A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Mákos guba  recept
Mákos guba
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Minestrone recept
Minestrone
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Húsvét

Villámgyorsan elkészülnek a vendégváró, minivirslis falatkák

Minivirslis falatkák / Fotó: Vidék íze magazin
Amennyiben friss, még meleg sós sütivel szeretnéd vendégül látni a locsolókat, akkor készíts nekik leveles tésztába tekert minivirsliket. A harapnivaló összeállítása pofonegyszerű, a sütési idő pedig extra rövid, mindössze 10 percet vesz igénybe.

A leveles tészta igazi jolly jokernek számít, ha gyorsan szeretnél valami finomat készíteni. A Vidék íze magazin remek receptje például kiváló ötlet lehet, ha sós harapnivalóval is meg akarod kínálni a vendégeket. Ahhoz, hogy igazán ízletesek legyenek a falatkák, sütés előtt ketchuppal vagy mustárral is megkenheted a tésztát.

Nem foghatunk mellé, ha minivirslis falatkákkal kínáljuk a locsolókat / Fotó: Vidék íze magazin
Nem foghatunk mellé, ha minivirslis falatkákkal kínáljuk a locsolókat / Fotó: Vidék íze magazin

Íme a Vidék íze magazin kiváló receptje, hogy tökéletesen sikerüljenek a virslis falatkák.

Hozzávalók:

  • 1 csomag leveles tészta (275 g)
  • 2 pár juhbeles virsli
  • mustár vagy ketchup a kenéshez
  • 1 tojás

Elkészítés:

  1. Kitekerjük a leveles tésztát, majd ízlés szerint megkenjük mustárral vagy ketchuppal.
  2. A virsliket három-három darabba vágjuk.
  3. A tésztát pizzavágóval vékony csíkokra vágjuk, és egyesével betekerjük velük a kis virslidarabokat.
  4. Egy nagy tepsit sütőpapírral kibélelünk, belefektetjük a kis kifliket, egymástól távol, mert sülés közben nagyobbak lesznek. Lekenjük felvert tojással, és 200 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt készre sütjük.

Borítókép: Vidék íze magazin

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.