Holstein szelet recept
Holstein szelet
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Húsvét

Marcipános-gyümölcsös kuglóf húsvétra

Közeledik a húsvét, és ha szeretnél a megszokott desszertek helyet valami újat készíteni, ideje, hogy próbasütést tarts – vagy legalábbis begyűjts egy klassz receptet. Ezzel a kuglóffal nem tévedsz, a sikered garantált!

A húsvéti desszertek között előkelő helyet foglal el a kuglóf. Ez a marcipántól és gyümölcsöktől extra finom recept az egész család kedvence lesz, ebben biztosak vagyunk. Ha te is azok közé tartozol, akik szeretnek a nagy nap előtt egy főpróbát tartani, ideje, hogy elkezd a munkát és leteszteld, milyen ez a finomság. Ha bízol magadban, jegyezd meg ezt a receptet, és süsd meg a böjt után.

Finom és dekoratív desszert a marcipános-gyümölcsös kuglóf / Fotó és recept: Vidék íze magazin
Finom és dekoratív desszert a marcipános-gyümölcsös kuglóf / Fotó és recept: Vidék íze magazin

Hozzávalók:

(egy nagy vagy három kisebb kuglófformához)

  • 15-20 dkg áfonya
  • 20 dkg étcsoki
  • 0,7 dl tejszín
  • 20 dkg marcipán
  • 25 dkg puha vaj
  • 40 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 5 dkg mandulalap
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • 4 tojás
  • 1 csomag sütőpor

Elkészítése:

  1. Elektromos habverővel kihabosítjuk a puha vajat a cukorral és a lereszelt marcipánnal. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a sót, és egyesével beledolgozzuk az egész tojásokat (ezt is az elektromos habverővel). Eloszlatjuk benne a mandulalapokat, majd fakanállal több adagban belevegyítjük a sütőporral elkevert lisztet.
  2. Hozzákeverünk 10 dkg apróra vágott étcsokit (vagy csokicseppet) és beleforgatjuk a gyümölcsöt is (egy kis marékkal félreteszünk a tetejére).
  3. Kivajazott, kilisztezett kuglófformá(k)ba öntjük, és 175 fokon kb. 50 percig sütjük.
  4. Utána a maradék étcsokit összeolvasztjuk a tejszínnel, és rácsurgatjuk a kihűlt kuglóf(ok)ra. Pár szem áfonyával díszítjük.

(Borítókép: Vidék íze magazin)

Még több kuflóf receptet itt találsz>>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.