sem mersz fogni? A Mindmegette.hu-val pillanatok alatt te lehetsz a konyha sztárja. Fapados főzőiskola rovatunkban lépésről-lépésre megtanulhatod, hogyan készítsd el az alapételeket, és a legmenőbb kajákat. Tarts velünk! Ebbe vágj bele, ne az ujjadba!

Palacsinta, van olyan, aki ne szeretné? A palacsintával egyetlen baj van: sosem elég. Nálunk anyukám mindig megtöltötte és feltekerte nekünk. Vadászni kellett a jénaiban, hogy melyik melyik.

Én nem vagyok ennyire jó fej. Kiteszem a tányért a rakással, a töltelékeket és hajrá család, oldjátok meg! Egy serpenyővel neki sem állok sütni. Mára már tökélyre fejlesztettem a három serpenyős technikámat, így viszonylag hamar elkészül a családnak a csemege.

Így ugye milyen könnyűnek hangzik? Pedig nem az. Ha életedben először sütsz palacsintát, akkor bizony számolni kell azzal, hogy lesz olyan tészta, ami elszakad, vagy leragad és úgy kell a serpenyő aljáról levakarnod. Ilyenkor hajlamosak vagyunk feladni és kiönteni a tésztát, de ne adjátok fel!

Ha követitek az alábbi receptet és elkészítési módot, akkor belejöttök majd. Persze fennáll a veszély, hogy ha bárkinek dicsekedni kezdesz vele, hogy tökélyre fejlesztetted a palacsintasütést, onnantól kezdve mindig rád vár majd ez a feladat.

Hozzávalók az alaptésztához:

20 dkg liszt
2 db tojás
3 dl tej
2 dl szénsavas víz
1 csipet só
olaj a sütéshez

ELKÉSzítés:


1. Első lépésként összekeverjük a lisztet a sóval, hozzáadjuk a tojásokat, majd a tejet.

2. Aztán hozzáadjuk a vizet és csomómentesre keverjük. A tésztát néhány percig állni hagyjuk.

3. Felmelegítjük a serpenyőket, teszünk bele egy kevés olajat, ezzel megakadályozzuk, hogy leragadjon a palacsinta és merőkanállal belemerjük a tésztát. Körkörös mozdulatokkal eloszlatjuk a tésztát a serpenyőben.

4. Hagyjuk sülni, amikor már nincs nyers tészta a tetején, és a szélei elkezdenek pöndörődni a serpenyő szélétől, megfordítjuk a tésztát és megsütjük a másik oldalát is.

5. Ízlés szerint lekvárral, kakaóval vagy túróval töltjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.

Mivel töltsd meg a palacsintát? Ha unod már a kakaós, vagy lekváros változatot, akkor készíts szuper édes krémeket hozzá. Itt találsz klassz recepteket hozzá.

Ha annyira profi vagy már, hogy száz számra sütöd a palacsintatésztát, akkor rakott palacsintát is készíthetsz. Nézd meg ezeket a recepteket és kedvet kapsz hozzá!

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.