Mivel hétről hétre a palacsinta receptje az egyik legnépszerűbb az oldalunkon, elgondolkodtunk, vajon miért szeretjük annyira ezt a pofonegyszerű desszertet. A lista végtelen hosszú is lehetne, mi 6 olyan okot találtunk, ami biztosan közrejátszik.
A gyermekkori élmények nagyon meghatározóak lehetnek az ételekhez fűződő viszony tekintetében is. Emlékeink közt kutakodva a palacsintával kapcsolatban nem találtunk egyetlen rossz élményt sem, sőt! Nagyon is kellemes gondolatokat társítunk hozzá, a nagymamaféle bableves utáni palacsintázástól kezdve a családdal közösen elfogyasztott édes reggelin át a hirtelen kisütött, rögtönzött desszertig.
A palacsintatésztát előre bekeverhetjük, és reggel már csak ki kell sütni. A frissen kisütött palacsintánál nincs is finomabb, ráadásul sokak ízlését ki tudjuk szolgálni a különböző feltétekkel. Édesen és sósan is készülhet, a gyerekeknek pedig használhatunk valamilyen mókás sütőformát, vagy elkápráztathatjuk a családot egy kihagyhatatlan nutellás palacsintával.
Ha reggelire édes tésztát ettünk lekvárral, akkor vacsorára jöhet egy sós változat. Egy kis spenóttal a tésztában, megpakolva sajttal és tejföllel igazán laktató vacsora lesz a palacsintából. Tortilla helyett is használhatjuk, tojással, hallal és rengetegféle zöldséggel tölthetjük meg a tekercseket.
Amilyen egyszerű, olyan fenséges lehet egy palacsintából készült desszert. Gondoljunk csak a csúsztatott palacsintára, a Gundel-palacsintára, vagy olyan különlegességekre, mint a japán felhőpalacsinta vagy a könnyed almás palacsinta. A lehetőségek száma végtelen, és szinte biztos, hogy egy palacsintás desszerttel nem lőhetünk mellé, ha vendégeket várunk.
Ritkán fordul elő, hogy ha megkívánunk egy édes süteményt, akkor minden megvan az elkészítéséhez a konyhaszekrényben. Nos, a palacsintasütéshez általában az összes hozzávaló ott lapul a polcon, úgyhogy bármikor tör ránk a nassolás utáni vágy, erre a finomságra számíthatunk. Ha lekvár épp nincs a kamrában, akkor valószínűleg van kakaóporunk, de a „legrosszabb esetben” egy fahéjas szórás is megteszi.
Azoknak sem kell lemondaniuk a palacsintaevésről, akik fogyókúráznak vagy valamilyen mentes étrendet követnek. A banános amerikai palacsinta cukor és liszt nélkül is tápláló reggeli vagy desszert lehet, de gluténmentes, sőt vegán verzióban is elkészíthetjük a kedvencünket.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.