Világszerte számos lágy sajtot, illetve túróféleséget kóstolhatunk, de a Rögös túró mindegyiktől elkülönül. A laza rögös állag, a zamatos íz a Rögös túró egyedi tulajdonsága, amit a hagyományos elkészítési módjának köszönhet. Ezt a gyártási módot pedig csak a Kárpát-medencén belül alkalmazzák.
A Rögös túró nem akármilyen túró, egyedülállóságát nemzetközi eredmény is alátámasztja. 2019-ben az Európai Unió felvette nyilvántartásába és hagyományos különleges élelmiszerként ismerte el. Ezt a védettséget csak az a termék kaphatja meg, ami összetételében vagy előállítási módjában hagyományos. Az ilyen termékek csomagolásán megtalálható a HKT, azaz a Hagyományos Különleges Termék sárga és kék színű logója is.
A Rögös túró a magyar konyha egyik alapja, sokan és sokféle formában szeretjük. Finom édesen, sósan. Páratlan tejtermékünkkel be is mutatunk egy receptet!
A gombócok hozzávalói:
Az eperöntethez:
Elkészítés:
(X)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.