Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Párolt lilakáposzta  recept
Párolt lilakáposzta
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Egyszerűen zseniális ez a kiadós, percek alatt elkészíthető bableves-variáció, amely paradicsomosan, virslivel készül. Gazdag, laktató, és nagyon finom, érdemes kipróbálni!

A bableves az egyik kedvencem. Imádom a babot, nyilván ezért. :) Ebben a receptben kicsit furcsa volt a zöldségkeverékkel a bab, de nagyon ízletes lett a végeredmény.

Kicsit visszafogott az összízhatás, ezért csak javasolni tudom mindenkinek, hogy ne féljen a hagyományos ízektől és alapanyagoktól: igenis kezdjük azzal, hogy pirítsuk meg a szalonnát és csakazért is tegyünk bele füstölt kolbászt vagy valami füstölt sonkafélét.

Kell neki, meg ugye nekünk is kell. Még akkor is, ha a paradicsom kicsit elrugaszkodottá teszi a normál, hagyományos bablevestől, kell bele a füstös íz.

A virsli mindenképp jó választás, csak figyeljetek oda, hogy jó minőségűt válasszatok, mert a rosszabbak vízesre szétfőnek, és nagyon el tudják rondítani a végeredményt. Jó főzést!

Hozzávalók (4 személyre):

A boltból:
450 g zöldségkeverék (fagyasztott)
2 db (250 g) fehérbabkonzerv
400 g daraboltparadicsom-konzerv
250 g virsli
1 csokor petrezselyem

A kamrából:
2 db húsleveskocka
1 ek olaj
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma

bors
őrölt csili

1. Oldjuk fel a leveskockákat 800 ml forró vízben.

2. Forrósítsuk fel az olajat, és pirítsuk meg rajta a meghámozott, felaprított vörös- és fokhagymát. Adjuk hozzá a zöldségkeveréket, és pirítsuk együtt további néhány percig. Ezután keverjük hozzá a leszűrt, lecsepegtetett babot, továbbá a darabolt paradicsomot a levével együtt, majd öntsük fel az alaplével, és forraljuk fel. Azután közepes lángon főzzük 6 percig.

3. Forgassuk a babos keverékbe a felkarikázott virslit, és forraljunk rajta egyet. Végül ízesítsük az ételt egy kevés sóval, borssal és őrölt csilivel. A felaprított petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Elkészítési idő: 20 perc
Egy adag: 280 kcal

A recepte a Fanny konyha 2015/9.számában jelent meg!

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.