Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Párolt lilakáposzta  recept
Párolt lilakáposzta
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Puncstorta  recept
Puncstorta
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Péksuli

Péksuli Szabival: így lesz tökéletes a húsvéti kalács

A kelt tésztának lelke van, mondják, és egy jó pék ennek kiváló ismerője. A Mindmegette sorozatában Szabadfi Szabolcs – vagy, ahogy az egész ország ismeri: Szabi, a pék a kenyér és a péksütemények évtizedek során gondosan feltérképezett lelkivilágának legmélyebb titkait osztja meg velünk, hogy soha többé ne kelljen közértben vennünk a pékárut! Most megmutatja, hogy készíthetsz háromféle húsvéti kalácsot egy tésztából.

Ha valaki ismeri az igazán finom péksütemények titkát, az nem más, mint Szabi, a pék, avagy Szabadfi Szabolcs. Húsvét közeledtével milyen más sütési titkot is oszthatna meg velünk, ha nem a legfinomabb húsvéti foszlós kalácsok receptjeit és elkészítését.

Szabi a pék háromféle fonott kalácsot sütött a Mindmegette olvasóinak
Szabi a pék háromféle fonott kalácsot sütött a Mindmegette olvasóinak

Nem is egy finom foszlós kalácsot sütött a Mindmegette olvasóinak örömére, hanem rögtön hármat. Egyik finomabb lett, mint a másik. Videós útmutatása és receptjei alapján készíthettek tojással töltöttet, mandulával megszórtat vagy aszalt gyümölcsökkel gazdagított kalácsot.

Süssétek idén húsvétkor a legfinomabb és tökéletes péksüteményt Szabi segítségével!

Hozzávalók a húsvéti kalácshoz:


75 dkg liszt (BL55)
3,75 dl langyos tej (min. 2,8%)
7,5 dkg puha vaj
12 dkg cukor
2 db tojássárgája
1,5 dkg finom szemű tengeri só
4 dkg friss élesztő
1 db narancs finomra reszelt héja

A kenéshez:

1 db tojás
1 ek tej

Az ízesítéshez:

5 dkg aszalt áfonya
5 dkg aprított pisztácia
5 dkg szeletelt mandula
3 db fürjtojás

Így készülnek a húsvéti fonott kalácsok:


Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.