Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Mákos guba  recept
Mákos guba
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Hétről hétre, napról napra ötleteket és tippeket kaphattok, mi legyen az ebéd vagy a vacsora.

Heti menü – 2015. január 26 - február 01.

Előétel: Lebbencsleves
Főétel: Bazsalikomos csirkemell parmezános sajtszósszal és gombarizottóval
Desszert: Almakompót
Vegetáriánus ajánlat: Athéni gomba kapormártással

Előétel: Tejszínes zellerkrémleves
Főétel: Bakonyi aprópecsenye nokedlivel
Desszert: Mandarin
Vegetáriánus ajánlat: Bakonyi spagetti vegetáriánusoknak

Előétel: Litván céklaleves
Főétel: Kelkáposzta főzelék fasírtgolyókkal
Desszert: Vaníliapuding
Vegetáriánus ajánlat: Kelkáposzta főzelék gombafasírttal

Előétel: Tejfölös karfiolleves
Főétel: Rakott spagetti virslivel
Desszert: Mákos tejberizs
Vegetáriánus ajánlat: Sajtos spagetti csőben sütve

Reggeli: Házi körözött péksüteménnyel, kolbászkarikákkal, teával
Előétel: Huszár gulyásleves
Főétel: Burgonyás lángos fokhagymásan
Desszert: Joghurtos-gyümölcsös pohárkrém
Vacsora: Lazacos-krémsajtos szendvics egy pohár könnyű rozéval
Vegetáriánus ajánlat: Káposztás lángos

Vasárnap

Reggeli: Túrós kuglóf, tejeskávé
Előétel: Camembert-es retekleves borhabos ropogóssal
Főétel: Fokhagymás tejben pácolt rántott sertésmáj salátával
Desszert: Tejszínes-túrókrémes torta
Vacsora: Hawaii toast (melegszendvics) egy pohár sörrel
Vegetáriánus ajánlat: Pácolt sült zöldségek kétféle mártogatóssal

Heti menü – 2015. január 19-25.

Előétel: Zöldséges-babos paradicsomleves
Főétel: Paella csirkemellel és kolbásszal
Desszert: Narancs
Vegetáriánus ajánlat: Január saláta

Előétel: Édes sütőtökkrémleves
Főétel: Sajtos rántott szelet brokkolis-sütőtökös burgonyapürével
Desszert: Csokoládékosárkák mogyoróvajas sütőtökkrémmel
Vegetáriánus ajánlat: Sült sütőtök párolt spenóttal és kéksajttal

Előétel: Tejfölös póréhagymaleves
Főétel: Pulykafasírt rozmaringos sült burgonyával
Desszert: Meggybefőtt
Vegetáriánus ajánlat: Gombafasírt paradicsomos rizzsel és babraguval

Előétel: Téli leves
Főétel: Egyszerű babfőzelék kímélően
Desszert: Kanalas fánk másként
Vegetáriánus ajánlat: Tejfölös-hagymás fehérbabfőzelék

Előétel: Sajtkrémleves
Főétel: Tepsiben sült chilis penne
Desszert: Körtekompótos piskótarolád
Vegetáriánus ajánlat: Tejszínes penne zsenge zöldségekkel

Reggeli: Rozmaringos szardíniakrém pirítóssal, teával
Előétel: Ínyenc burgonyaleves vargányagombával
Főétel: Birsalmával töltött dagadó
Desszert: Tejfölös piskóta dióval és gyümölcsdarabokkal
Vacsora: Főtt virsli mustárral (tormával), egyszerű sörkifli, pohár sörrel
Vegetáriánus ajánlat: Körtés-kéksajtos-diós rizottó

Reggeli: Gombás omlett ropogós kenyérrel, frissen facsart narancslével
Előétel: Kétsajtos leves
Főétel: Ördögi rostélyos burgonyakrokettel
Desszert: Csokis-banános muffin édesszájúaknak
Vacsora: Lazacos-krémsajtos szendvics, megérdemel egy kevés forralt bort
Vegetáriánus ajánlat: Cukkinipuffancs avokádós salátával

Heti menü – 2015. január 12-18.

Előétel: Kolbászos káposztaleves
Főétel: Gombás-cukkinis töltött csirkemellrolád salátával
Desszert: Tejbedarás hókocka
Vegetáriánus ajánlat: Joghurtos tésztasaláta

Előétel: Savanyú krumplileves sonkával
Főétel: Marosszéki heránytokány juhtúrós puliszkával
Desszert: Meggyes-pudingos sütemény
Vegetáriánus ajánlat: Majonézes karfiolkrém pirítóssal és salátával

Előétel: Karfiolleves pirított karfiolból
Főétel: Gyors töltött paprika
Desszert: Rákóczi túrós egyszerűen
Vegetáriánus ajánlat: Padlizsános köles-egytál

Előétel: Sóskakrémleves
Főétel: Dubarry szelet
Desszert: Banán
Vegetáriánus ajánlat: Rozmaringos-sajtos sült tök

Előétel: Zöldségleves húsgombóccal
Főétel: Juhtúrós lasagne gombával és hússal
Desszert: Mákos-pudingos tejbegríztorta
Vegetáriánus ajánlat: Céklás lasagne

Reggeli: Sajtos-petrezselymes tojáskrém pirítóssal, teával
Előétel: Boros szilvakrémleves habgaluskával
Főétel: Tepsiben sült csirke aszalt gyümölcsökkel töltve
Desszert: Hajtogatott sajtos pogácsa
Vacsora: Tejfölös-majonézes tésztasaláta, pohár könnyű rozé borral
Vegetáriánus ajánlat: Svédgomba saláta

Reggeli: Parajos omlett, ropogós croissant és gyümölcslé
Előétel: Hagymaleves sajtos zsemlekockával
Főétel: Ínyenc marhafelsál kertész módon
Desszert: Almás-gesztenyés piskótatekercs
Vacsora: Virslis *lábtörlő*, pohár sörrel
Vegetáriánus ajánlat: Zöldbabsaláta feta sajttal

Heti menü – 2015. január 5-11.

Előétel: Kelleves parasztosan
Főétel: Zöldséges pulykaragu párolt rizzsel
Desszert: Édes túrós zsemle
Vegetáriánus ajánlat: Sárgarépás babsaláta

Előétel: Farsangi sárgaborsóleves
Főétel: Farsangi részeges csirke
Desszert: Farsangi fánk lekvárral
Vegetáriánus ajánlat: Tejfölös rakott zöldség

Előétel: Téli zöldségleves
Főétel: Pácolt sertéskaraj paradicsommal és sajttal sütve
Desszert: Banánturmix
Vegetáriánus ajánlat: Spagetti paradicsommal és bazsalikommal, reszelt sajttal

Előétel: Pikáns karfiolkrémleves
Főétel: Csőben sült hordós káposzta
Desszert: Mandarin
Vegetáriánus ajánlat: Téli vitaminsaláta savanyú káposztával

Előétel: Könnyű gombaleves lusta nokedlivel
Főétel: Tejszínes sonkás tészta
Desszert: Meggyes-mákos bögrés muffin
Vegetáriánus ajánlat: Tejfölös-gombás tészta

Reggeli: Lágytojás, szezámmagos-lenmagos zsemle, citromos tea
Előétel: Sütőtökkrémleves mákos grissinivel
Főétel: Vajpuha marhaszelet zsemlegombóccal
Desszert: Almás batyu
Vacsora: Orosz hússaláta tojással, előtte egy vodka, utána még egy
Vegetáriánus ajánlat: Zöldségkocsonya

Reggeli: Velős pirítós a *hatlépcsősből*, hideg napokon boros teával
Előétel: Gomba-erőleves diós raviolival
Főétel: Fűszeres tarja gombás-pestós zöldséggel, burgonyapürével
Desszert: Csokis süti pudinggal rétegezve
Vacsora: Sajtos kifli tarjával töltve, korsó sört is elbír
Vegetáriánus ajánlat: Töltött-rántott sajt burgonyapürével, sült zöldségekkel

Heti menü – 2014. december 29 – 2015. január 04.

Előétel: Póréhagymás paradicsomleves
Főétel: Fehérboros-csirkemájas rizottó
Desszert: Gesztenyepüré házilag
Vegetáriánus ajánlat: Gombás-babos rizottó

Előétel: Tárkonyos gombaleves
Főétel: Burgonyás fasírt
Desszert: Aszalt-gyümölcsös golyók
Vegetáriánus ajánlat: Marokkói sütőtök-tagine

Reggeli: Túrós rózsa-briós habos kakaóval
Előétel: Gyümölcskrémleves
Főétel: Szilveszteri bohém csülök
Desszert: Szilveszteri malackák pogácsatésztából
Vacsora: Virslis tekert kifli, tatárbifsztek pirítóssal, krumplisaláta, szilveszteri puncs


Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.