10 hasznos tipp kezdőknek a karácsonyi sütéshez

Írd össze, mi mindent szeretnél sütni, majd készíts ütemtervet!
A fémből készültekkel könnyebb dolgozni, mert élesebbek, mint a műanyagok.
Az omlós tésztát előzőleg a hűtőben kell pihentetni, a mézes tésztát nem. Nyújtás előtt szórj kevés lisztet a munkalapra!
A csokoládét tördeld fémtálba, állítsd nem túl forró vízfürdőbe, majd folyamatos keverés mellett olvaszd meg!
Ha odaragadt a tészta, óvatosan fordítsd meg, majd vízbe mártott ecsettel nedvesítsd meg a papírt! Így már könnyen lejön.
A receptekben feltüntetett időtartamok csak tájékoztatásul szolgálnak. Érdemes a megadottnál előbb ellenőrizni, hogy mennyire sült meg a tészta.
Legjobb a fémből készült, szorosan záródó fémdoboz. Minden réteget takarj le sütőpapírral.
Tedd pl. papíralátétre, majd lazán csomagold alufóliába! Ha fagyasztható a díszítés, szúrj mellé fogvájót, hogy ne érintkezhessen a fóliával.
Különböző színekben többféle kész cukormázat lehet kapni, főleg a hipermarketekben. A legegyszerűbben tubusos dekortollal lehet mintákat rajzolni.
Az adventi sütéshez legyen otthon kardamom, fahéj, szegfűszeg, ánizs és vanília: ezektől lesz karácsonyi illatú a sütemény.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.