Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Karácsony

A 3 legjobb ünnepi ital, amit karácsonykor elkészíthetsz

Karácsonyi puncs
A karácsonyi ünnepség nem lehetne teljes néhány jól kiválasztott ital nélkül. De nem csak palackozott nedűket lehet a családi vagy baráti társaságnak kínálni, hanem mi magunk is készíthetünk valami igazán ütőset.

Eggnog

Az angolszász karácsony elképzelhetetlen enélkül a meleg ital nélkül. A tojáslikőrhöz hasonlatos eggnog a vacsora után, ajándéknyitás közben is kortyolható, de a szilveszteri partin is megállja a helyét. A tojásból és tejből készített, rummal gazdagított ital igazi csábereje és legfőbb csalárdsága a krémességében van, itatja magát, de ha nem vigyázunk csúnyán a fejünkbe száll. Az eggnog könnyen fűszerezhető, szegfűszeggel, szegfűborssal, vaníliával vagy egy kis fahéjjal. Gyerekbarát változatban is elkészíthető, csak a löttyintésnyi rumot kell kispórolni belőle.

Forralt cider

Ha már unjuk a forralt borok végtelen sorát, s végre valami mással rukkolnánk elő, akkor jó választás lehet a forralt cider. Veszélyességi foka megegyezik az eggnogéval, bár nem olyan selymes ital, de a lágy, alkoholtartalmát ügyesen palástoló cider szintén megtréfálhat bennünket. A forralt ciderbe ugyanazok az alkotóelemek kerülhetnek, mint a borba. Érdemes sok almával, szegfűszeggel és vaníliával készíteni, valamint tehetünk bele legalább két marék mazsolát is. A gyerekcider alapja természetesen az almalé, de nyugodtan kísérletezhetünk más gyümölcslevekkel, gyümölcsteákkal vagy ice teákkal, amik a nevük ellenére melegítve is finomak. A gyerekeknek szintén érdemes sok friss és aszalt gyümölcs hozzáadásával készíteni ezt az italt.

Puncs

Az angol tengerészek által megalkotott és azóta töretlen népszerűségnek örvendő, rum alapú italt sokféleképp elkészíthetjük. A lényeg, hogy megtalálható legyen benne az öt alkotóelem, az erős, azaz az alkohol, a gyenge (jó esetben víz, de ez lehet akár pezsgő is), az édes, a savanyú (citrusfélék) és a fűszer. A puncs könnyedén és kedvünk szerint alakítható, s ha nem ragaszkodunk a rumhoz és a gyenge alkotóelemeként valóban víz kerül az italba, akkor kitűnő keveréket alkottunk bármilyen gyerekzsúrra is.


Forró italok télire >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.