Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Mákos guba  recept
Mákos guba
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Húsvét

Marcipános-gyümölcsös kuglóf húsvétra

Közeledik a húsvét, és ha szeretnél a megszokott desszertek helyet valami újat készíteni, ideje, hogy próbasütést tarts – vagy legalábbis begyűjts egy klassz receptet. Ezzel a kuglóffal nem tévedsz, a sikered garantált!

A húsvéti desszertek között előkelő helyet foglal el a kuglóf. Ez a marcipántól és gyümölcsöktől extra finom recept az egész család kedvence lesz, ebben biztosak vagyunk. Ha te is azok közé tartozol, akik szeretnek a nagy nap előtt egy főpróbát tartani, ideje, hogy elkezd a munkát és leteszteld, milyen ez a finomság. Ha bízol magadban, jegyezd meg ezt a receptet, és süsd meg a böjt után.

Finom és dekoratív desszert a marcipános-gyümölcsös kuglóf / Fotó és recept: Vidék íze magazin
Finom és dekoratív desszert a marcipános-gyümölcsös kuglóf / Fotó és recept: Vidék íze magazin

Hozzávalók:

(egy nagy vagy három kisebb kuglófformához)

  • 15-20 dkg áfonya
  • 20 dkg étcsoki
  • 0,7 dl tejszín
  • 20 dkg marcipán
  • 25 dkg puha vaj
  • 40 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 5 dkg mandulalap
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • 4 tojás
  • 1 csomag sütőpor

Elkészítése:

  1. Elektromos habverővel kihabosítjuk a puha vajat a cukorral és a lereszelt marcipánnal. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a sót, és egyesével beledolgozzuk az egész tojásokat (ezt is az elektromos habverővel). Eloszlatjuk benne a mandulalapokat, majd fakanállal több adagban belevegyítjük a sütőporral elkevert lisztet.
  2. Hozzákeverünk 10 dkg apróra vágott étcsokit (vagy csokicseppet) és beleforgatjuk a gyümölcsöt is (egy kis marékkal félreteszünk a tetejére).
  3. Kivajazott, kilisztezett kuglófformá(k)ba öntjük, és 175 fokon kb. 50 percig sütjük.
  4. Utána a maradék étcsokit összeolvasztjuk a tejszínnel, és rácsurgatjuk a kihűlt kuglóf(ok)ra. Pár szem áfonyával díszítjük.

(Borítókép: Vidék íze magazin)

Még több kuflóf receptet itt találsz>>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.