Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Kozáksapka recept
Kozáksapka
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Mákos guba  recept
Mákos guba
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Praktikus

Napi praktika: így lesz gyönyörű sárga színe a piskótának és a nokedlinek

Napi praktika: így lesz gyönyörű sárga színe a piskótának és a nokedlinek
Új sorozatunkban olyan konyhai praktikákból szemezgetünk, amelyeket ti, kedves olvasók küldtetek be, gondolván, hogy esetleg mások is jó hasznát veszik majd egy-egy általatok kipróbált, jól bevált trükknek.

Zavar hogy a piskóta, a nokedli, vagy bármilyen tojásos étel túlságosan fakó és nem aranyló sárga színben pompázik, ahogy elképzelted? Akkor mutatunk egy szuper trükköt, amivel ezt megelőzheted!

Ha túl világos, sápadt a tojás sárgája a piskótához, nokedlihez, rántottához, házi tésztához, stb., tegyünk bele egy kis kurkumát vagy sáfrányt. Nagyon szép színe lesz tőle. Az adagolásra viszont érdemes odafogyelni, sokszor már egy apró csipet is bőven elég!

Nokedli ALAPRECEPT

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • olaj

Elkészítése:

1. A lisztet a tojással, sóval és annyi vízzel összekeverjük, hogy még könnyen keverhető, de sűrű masszát kapjunk.

2. Lobogó, sós vízbe - amibe tehetünk 1 evőkanál olajat is - szaggatjuk (nokedliszaggatóval, vagy, ha nincs, a türelmesebbek kiskanállal is nekiállhatnak). Többször megkeverjük, nehogy az alján leragadjon.

3. Ha feljön a tetejére, leszűrjük a nokedlit, leöblítjük. Lecsöpögtetve elkeverjük egy kevés felmelegített zsiradékkal. Pörköltekhez ajánlott köretként.

Piskóta alaprecept

Hozzávalók:

  • 6 db tojás
  • 6 ek cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 6 ek liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet só
  • vaj

Elkészítése:

1. A piskóta elkészítéséhez először a sütőt előmelegítjük 200 fokra.

2. A tojások fehérjét és sárgáját szétválasztjuk. A sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral és óvatosan hozzáadagoljuk a felvert tojássárgájához.

3. A tojások fehérjét a sóval kemény habbá verjük. Végül hozzáadjuk a tésztához, és óvatosan összekeverjük. A masszát kivajazott és kilisztezett tortaformába öntjük. Előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük.

4. A piskótát egy ideig a sütőben hagyjuk hűlni, a torta készítéshez megvárjuk, míg teljesen kihűl.

AJÁNLJUK MÉG:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.