Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Klasszikus stíriai metélt
Finomfőzelék
Körömpörkölt csülökkel
Káposztás tészta egyszerűen
Rakott zöldbab darált hússal
Klasszikus kuglóf
Epres blondie
Tárkonyos csirkeraguleves
Kijevi csirkemell rizibizivel
Klasszikus grízgaluska leves
Babgulyás
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Krémes spenótfőzelék
Kapros tökfőzelék virslivel
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Vadas marha
Kínai szezámmagos csirke
Csupacsokis brownie
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Húsvét

Villámgyorsan elkészülnek a vendégváró, minivirslis falatkák

Minivirslis falatkák / Fotó: Vidék íze magazin
Amennyiben friss, még meleg sós sütivel szeretnéd vendégül látni a locsolókat, akkor készíts nekik leveles tésztába tekert minivirsliket. A harapnivaló összeállítása pofonegyszerű, a sütési idő pedig extra rövid, mindössze 10 percet vesz igénybe.

A leveles tészta igazi jolly jokernek számít, ha gyorsan szeretnél valami finomat készíteni. A Vidék íze magazin remek receptje például kiváló ötlet lehet, ha sós harapnivalóval is meg akarod kínálni a vendégeket. Ahhoz, hogy igazán ízletesek legyenek a falatkák, sütés előtt ketchuppal vagy mustárral is megkenheted a tésztát.

Nem foghatunk mellé, ha minivirslis falatkákkal kínáljuk a locsolókat / Fotó: Vidék íze magazin
Nem foghatunk mellé, ha minivirslis falatkákkal kínáljuk a locsolókat / Fotó: Vidék íze magazin

Íme a Vidék íze magazin kiváló receptje, hogy tökéletesen sikerüljenek a virslis falatkák.

Hozzávalók:

  • 1 csomag leveles tészta (275 g)
  • 2 pár juhbeles virsli
  • mustár vagy ketchup a kenéshez
  • 1 tojás

Elkészítés:

  1. Kitekerjük a leveles tésztát, majd ízlés szerint megkenjük mustárral vagy ketchuppal.
  2. A virsliket három-három darabba vágjuk.
  3. A tésztát pizzavágóval vékony csíkokra vágjuk, és egyesével betekerjük velük a kis virslidarabokat.
  4. Egy nagy tepsit sütőpapírral kibélelünk, belefektetjük a kis kifliket, egymástól távol, mert sülés közben nagyobbak lesznek. Lekenjük felvert tojással, és 200 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt készre sütjük.

Borítókép: Vidék íze magazin

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.