Dödölle - az eredeti recept
Krémes spenótfőzelék
Körömpörkölt csülökkel
Mézes-mustáros csirkemell
Kínai szezámmagos csirke
Csupacsokis brownie
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Babgulyás
Rakott zöldbab darált hússal
Tojásos nokedli fejes salátával
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Dubarry-csirkemell
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Klasszikus stíriai metélt
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Zsemlegombóc
Finomfőzelék
Nincs mese, ezek a méhecskék olyan édesek a sütemény tetején, hogy lehetetlen ellenállni nekik. Éppen ezért remek ötlet, ha ez lesz az egyik édesség, amit elkészítesz húsvétra. Meglátod mekkora lesz majd a sikere, a kicsik és a nagyok körében egyaránt.

Amennyiben szereti a család a gyümölcsös süteményeket, akkor ezt a barackos édességet érdemes megsütnöd az ünnepre. A mutatós desszert a gyerekeket is elvarázsolja majd, sőt akár be is vonhatod őket az elkészítésbe, például a díszítés fázisában a mandulalapokat nyugodtan rájuk bízhatod.

Mesésen mutatnak a méhecskés kockák / Fotó: Vidék íze magazin
Mesésen mutatnak a méhecskés kockák / Fotó: Vidék íze magazin

Hozzávalók:

A piskótához:

  • 10 dkg cukor
  • 5 dkg liszt
  • 5 dkg keményítő
  • 3 tojás
  • fél csomag vaníliás pudingpor
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 1 csipet só

A rakományhoz:

  • 1 őszibarackkonzerv (16 fél barackra lesz szükség)
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 5 dl tej
  • 15 dkg cukor
  • 6 dl tejföl
  • 1 kávéskanál vaníliakivonat
  • 6 lapzselatin
  • 50 dkg sárgabaracklekvár
  • 5 dkg csokoládé
  • 1 teáskanál szeletelt mandula

Elkészítése:

  1. Szétválasztjuk a tojásokat. A fehérjékből egy csipet sóval kemény habot verünk, közben fokozatosan hozzáadjuk a cukrot is. Ha már kemény, fényes a hab, hozzáforgatjuk a tojássárgájákat.
  2. A lisztet elkeverjük a sütőporral, a keményítővel és a vaníliás pudingporral, és a habhoz dolgozzuk. Beletöltjük a kivajazott-kilisztezett formába, és 180 fokos sütőben körülbelül negyedóra alatt megsütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni.
  3. Fél liter tejben megfőzzük a két csomag pudingport 8 dkg cukorral. Hagyjuk kihűlni, közben gyakran megkeverjük, hogy ne bőrösödjék a teteje.
  4. A tejfölt összekeverjük a maradék cukorral és a vaníliakivonattal, majd mindezt a hideg pudinggal. Rákenjük a kihűlt piskótára. Betesszük a hűtőszekrénybe dermedni.
  5. A zselatint hideg vízbe áztatjuk. Az őszibarackot leszűrjük, a levéből 10 evőkanálnyit megőrzünk. Ezt a levet összekeverjük a sárgabaracklekvárral, felforraljuk.
  6. A zselatint kinyomkodjuk, és kevergetve feloldjuk a forró lekvárban. Hagyjuk kicsit hűlni, de csak annyira, hogy még folyós maradjon. Ha a vaníliás tejfölös krém megdermedt, akkor ráöntjük a barackzselét, és ismét betesszük a hűtőszekrénybe, hogy egy kicsit megszilárduljon.
  7. Az őszibarackokat szárazra töröljük, és szép sorban rárakjuk a még nem teljesen megszilárdult zselét a tetejére. A csokit megolvasztjuk, kis zacskóba öntjük, szemet és csíkokat rajzolunk vele a barackok hátára. Végül hegyes, éles késsel két kis bemetszést ejtünk a barackokon, és szárnyakként mandulalapokat állítunk bele.

(Borítókép: Vidék íze magazin)

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.