Puncstorta  recept
Puncstorta
Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Párolt lilakáposzta  recept
Párolt lilakáposzta
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Húsvét

Marcipános-gyümölcsös kuglóf húsvétra

Közeledik a húsvét, és ha szeretnél a megszokott desszertek helyet valami újat készíteni, ideje, hogy próbasütést tarts – vagy legalábbis begyűjts egy klassz receptet. Ezzel a kuglóffal nem tévedsz, a sikered garantált!

A húsvéti desszertek között előkelő helyet foglal el a kuglóf. Ez a marcipántól és gyümölcsöktől extra finom recept az egész család kedvence lesz, ebben biztosak vagyunk. Ha te is azok közé tartozol, akik szeretnek a nagy nap előtt egy főpróbát tartani, ideje, hogy elkezd a munkát és leteszteld, milyen ez a finomság. Ha bízol magadban, jegyezd meg ezt a receptet, és süsd meg a böjt után.

Finom és dekoratív desszert a marcipános-gyümölcsös kuglóf / Fotó és recept: Vidék íze magazin
Finom és dekoratív desszert a marcipános-gyümölcsös kuglóf / Fotó és recept: Vidék íze magazin

Hozzávalók:

(egy nagy vagy három kisebb kuglófformához)

  • 15-20 dkg áfonya
  • 20 dkg étcsoki
  • 0,7 dl tejszín
  • 20 dkg marcipán
  • 25 dkg puha vaj
  • 40 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 5 dkg mandulalap
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • 4 tojás
  • 1 csomag sütőpor

Elkészítése:

  1. Elektromos habverővel kihabosítjuk a puha vajat a cukorral és a lereszelt marcipánnal. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a sót, és egyesével beledolgozzuk az egész tojásokat (ezt is az elektromos habverővel). Eloszlatjuk benne a mandulalapokat, majd fakanállal több adagban belevegyítjük a sütőporral elkevert lisztet.
  2. Hozzákeverünk 10 dkg apróra vágott étcsokit (vagy csokicseppet) és beleforgatjuk a gyümölcsöt is (egy kis marékkal félreteszünk a tetejére).
  3. Kivajazott, kilisztezett kuglófformá(k)ba öntjük, és 175 fokon kb. 50 percig sütjük.
  4. Utána a maradék étcsokit összeolvasztjuk a tejszínnel, és rácsurgatjuk a kihűlt kuglóf(ok)ra. Pár szem áfonyával díszítjük.

(Borítókép: Vidék íze magazin)

Még több kuflóf receptet itt találsz>>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.