Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Hétről hétre, napról napra ötleteket és tippeket kaphattok, mi legyen az ebéd vagy a vacsora.

Heti menü – 2014 február 24 - március 02.

Előétel: Joghurtos burgonyakrémleves gabonakolbásszal
Főétel: Gombás-zöldséges rizseshús csemege uborkával
Desszert: Körte
Vegetáriánus ajánlat: Gombás-babos rizottó

Előétel: Erdélyi csorbaleves
Főétel: Erdélyi fatányéros
Desszert: Erdélyi kuglóf
Vegetáriánus ajánlat: Erdélyi kapros zöldbab

Előétel: Tarhonyaleves füstölt kolbásszal
Főétel: Citromos csirkemell különleges burgonyarakottassal
Desszert: Túrós táska
Vegetáriánus ajánlat: Gombás krumplilepény

Előétel: Tejfölös-sonkás gombócleves
Főétel: Székelykáposzta
Desszert: Almás-mákos muffin
Vegetáriánus ajánlat: Karalábélepény párolt zöldséggel és rizzsel

Előétel: Májgaluskaleves
Főétel: Szilvalekváros derelye
Desszert: Gyümölcsös joghurt
Vegetáriánus ajánlat: Tojásos nudli

Szombat

Reggeli: Vajas kalács kakaóval
Előétel: Kéksajtos zellerkrémleves
Főétel: Szalonnás-almás-hagymaágyon sült karaj burgonyapürével
Desszert: Dobostorta házilag
Vacsora: Tökéletes sörkifli körözöttel, pohár sörrel
Vegetáriánus ajánlat: Cicvara friss fehérkenyérrel

Vasárnap

Reggeli: Főtt debreceni kolbász mustárral, boros teával, zsemlével
Előétel: Karfiolleves tejfölösen
Főétel: Vörösboros-gombás szarvasragu zsemlegombóccal
Desszert: Farsangi szalagos fánk
Vacsora: Színes fejtettbab-saláta
Vegetáriánus ajánlat: Kapros-túrós csusza rétesben sütve

Heti menü – 2014 február 17-23.

Előétel: Tejleves könnyedén
Főétel: Paprikás krumpli nokedlivel, csemege uborkával
Desszert: Tejszínes-kakaós banánturmix
Vegetáriánus ajánlat: Paprikás krumpli tejföllel, csalamádé

Előétel: Narancsos-sütőtökös krémleves
Főétel: Mézes-sütőtökös csirke barna rizzsel tálalva
Desszert: Mézes sült sütőtök
Vegetáriánus ajánlat: Fetás töltött sütőtök

Előétel: Savanyú tojásleves
Főétel: Disznótoros rakott káposzta
Desszert: Kivi
Vegetáriánus ajánlat: Rántott zeller pikáns mártással

Előétel: Daragaluska-leves egyszerűen
Főétel: Húsos babpörkölt
Desszert: Csokis parány
Vegetáriánus ajánlat: Tárkonyos babsaláta

Előétel: Majorannás karfiolleves
Főétel: Spagetti carbonara gombával
Desszert: Alma pongyolában
Vegetáriánus ajánlat: Gombás-tejszínes spagetti

Reggeli: Lágytojás, zsemle, gyümölcstea
Előétel: Borsókrémleves túrógombóccal
Főétel: Szilvás-mazsolás hús párolt rizzsel
Desszert: Forgácsfánk (Csöröge)
Vacsora: Ananászos zellersaláta egy pohár Tokaji Szamorodnival
Vegetáriánus ajánlat: Színes lencsesaláta

Reggeli: Kakaós csiga tejeskávéval
Előétel: Sajtos karalábéleves
Főétel: Pisztáciás töltött dagadó
Desszert: Fehérboros körtekompót
Vacsora: Svédgomba friss rozscipóval, egy pohár habzó sörrel
Vegetáriánus ajánlat: Sajtos bundás rántott cukkini párolt zöldséges rizzsel, tartármártással

Heti menü – 2014 február 10 - 16.

Előétel: Póréhagyma krémleves sajttal
Főétel: Citromos csirke majonézes kukoricával
Desszert: Körtekompót
Vegetáriánus ajánlat: Zöldségropogós

Előétel: Gazdag leves gerslivel
Főétel: Ricset
Desszert: Banán
Vegetáriánus ajánlat: Fűszeres gersli dióval

Előétel: Tejes zöldborsóleves
Főétel: Pikáns sült oldalas hagymás tört burgonyával, csalamádé
Desszert: Kakaós kevert süti dióval és almával
Vegetáriánus ajánlat: Gombás gnocchi

Előétel: Gesztenyeleves pofonegyszerűen
Főétel: Pulykacombbal dúsított tökfőzelék
Desszert: Bögrés mákos
Vegetáriánus ajánlat: Tárkonyos tökfőzelék joghurttal

Előétel-főétel: Fejtett bableves füstölt oldalassal
Desszert: Kókuszos rizsfelfújt szederöntettel
Vegetáriánus ajánlat: Káposztás nudli

Reggeli: Lekváros bukta tejjel, vagy kakaóval
Előétel: Forró boros almaleves aszalt szilvával
Főétel: Csülök burgonyával és kapros juhtúróval
Desszert: Gesztenyepüré
Vacsora: Farsangi sonkasaláta
Vegetáriánus ajánlat: Narancsos-majonézes káposztasaláta sült sajttal

Reggeli: Főtt virsli mustárral, gyümölcsteával
Előétel: Becsinált leves májgaluskával
Főétel: Petrezselymes töltött csirke hagymás krumplisalátával
Desszert: Aranygaluska vaníliamártással
Vacsora: Kolbászhússal töltött kifli, forralt bor
Vegetáriánus ajánlat: Kelkáposzta-fasírt burgonyapürével, zöldsalátával

Heti menü – 2014 február 03 - 09.

Előétel: Csípős paradicsomleves
Főétel: Békebeli sült hús párolt rizzsel, céklasaláta
Desszert: Cseresznyebefőtt
Vegetáriánus ajánlat: Spenótos rizottó

Előétel: Hawaii káposztasaláta
Főétel: Piemonti csirke
Desszert: Tiramisu-pohárkrém
Vegetáriánus ajánlat: Krumplinudli gombás raguban (Gnocchi di Patate al Ragú di Funghi)

Előétel: Borsóleves pirosan
Főétel: Sertéspörkölt galuskával, csalamádé
Desszert: Körte
Vegetáriánus ajánlat: Gombapörkölt galuskával, savanyított almapaprikával

Előétel: Hagymaleves
Főétel: Fűszeres sertésborda burgonyafőzelékkel
Desszert: Sült gesztenyebomba
Vegetáriánus ajánlat: Krumplifőzelék egyszerűen, tükörtojással

Előétel: Nagymama gombalevese
Főétel: Spagetti milánói módra
Desszert: Csokipuding
Vegetáriánus ajánlat: Hamis túrós tészta

Reggeli: Lágytojás zsemlével, frissen facsart gyümölcslé
Előétel: Erőleves szalonnagombóccal
Főétel: Disznótoros (májas és véres hurka, kolbász sütve), párolt lilakáposztával, tört burgonyával
Desszert: Vaníliás kifli
Vacsora: Maradék hurka, kolbász és kenyérre kenve a pecsenyezsír, némi hozzá illő savanyúsággal és persze egy pohár fehérborral
Vegetáriánus ajánlat: Lenmagos sütőtök-falatok

Reggeli: Lapcsánka (tócsni, cicege, ki hogyan ismeri) fokhagymával, citromos teával
Előétel: Karfiolleves tárkonyosan
Főétel: Bécsi szelet hasábburgonyával és tejfölös uborkasalátával
Desszert: Régimódi somlói galuska
Vacsora: Sonkás töltött tojás császárzsemlével, pohár sörrel
Vegetáriánus ajánlat: Rántott camembert párolt zöldségekkel, tartármártással

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.