Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Húsvét

Villámgyorsan elkészülnek a vendégváró, minivirslis falatkák

Minivirslis falatkák / Fotó: Vidék íze magazin
Amennyiben friss, még meleg sós sütivel szeretnéd vendégül látni a locsolókat, akkor készíts nekik leveles tésztába tekert minivirsliket. A harapnivaló összeállítása pofonegyszerű, a sütési idő pedig extra rövid, mindössze 10 percet vesz igénybe.

A leveles tészta igazi jolly jokernek számít, ha gyorsan szeretnél valami finomat készíteni. A Vidék íze magazin remek receptje például kiváló ötlet lehet, ha sós harapnivalóval is meg akarod kínálni a vendégeket. Ahhoz, hogy igazán ízletesek legyenek a falatkák, sütés előtt ketchuppal vagy mustárral is megkenheted a tésztát.

Nem foghatunk mellé, ha minivirslis falatkákkal kínáljuk a locsolókat / Fotó: Vidék íze magazin
Nem foghatunk mellé, ha minivirslis falatkákkal kínáljuk a locsolókat / Fotó: Vidék íze magazin

Íme a Vidék íze magazin kiváló receptje, hogy tökéletesen sikerüljenek a virslis falatkák.

Hozzávalók:

  • 1 csomag leveles tészta (275 g)
  • 2 pár juhbeles virsli
  • mustár vagy ketchup a kenéshez
  • 1 tojás

Elkészítés:

  1. Kitekerjük a leveles tésztát, majd ízlés szerint megkenjük mustárral vagy ketchuppal.
  2. A virsliket három-három darabba vágjuk.
  3. A tésztát pizzavágóval vékony csíkokra vágjuk, és egyesével betekerjük velük a kis virslidarabokat.
  4. Egy nagy tepsit sütőpapírral kibélelünk, belefektetjük a kis kifliket, egymástól távol, mert sülés közben nagyobbak lesznek. Lekenjük felvert tojással, és 200 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt készre sütjük.

Borítókép: Vidék íze magazin

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.