Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Mákos guba  recept
Mákos guba
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Alapételek

Krémes rakott tészta, a hétvégi maradék sült hús megmentője

A tésztánál csak egyvalami jobb: a rakott tészta!

Ez a szuper krémes rakott tészta kitűnő maradékmentő ötlet. A hétvégéről megmaradt sült hús mellé zöldség és sok-sok sajt kerül, meg persze tejföl, hogy jó szószos legyen a végeredmény. Mutatjuk is a receptet.

Krémes rakott tészta maradék sült húsból (Fotó: Vidék íze archívum)
Krémes rakott tészta maradék sült húsból (Fotó: Vidék íze archívum)

Krémes rakott tészta

Hozzávalók:

  • 20-30 dkg maradék sült hús
  • 25 dkg pennetészta
  • 3 dl tejföl
  • 3 db tojás
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 db kápia paprika
  • 1 csokor újhagyma
  • 20 dkg félkemény sajt
  • 5 dkg vaj

Elkészítése:

  1. A maradék sült húst kézzel kis darabokra tépkedjük. Bő, sós vízben kifőzzük a pennét.
  2. Egy nagy tálban kikeverjük a tejfölt a tojásokkal. Ízesítjük sóval és az átnyomott fokhagymával. Ha van maradék pecsenyeszaft, azt is nyugodtan belekeverhetjük.
  3. A paprikát kimagozzuk, apró kockákra vágjuk, az újhagymát felkarikázzuk, a sajtot lereszeljük.
  4. Vastagon kivajazunk egy közepes méretű tepsit. Egy nagy tálban összeforgatjuk az összes előkészített alapanyagot: a kifőtt tésztát a sült hússal, az ízesített tojásos tejföllel, az összevágott zöldségekkel, valamint a lereszelt sajt felével. Ízlés szerint sózzuk.
  5. Belesimítjuk a kivajazott tepsibe. A tetejére szórjuk a maradék reszelt sajtot, és 180 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, míg a sajt szépen meg nem pirul a tetején, kb. 20 percig.

Tipp

Maradék sült hús helyett darált hússal is elkészíthetjük, gyors és egyszerű hétköznapi ebéd vagy vacsora lehet belőle.

Még több mennyei tésztareceptet itt találsz>>>

(Recept és fotó: Vidék íze magazin)

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.