Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Csörögefánk recept
Csörögefánk
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Minestrone recept
Minestrone
A csirkehús az egyik legnépszerűbb élelmiszer, nem véletlenül, hiszen könnyű vele bánni és igen ízletes fogás készíthető belőle. Ha azt szeretnéd, hogy a csirkecomb ne csak ünnepi, de extrán omlós is legyen, akkor mutatjuk, mivel fűszerezd a húst!

Karácsonykor sokan vesznek olyan alapanyagot, amit az év többi napján nem, vagy csak ritkán. Sajnos ide tartoznak a halfélék, de van, aki csak ünnepekkor vesz marhát, kacsát vagy libát, esetleg malachús. Nem kell azonban különleges húsféle ahhoz, hogy ünnepi ételt varázsolj az asztalra! Elég csak egy kis kreativitás, és bármiből karácsonyi főétel készíthető!

Így készül a narancspácos csirkecomb karácsonyra /Fotó: Shutterstock
Így készül a narancspácos csirkecomb karácsonyra /Fotó: Shutterstock

Ettől a fűszertől ünnepi és extrán omlós lesz a csirkecomb

A karácsonyi időszakhoz olyan fűszerek társulnak mint a szegfűszeg, a fahéj, a kardamom, de ilyenkor sokat használunk a citrusfélékből is. Ezek azok, melyek igazán jól passzolnak a húsokhoz, így a csirkéhez is. Ha úgy döntesz, hogy idén csirkecombot teszel az ünnepi asztalra, akkor tegyél a pácba narancsot, és olyan omlós és finom lesz a hús, mint talán még soha!

Így készíts ünnepi narancsos pácot a csirkecombhoz!

Egy kiló csirkecombhoz összesen két közepes narancs kell majd, melyeknek érdemes felhasználni a héját is, így olyat válassz, amely bio, azaz vegyszerrel kezeletlen, így emberi fogyasztásra alkalmas! Mutatjuk, mi kell a karácsonyi narancsos csirkecomb pácához!

  • 3 tk. só
  • 2 tk. fokhagymapor
  • 1 tk. rozmaring (vagy egy kisebb ág friss rozmaring)
  • 1 tk. őrölt bors
  • 1 tk. őrölt fűszerkömény
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 db közepes narancs
  • 2 dl olaj
  1. Lereszeljük mindkét narancs héját, az egyiknek kifacsarjuk a levét, a másikat pedig felkarikázzuk.
  2. A páchoz az olajat, a fűszereket, a felkarikázott vöröshagymát, a narancshéjat, a narancslevet és a narancskarikákat összekeverjük egy tálban, beleforgatjuk a húst és alaposan átmasszírozzuk, hogy mindenhol jól átjárja a fűszerkeverék. Egy éjszakára a hűtőbe tesszük, majd másnap egy tepsibe helyezzük a húsokat, kiszedjük belőle a narancskarikákat és 200 Celsius-fokra előmelegített sütőben készre sütjük.

Tipp: Féltávnál érdemes leönteni alóla a "vizet", majd az utolsó tíz percben, bőrös felével felfelé jól megpirítani, ropogósra sütni a csirkecombokat. Ha csirkecombfilét választasz, akkor féltávnál forgasd meg a húsokat és a végén süsd addig, amíg meg nem pirul.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.