Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Praktikus

Ezért ne tegyél soha forró ételt a turmixgépbe!

Ezért ne tegyél soha forró ételt a turmixgépbe!
A turmixgép egyike azoknak a konyhai eszközöknek, amelyekbe érdemes beruháznunk: sokoldalúan használható, hiszen a dióőrléstől kezdve az ételek pürésítésén át a jégtörésig számos feladatot egyszerűen megoldhatunk vele. Jó befektetés, amire érdemes vigyázni.

Ha körülnézünk a konyhai gépek piacán, akkor láthatjuk, hogy sokféle turmixgép közül választhatunk. Vásárolhatunk nagy teherbírású, csúcskategóriás készülékeket, de kicsi, könnyen használható gépeket is, attól függően, mire van szükségünk. A turmixgép praktikus eszköz, biztosan nem fog a konyhaszekrényben kihasználatlanul heverni.

Azonban ahhoz, hogy igazán élvezhessük az előnyeit, ne egy rémálom legyen a használata, a testi épségünk se kerüljön veszélybe, és sokáig használhassuk a gépet, egy fontos szabályt be kell tartanunk: soha ne tegyünk forró ételt a gépbe! Az ok egyszerű: a forró folyadék potenciális veszélyforrás. A turmix teteje a magas hőtől elrepülhet, felrobbanhat a tartály, a gőz súlyos égési sérüléseket okozhat. A meleg ráadásul károsíthatja a turmix késeit, a gép "lelkét".

Komoly károkat okozhatunk magunkban, az otthonunkban és a turmixgépben is, ha forró ételt teszünk bele/ Fotó: Shutterstock
Komoly károkat okozhatunk magunkban, az otthonunkban és a turmixgépben is, ha forró ételt teszünk bele/ Fotó: Shutterstock

A megoldás? Egyszerűen hagyjuk kihűlni az ételt, és utána kis adagokban turmixoljuk le azt – elvégre sokkal könnyebb valamit újra felmelegíteni, mint lekaparni a mennyezetről és a szekrényről...

Ha nincs időnk megvárni, míg az étel kihűl, a botmixer a tökéletes választás. Ezzel az egyszerű, praktikus eszközzel a forró ételeket is könnyedén lehet pürésíteni. A fröcskölést megakadályozhatjuk, ha fedeles, középen nyitott edényben turmixolunk, de jó megoldás az is, ha egy konyharuhát teszünk az edény köré.

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.