Avokádókrém recept
Avokádókrém
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Puncstorta  recept
Puncstorta
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Birsalmakompót tartósítószer-mentesen recept
Birsalmakompót tartósítószer-mentesen
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Karácsony

10 hasznos tipp kezdőknek a karácsonyi sütéshez

karácsony
Karácsonykor még azok is belevágnak a desszertkészítésbe, akik a hétköznapokon egyébként ezt soha nem teszik. Nekik gyűjtöttünk össze néhány egyszerű alapszabályt, melyek segítségével jobban boldogulnak majd a konyhában.

Időbeosztás

Írd össze, mi mindent szeretnél sütni, majd készíts ütemtervet!

Süteménykiszúrók

A fémből készültekkel könnyebb dolgozni, mert élesebbek, mint a műanyagok.

Tésztanyújtás

Az omlós tésztát előzőleg a hűtőben kell pihentetni, a mézes tésztát nem. Nyújtás előtt szórj kevés lisztet a munkalapra!

Csokoládéolvasztás

A csokoládét tördeld fémtálba, állítsd nem túl forró vízfürdőbe, majd folyamatos keverés mellett olvaszd meg!

Aprósüti leválasztása a papírról

Ha odaragadt a tészta, óvatosan fordítsd meg, majd vízbe mártott ecsettel nedvesítsd meg a papírt! Így már könnyen lejön.

Sütési idő

A receptekben feltüntetett időtartamok csak tájékoztatásul szolgálnak. Érdemes a megadottnál előbb ellenőrizni, hogy mennyire sült meg a tészta.

Tárolás

Legjobb a fémből készült, szorosan záródó fémdoboz. Minden réteget takarj le sütőpapírral.

Torta fagyasztása

Tedd pl. papíralátétre, majd lazán csomagold alufóliába! Ha fagyasztható a díszítés, szúrj mellé fogvájót, hogy ne érintkezhessen a fóliával.

Díszítés

Különböző színekben többféle kész cukormázat lehet kapni, főleg a hipermarketekben. A legegyszerűbben tubusos dekortollal lehet mintákat rajzolni.

Fűszerek

Az adventi sütéshez legyen otthon kardamom, fahéj, szegfűszeg, ánizs és vanília: ezektől lesz karácsonyi illatú a sütemény.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.