Az angolszász karácsony elképzelhetetlen enélkül a meleg ital nélkül. A tojáslikőrhöz hasonlatos eggnog a vacsora után, ajándéknyitás közben is kortyolható, de a szilveszteri partin is megállja a helyét. A tojásból és tejből készített, rummal gazdagított ital igazi csábereje és legfőbb csalárdsága a krémességében van, itatja magát, de ha nem vigyázunk csúnyán a fejünkbe száll. Az eggnog könnyen fűszerezhető, szegfűszeggel, szegfűborssal, vaníliával vagy egy kis fahéjjal. Gyerekbarát változatban is elkészíthető, csak a löttyintésnyi rumot kell kispórolni belőle.
Ha már unjuk a forralt borok végtelen sorát, s végre valami mással rukkolnánk elő, akkor jó választás lehet a forralt cider. Veszélyességi foka megegyezik az eggnogéval, bár nem olyan selymes ital, de a lágy, alkoholtartalmát ügyesen palástoló cider szintén megtréfálhat bennünket. A forralt ciderbe ugyanazok az alkotóelemek kerülhetnek, mint a borba. Érdemes sok almával, szegfűszeggel és vaníliával készíteni, valamint tehetünk bele legalább két marék mazsolát is. A gyerekcider alapja természetesen az almalé, de nyugodtan kísérletezhetünk más gyümölcslevekkel, gyümölcsteákkal vagy ice teákkal, amik a nevük ellenére melegítve is finomak. A gyerekeknek szintén érdemes sok friss és aszalt gyümölcs hozzáadásával készíteni ezt az italt.
Az angol tengerészek által megalkotott és azóta töretlen népszerűségnek örvendő, rum alapú italt sokféleképp elkészíthetjük. A lényeg, hogy megtalálható legyen benne az öt alkotóelem, az erős, azaz az alkohol, a gyenge (jó esetben víz, de ez lehet akár pezsgő is), az édes, a savanyú (citrusfélék) és a fűszer. A puncs könnyedén és kedvünk szerint alakítható, s ha nem ragaszkodunk a rumhoz és a gyenge alkotóelemeként valóban víz kerül az italba, akkor kitűnő keveréket alkottunk bármilyen gyerekzsúrra is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.