Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Mákos guba  recept
Mákos guba
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Karácsony

Mennyei halgombócleves, egy igazán laktató, tartalmas fogás az ünnepi asztalra

Így készül a mennyei halgombócleves karácsonyra /Recept és fotó: Vidék íze magazin
Karácsonykor sok helyen kerül az asztalra valamilyen halas étel. Ha te is szereted a halat, de nem szeretnél a halászlével bíbelődni, mutatunk egy egyszerű, mégis elképesztően finom halas levest, mely ráadásul nagyon tartalmas is!

A hideg időben gyakran fogyasztunk leveseket, ugyanis felmelegítik a testünket, és az sem mellékes, hogy a húsleveseknek gyógyító ereje is van, amire különösen nagy szükségünk lehet a betegségekkel tarkított téli időszakban. A melengető levesek pedig nem hiányozhatnak az ünnepi asztalról sem!

Így készül a mennyei halgombócleves karácsonyra /Recept és fotó: Vidék íze magazin
Így készül a mennyei halgombócleves karácsonyra /Recept és fotó: Vidék íze magazin

Ha idén kipróbálnál valami új receptet, vagy szeretnél egy olyan halas fogást az asztalra tenni, ami nem a halászlé, akkor a halgombócleves a neked való előétel! Az elkészítése nem túl bonyolult, lévén egy sima húslevest kell készíteni, az ízélmény pedig mindenért kárpótol!

Így készül a laktató halgombócleves karácsonyra!

Hozzávalók:

A leveshez:

  • 50 dkg halcsont
  • 3 db sárgarépa
  • 1 db petrezselyemgyökér
  • fél db karalábé
  • negyed cikk zeller
  • 1 db babérlevél
  • 1 db vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • egész bors

A gombóchoz:

  • 40 dkg darált halfilé
  • 1 db tojás
  • 4-5 ek. zsemlemorzsa
  • 1 csokor petrezselyem zöldje
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 csipet őrölt gyömbér
  • bors

Elkészítés:

  1. Egy fazékba rakjuk a megmosott halcsontot. Öntünk rá bőven hideg vizet, és elkezdjük főzni. Ha felforrt és felhabosodott, leszedjük róla a habot.
  2. A zöldségeket (sárgarépa, petrezselyemgyökér, karalábé, zeller) meghámozzuk, nagyobb darabokra vágjuk. Beletesszük a levesbe, hozzádobjuk a babérlevelet, az egészben hagyott hagymát, sózzuk, teszünk hozzá pár szem borsot, és egy órán át főzzük. Leszűrjük, mintha húsleves lenne. A halcsontokat kidobjuk. A zöldségeket feldaraboljuk, és visszatesszük az átszűrt, szép tiszta lébe.
  3. Amíg fő a lé, elkészítjük a gombócokat is. Összekeverjük a darált halfilét az egész tojással, a zsemlemorzsával, az áttört fokhagymával, a csipetnyi őrölt gyömbérrel, sózzuk és borsozzuk. Beleforgatjuk az összevágott petrezselyem zöldjét is. Kis gombócokat formázunk belőle, sós vízben kifőzzük. Ha kész, leszűrjük, és beletesszük a zöldséges hallevesbe.

Borítókép: Vidék íze magazin

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.