Csörögefánk recept
Csörögefánk
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Mákos guba  recept
Mákos guba
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Mirinda-szelet recept
Mirinda-szelet
Csülkös bableves, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Csülkös bableves, ahogy Gáspár Bea készíti
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Minestrone recept
Minestrone
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Egyszerűen zseniális ez a kiadós, percek alatt elkészíthető bableves-variáció, amely paradicsomosan, virslivel készül. Gazdag, laktató, és nagyon finom, érdemes kipróbálni!

A bableves az egyik kedvencem. Imádom a babot, nyilván ezért. :) Ebben a receptben kicsit furcsa volt a zöldségkeverékkel a bab, de nagyon ízletes lett a végeredmény.

Kicsit visszafogott az összízhatás, ezért csak javasolni tudom mindenkinek, hogy ne féljen a hagyományos ízektől és alapanyagoktól: igenis kezdjük azzal, hogy pirítsuk meg a szalonnát és csakazért is tegyünk bele füstölt kolbászt vagy valami füstölt sonkafélét.

Kell neki, meg ugye nekünk is kell. Még akkor is, ha a paradicsom kicsit elrugaszkodottá teszi a normál, hagyományos bablevestől, kell bele a füstös íz.

A virsli mindenképp jó választás, csak figyeljetek oda, hogy jó minőségűt válasszatok, mert a rosszabbak vízesre szétfőnek, és nagyon el tudják rondítani a végeredményt. Jó főzést!

Hozzávalók (4 személyre):

A boltból:
450 g zöldségkeverék (fagyasztott)
2 db (250 g) fehérbabkonzerv
400 g daraboltparadicsom-konzerv
250 g virsli
1 csokor petrezselyem

A kamrából:
2 db húsleveskocka
1 ek olaj
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma

bors
őrölt csili

1. Oldjuk fel a leveskockákat 800 ml forró vízben.

2. Forrósítsuk fel az olajat, és pirítsuk meg rajta a meghámozott, felaprított vörös- és fokhagymát. Adjuk hozzá a zöldségkeveréket, és pirítsuk együtt további néhány percig. Ezután keverjük hozzá a leszűrt, lecsepegtetett babot, továbbá a darabolt paradicsomot a levével együtt, majd öntsük fel az alaplével, és forraljuk fel. Azután közepes lángon főzzük 6 percig.

3. Forgassuk a babos keverékbe a felkarikázott virslit, és forraljunk rajta egyet. Végül ízesítsük az ételt egy kevés sóval, borssal és őrölt csilivel. A felaprított petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Elkészítési idő: 20 perc
Egy adag: 280 kcal

A recepte a Fanny konyha 2015/9.számában jelent meg!

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.