Ez a szuper krémes rakott tészta kitűnő maradékmentő ötlet. A hétvégéről megmaradt sült hús mellé zöldség és sok-sok sajt kerül, meg persze tejföl, hogy jó szószos legyen a végeredmény. Mutatjuk is a receptet.
Krémes rakott tészta
Hozzávalók:
20-30 dkg maradék sült hús
25 dkg pennetészta
3 dl tejföl
3 db tojás
só
1 gerezd fokhagyma
2 db kápia paprika
1 csokor újhagyma
20 dkg félkemény sajt
5 dkg vaj
Elkészítése:
A maradék sült húst kézzel kis darabokra tépkedjük. Bő, sós vízben kifőzzük a pennét.
Egy nagy tálban kikeverjük a tejfölt a tojásokkal. Ízesítjük sóval és az átnyomott fokhagymával. Ha van maradék pecsenyeszaft, azt is nyugodtan belekeverhetjük.
A paprikát kimagozzuk, apró kockákra vágjuk, az újhagymát felkarikázzuk, a sajtot lereszeljük.
Vastagon kivajazunk egy közepes méretű tepsit. Egy nagy tálban összeforgatjuk az összes előkészített alapanyagot: a kifőtt tésztát a sült hússal, az ízesített tojásos tejföllel, az összevágott zöldségekkel, valamint a lereszelt sajt felével. Ízlés szerint sózzuk.
Belesimítjuk a kivajazott tepsibe. A tetejére szórjuk a maradék reszelt sajtot, és 180 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, míg a sajt szépen meg nem pirul a tetején, kb. 20 percig.
Tipp
Maradék sült hús helyett darált hússal is elkészíthetjük, gyors és egyszerű hétköznapi ebéd vagy vacsora lehet belőle.
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.