Mákos guba
Babgulyás
Hagymás rostélyos
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Klasszikus kuglóf
Mézes-mustáros csirkemell
Farsangi szalagos fánk
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Kapros tökfőzelék virslivel
Klasszikus stíriai metélt
Tárkonyos csirkeraguleves
Epres blondie
Dödölle - az eredeti recept
Klasszikus grízgaluska leves
Kijevi csirkemell rizibizivel
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Körömpörkölt csülökkel
Dubarry-csirkemell
Húsvét

Marcipános-gyümölcsös kuglóf húsvétra

Közeledik a húsvét, és ha szeretnél a megszokott desszertek helyet valami újat készíteni, ideje, hogy próbasütést tarts – vagy legalábbis begyűjts egy klassz receptet. Ezzel a kuglóffal nem tévedsz, a sikered garantált!

A húsvéti desszertek között előkelő helyet foglal el a kuglóf. Ez a marcipántól és gyümölcsöktől extra finom recept az egész család kedvence lesz, ebben biztosak vagyunk. Ha te is azok közé tartozol, akik szeretnek a nagy nap előtt egy főpróbát tartani, ideje, hogy elkezd a munkát és leteszteld, milyen ez a finomság. Ha bízol magadban, jegyezd meg ezt a receptet, és süsd meg a böjt után.

Finom és dekoratív desszert a marcipános-gyümölcsös kuglóf / Fotó és recept: Vidék íze magazin
Finom és dekoratív desszert a marcipános-gyümölcsös kuglóf / Fotó és recept: Vidék íze magazin

Hozzávalók:

(egy nagy vagy három kisebb kuglófformához)

  • 15-20 dkg áfonya
  • 20 dkg étcsoki
  • 0,7 dl tejszín
  • 20 dkg marcipán
  • 25 dkg puha vaj
  • 40 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 5 dkg mandulalap
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • 4 tojás
  • 1 csomag sütőpor

Elkészítése:

  1. Elektromos habverővel kihabosítjuk a puha vajat a cukorral és a lereszelt marcipánnal. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a sót, és egyesével beledolgozzuk az egész tojásokat (ezt is az elektromos habverővel). Eloszlatjuk benne a mandulalapokat, majd fakanállal több adagban belevegyítjük a sütőporral elkevert lisztet.
  2. Hozzákeverünk 10 dkg apróra vágott étcsokit (vagy csokicseppet) és beleforgatjuk a gyümölcsöt is (egy kis marékkal félreteszünk a tetejére).
  3. Kivajazott, kilisztezett kuglófformá(k)ba öntjük, és 175 fokon kb. 50 percig sütjük.
  4. Utána a maradék étcsokit összeolvasztjuk a tejszínnel, és rácsurgatjuk a kihűlt kuglóf(ok)ra. Pár szem áfonyával díszítjük.

(Borítókép: Vidék íze magazin)

Még több kuflóf receptet itt találsz>>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.