Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Minestrone recept
Minestrone
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Mákos guba  recept
Mákos guba
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Karácsony

10 hasznos tipp kezdőknek a karácsonyi sütéshez

karácsony
Karácsonykor még azok is belevágnak a desszertkészítésbe, akik a hétköznapokon egyébként ezt soha nem teszik. Nekik gyűjtöttünk össze néhány egyszerű alapszabályt, melyek segítségével jobban boldogulnak majd a konyhában.

Időbeosztás

Írd össze, mi mindent szeretnél sütni, majd készíts ütemtervet!

Süteménykiszúrók

A fémből készültekkel könnyebb dolgozni, mert élesebbek, mint a műanyagok.

Tésztanyújtás

Az omlós tésztát előzőleg a hűtőben kell pihentetni, a mézes tésztát nem. Nyújtás előtt szórj kevés lisztet a munkalapra!

Csokoládéolvasztás

A csokoládét tördeld fémtálba, állítsd nem túl forró vízfürdőbe, majd folyamatos keverés mellett olvaszd meg!

Aprósüti leválasztása a papírról

Ha odaragadt a tészta, óvatosan fordítsd meg, majd vízbe mártott ecsettel nedvesítsd meg a papírt! Így már könnyen lejön.

Sütési idő

A receptekben feltüntetett időtartamok csak tájékoztatásul szolgálnak. Érdemes a megadottnál előbb ellenőrizni, hogy mennyire sült meg a tészta.

Tárolás

Legjobb a fémből készült, szorosan záródó fémdoboz. Minden réteget takarj le sütőpapírral.

Torta fagyasztása

Tedd pl. papíralátétre, majd lazán csomagold alufóliába! Ha fagyasztható a díszítés, szúrj mellé fogvájót, hogy ne érintkezhessen a fóliával.

Díszítés

Különböző színekben többféle kész cukormázat lehet kapni, főleg a hipermarketekben. A legegyszerűbben tubusos dekortollal lehet mintákat rajzolni.

Fűszerek

Az adventi sütéshez legyen otthon kardamom, fahéj, szegfűszeg, ánizs és vanília: ezektől lesz karácsonyi illatú a sütemény.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.