Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Avokádókrém recept
Avokádókrém
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Puncstorta  recept
Puncstorta
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Nincs mese, ezek a méhecskék olyan édesek a sütemény tetején, hogy lehetetlen ellenállni nekik. Éppen ezért remek ötlet, ha ez lesz az egyik édesség, amit elkészítesz húsvétra. Meglátod mekkora lesz majd a sikere, a kicsik és a nagyok körében egyaránt.

Amennyiben szereti a család a gyümölcsös süteményeket, akkor ezt a barackos édességet érdemes megsütnöd az ünnepre. A mutatós desszert a gyerekeket is elvarázsolja majd, sőt akár be is vonhatod őket az elkészítésbe, például a díszítés fázisában a mandulalapokat nyugodtan rájuk bízhatod.

Mesésen mutatnak a méhecskés kockák / Fotó: Vidék íze magazin
Mesésen mutatnak a méhecskés kockák / Fotó: Vidék íze magazin

Hozzávalók:

A piskótához:

  • 10 dkg cukor
  • 5 dkg liszt
  • 5 dkg keményítő
  • 3 tojás
  • fél csomag vaníliás pudingpor
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 1 csipet só

A rakományhoz:

  • 1 őszibarackkonzerv (16 fél barackra lesz szükség)
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 5 dl tej
  • 15 dkg cukor
  • 6 dl tejföl
  • 1 kávéskanál vaníliakivonat
  • 6 lapzselatin
  • 50 dkg sárgabaracklekvár
  • 5 dkg csokoládé
  • 1 teáskanál szeletelt mandula

Elkészítése:

  1. Szétválasztjuk a tojásokat. A fehérjékből egy csipet sóval kemény habot verünk, közben fokozatosan hozzáadjuk a cukrot is. Ha már kemény, fényes a hab, hozzáforgatjuk a tojássárgájákat.
  2. A lisztet elkeverjük a sütőporral, a keményítővel és a vaníliás pudingporral, és a habhoz dolgozzuk. Beletöltjük a kivajazott-kilisztezett formába, és 180 fokos sütőben körülbelül negyedóra alatt megsütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni.
  3. Fél liter tejben megfőzzük a két csomag pudingport 8 dkg cukorral. Hagyjuk kihűlni, közben gyakran megkeverjük, hogy ne bőrösödjék a teteje.
  4. A tejfölt összekeverjük a maradék cukorral és a vaníliakivonattal, majd mindezt a hideg pudinggal. Rákenjük a kihűlt piskótára. Betesszük a hűtőszekrénybe dermedni.
  5. A zselatint hideg vízbe áztatjuk. Az őszibarackot leszűrjük, a levéből 10 evőkanálnyit megőrzünk. Ezt a levet összekeverjük a sárgabaracklekvárral, felforraljuk.
  6. A zselatint kinyomkodjuk, és kevergetve feloldjuk a forró lekvárban. Hagyjuk kicsit hűlni, de csak annyira, hogy még folyós maradjon. Ha a vaníliás tejfölös krém megdermedt, akkor ráöntjük a barackzselét, és ismét betesszük a hűtőszekrénybe, hogy egy kicsit megszilárduljon.
  7. Az őszibarackokat szárazra töröljük, és szép sorban rárakjuk a még nem teljesen megszilárdult zselét a tetejére. A csokit megolvasztjuk, kis zacskóba öntjük, szemet és csíkokat rajzolunk vele a barackok hátára. Végül hegyes, éles késsel két kis bemetszést ejtünk a barackokon, és szárnyakként mandulalapokat állítunk bele.

(Borítókép: Vidék íze magazin)

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.