Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Minestrone recept
Minestrone
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Mákos guba  recept
Mákos guba
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Péksuli

Péksuli Szabival: így lesz tökéletes a húsvéti kalács

A kelt tésztának lelke van, mondják, és egy jó pék ennek kiváló ismerője. A Mindmegette sorozatában Szabadfi Szabolcs – vagy, ahogy az egész ország ismeri: Szabi, a pék a kenyér és a péksütemények évtizedek során gondosan feltérképezett lelkivilágának legmélyebb titkait osztja meg velünk, hogy soha többé ne kelljen közértben vennünk a pékárut! Most megmutatja, hogy készíthetsz háromféle húsvéti kalácsot egy tésztából.

Ha valaki ismeri az igazán finom péksütemények titkát, az nem más, mint Szabi, a pék, avagy Szabadfi Szabolcs. Húsvét közeledtével milyen más sütési titkot is oszthatna meg velünk, ha nem a legfinomabb húsvéti foszlós kalácsok receptjeit és elkészítését.

Szabi a pék háromféle fonott kalácsot sütött a Mindmegette olvasóinak
Szabi a pék háromféle fonott kalácsot sütött a Mindmegette olvasóinak

Nem is egy finom foszlós kalácsot sütött a Mindmegette olvasóinak örömére, hanem rögtön hármat. Egyik finomabb lett, mint a másik. Videós útmutatása és receptjei alapján készíthettek tojással töltöttet, mandulával megszórtat vagy aszalt gyümölcsökkel gazdagított kalácsot.

Süssétek idén húsvétkor a legfinomabb és tökéletes péksüteményt Szabi segítségével!

Hozzávalók a húsvéti kalácshoz:


75 dkg liszt (BL55)
3,75 dl langyos tej (min. 2,8%)
7,5 dkg puha vaj
12 dkg cukor
2 db tojássárgája
1,5 dkg finom szemű tengeri só
4 dkg friss élesztő
1 db narancs finomra reszelt héja

A kenéshez:

1 db tojás
1 ek tej

Az ízesítéshez:

5 dkg aszalt áfonya
5 dkg aprított pisztácia
5 dkg szeletelt mandula
3 db fürjtojás

Így készülnek a húsvéti fonott kalácsok:


Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.